Vélemény

Vihar helyetti csend – netátok

A kép csak illusztráció Fotó: hwsw.hu

Elő-előfordul, hogy bizonyos időjárási és légköri anomáliák, viszontagságok miatt nem működik megfelelőképpen az otthoni internethálózat. A 4iG – Vodafone azonban rendre bebizonyítja, nem csupán vihar előtti, de vihar helyetti csend is létezik. Legalábbis, ha a kriminális internetminőségről van szó.

Alacsonyan szálló vészmadarak

A pályán kívül elszabadult a "sajtópokol" Fotó: MTI

A nemzeti válogatott tizennégy meccses veretlenségi szériáját barátságos(!!!), tét nélküli találkozón veszítette el Dublinban, a hazai írek ellen. A közösségi média a már-már megszokott módon kapott is az alkalmon, a kommentszekciókat pedig ellepték a magyar válogatott vesztét jósló – kívánó – hozzászólások, amelyek szerzői többnyire mintha már el is felejtettek volna ezt-azt.

A tahóság is buszon jár

A kormányt kell erősen fogni, nem az utasokat

A buszsofőrök élete nem csak játék és mese. Nap mint nap arrogáns, türelmetlen, igen toxikus személyiségjegyeket képviselő utasok tucatjával kell szembenézniük. Mi a helyzet azonban akkor, ha a sofőr üt meg kollektíven minősíthetetlen és „tenyérbemászó” hangnemet?

Valamit jobb elengedni – de a sport nem az

Egy igazi sportoló sosem engedi el... Fotó: DVSC Kosárlabda

Az elengedés az érzelmi megkönnyebbülés egyik formája. Természetesen mindez akkor igaz – hatványozottan is –, ha valami olyan trauma éri az embert, amely csapás társas kapcsolatokból, mérgező, ártó emberi viszonyokból ered. Amikor azonban a sportról van szó, elengedni alighanem a legkétségbeesettebb, legméltatlanabb megoldás.

Itt volt május elseje?

Felvonulás Debrecenben, a Vöröshadsereg útján Fotó: Napló-archív

Május 1., sör, virsli, úttörők, Kádár János, dísztribün, meg a többi kötelező hozzávaló. Talán sokan emlékeznek még ezekre a negyven esztendeig kísértő szimbólumokra. No de valóban kikopott a klasszikus majális fogalma és mentesült a politikától ez a kiemelt nap?

Kétségek foltja a fehér mezen

A DEAC sikertelen dobásainak térképe Kép: MKOSZ

A DEAC kosarasai megsemmisítő vereséget szenvedtek a Falco ellen lazán elhasaló Budapesti Honvéd gárdája ellen. Az egyébként is rendkívül gyenge játékformában lévő egyetemi gárda árnyéka egykori önmagának, és ez már nem csupán néhány vereség, hanem egyenesen kínos és a szurkolók szempontjából minősíthetetlen teljesítmény.

Ki ül a Volánnál?

Itt a buszom, hol a buszom? Fotó: vg.hu

A szelektíven érzékelhető és tapasztalható busz fogalma alighanem ismeretlenül cseng, noha a Volánbusz a minap úgy gondolta, jó volna ezt a jelenséget feltalálni.

Ünnepi foci. Fociünnep?

Részben jó, részben rossz Fotó: futballista.hu

Az Egyesült Államok kosárshow kultúrája óta tudjuk, a legnagyobb ünnepeken, így például karácsonykor igen különleges hangulata van egy-egy sportmérkőzésnek, így az NBA rangadóinak például. De vajon a magyar sportéletben egy húsvéti forduló áldás vagy átok?

Felragyogók

Újra jó úton halad a válogatott Fotó: MTI (Illyés Tibor)

Aranycsapat. Csupán elég ennyit mondani, és minden magyar tudja, kikről van szó. Magyar válogatott 2024. Csupán elég ennyit mondani, hogy tudjuk, a magyar név megint szép lett.

Zárt város

"A csend minden nyelven hallgat..." Fotó: szallas.hu

Furcsa. Meglehetősen furcsa, ami a cívisvárosban zajlik, vagyis zajlott egy egészen kellemes péntek estén, éjszakán.

Telefon mögül…

Alapvető követelmény az udvariasság

Vannak azok a marketinges, értékesítő diszpécserek, akik udvariasan keresik a potenciális fogyasztót, hátha sikerül meggyőzni. Meg vannak azok, akik magukat istennek képzelve erőszakosan rabolják az ember idejét, már-már a béka s.gge alatti színvonalra süllyedve. Ez utóbbihoz volt szerencsém.

Egy baráti jó tanács - mennyiben segít mások javaslata?

Az életünk tele van döntéshelyzetekkel Fotó: kisbuddhakapuja.hu

Sokan mondják azt, hogy fogadj meg egy jó tanácsot, illetve hogy hallgass a bölcsebbre. Nap mint nap hasonló klisé kifejezésekre bukkanunk vagy tapasztaljuk azokat saját életünkben. Viszont tényleg segít egy jó tanács vagy jobban elbizonytalanít minket?

A legsötétebb óra

Nélkülük kénytelenek vagyunk beszélgetni...

Az emberiség történetében beköszöntött a második őskor. Az emberi faj hajnala, az a kor, amikor kénytelenek voltunk egymással szemtől-szemben beszélgetni, a tűz helyett felfedezni, hogy léteznek emberek a chatablakon kívül is. Aztán elmúlt az az egy óra.

Futball”kép”telenség

Adásszünet, vagy mi?

Lehetetlen időpontok, sosem volt közvetítések és váratlanul „álmos” találkozók – szürreális forduló az NB1-ben, amely újfent bizonyította, bár lehet, hogy a magyar futball minősége vitathatatlan rohamos tempóban szárnyal, a szurkolók helyzete még mindig katasztrofális.

Rangadóhoz „méltó” körítés

Miért vannak az ellenőrök, ha a szabálytalanságok büntetlenül maradnak? Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC SCHAEFFLER a jelenlegi listavezető, a Ferencváros ellen próbált meg közelebb kerülni dobogós reményeihez. A rangadó természetesen ezúttal sem múlt el különleges körítés és közjáték nélkül – noha a szurkolói hangulat most sajnos meglehetősen egyoldalú volt az ismert debreceni okok miatt.

Oldalak