Visszatérők

Rosszul indult a rajt  Fotó: Magyar Nemzet

Elkezdődött a 2024-es németországi Európa-bajnokság. A kontinens futball-lázban ég, kiváltképp Magyarország. Hazánk számára is elkezdődött már a torna, noha az első eredmény pedig felejthető, a szurkolók ezúttal is felejthetetlent alkottak.

A svájci gárda ellen kezdték Szoboszlaiék az ez évi Eb-t. No, nem a pápai testőrségben szolgáló fegyveres testülettel szemben léptek gyepre a mieink, hanem Svájc nemzeti alakulata ellen. Bőven felejthető első játékrészt követően már kettővel vezetett a csokoládé-, bank- és órabirodalom Svájc, játékuk pedig épp oly precíz volt negyvenöt percen át, akár világhíres óráik. A második felvonásban már éledezett a Rossi-csapat is, a szépítés pedig nem maradt el – sajnos hiába élt a remény. A hajrában egy szerencsétlen mozdulatot követően Willi Orbán fejéről támadóhoz került a labda, Gulácsi a kapuban pedig tehetetlen volt a ziccerrel szemben, 3-1 arányú vereséggel kezdte szereplését a magyar csapat. Nem úgy a szurkolók…

A Fekete sereg már a meccset megelőző órákban birtokába vette Kölnt, a RheinEnergie Stadion pedig kilencven percen át magyar rigmusoktól zengett. Várhatóan Stuttgartban sem lesz ez másképp, ahol szerdán a házigazda csoportjában csap össze az A-jelű kvartett vendéglátója, Németország, valamint a piros-fehér-zöld alakulat.

Ami a szurkolók és a csapat összhangját jelzi egyébként, hogy kontinens szerte rettegett hírű táborunk és nemzeti tizenegyünk újra együtt énekelte a Himnuszt Európa szeme láttára és füle hallatára, valamint a Reptér és egyéb más slágerek révén – no és persze a hangerővel – újra letette névjegyét a magyar fanatikus alakulat. Folytatás tehát szerdán, amikor újra a németekkel kell – remélhetőleg három évvel ez előtthöz hasonló dicső játékkal – farkasszemet néznie Magyarország fiainak. Noha a vereség nagyon nem jött jól a rajtnál, még semmi sem dőlt el, hiszen legrosszabb esetben még számíthatunk a csoportharmadikok mezőnyében is a továbbjutásra – bár ne így legyen, szebb az a csoportelső hely.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.