Olvasmány

Élet írta történet

Befejezetlen utak

Az áruház parkolójában idős házaspár vonszolja megfáradt testét. Mintha térdig sárban küszködnének. Lépéseik lassúak, bizonytalanok. Minden lépés fáj. Küzdelem a méterekért.

A kétarcú vasárnap

Ébredő Debrecen

Aki csak nagyjából ismer, tudja, mennyire nem szívlelem a korai kelést. Persze, ha a kötelesség szólít el otthonról, kénytelen vagyok eleget tenni.

A deci és a történelemtanár

A feles a gyengék decije

Nem értem. Ennyi piától vízszintesben kellene lennem. Ehelyett egész nap dolgoztam, legyalogoltam tizenhárom kilométert, és még mindig állok.

A betegek kapaszkodója

Sokszor egy kis figyelmesség többet számít, mint a gyógyszer

Augusztustól új szolgálatot végzek, Zalaegerszegen vagyok kórházlelkész. Már 2 éve szerettem volna jönni, de a körülmények csak most tették lehetővé.

Két lét között - elhunyt a Gulág-túlélő

Rizák István a róla szóló könyv bemutatóján

Jobb kezemnél egy könyv: Hat és fél év a Gulágon – Rizák István emlékei, bal kezemnél egy másik könyv, egy nagyméretű: A gulág rabtelepei. Középen a laptopom, rajta a visszavonhatatlan üzenettel, amely vasárnap érkezett: Rizák Pista bácsi ma délelőtt 90 éves korában meghalt.

Hangulatjelentés: maszkot le!

Már csak néhány helyen kötelező maszkot viselni

Lassan másfél éve, hogy életünk részévé vált a szájat és orrot eltakaró textil. A maszk. Az a ruhadarab, amely használata kötelező, ám sokak számára kifejezetten kényelmetlen volt. A július azonban nem csupán az időjárásban hozta el az igazi nyarat, hanem a lakosság felszabadult a viseleti kötöttség alól is.

Államvizsga „koronával”

Képünk illusztráció

Bár az idei év már inkább az oltásokról, ezzel együtt a koronavírussal szembeni győzelmi esélyek nyilvánvaló növekedéséről szól, még mindig számos tevékenységünk szorul a virtuális térbe a járvány elleni védekezés jegyében. Nem volt ez másképp az államvizsgámmal sem.

A világ legjámborabb macskája

Csak akkor jámbor, ha ő akarja

Filmünk, a „Macska a betonban” készítése lassan két éve tart. A forgatást természetesen nem réteshosszúságúra terveztük, de a pandémia alaposan átformálta lehetőségeinket.

Lovas eltáv

Ezúttal is segített az emberen

Nem célom bakatörténetek közreadása. Teszem ezt annak ellenére, hogy a sorkatonai szolgálat tele van jobbnál jobb históriákkal. Fiatalság, bolondság – tartja a közhiedelem, s mi ifjú bevonultatottak képesek voltunk akár a legvadabb helyzetekbe is kerülni.

Istenem, adj egy repülőgépet…

Felszállásra várva... Fotó: debrecen.hu

Már-már megszoktuk a látványt, hogy Debrecen repülőterén csupán sorakoznak a vasmadarak. Nem szárnyalnak, csupán pihennek a rózsaszín-csíkos gépek. Néhány napja azonban újra az összetéveszthetetlen búgás robbant be az alföldi csendbe. Szinte új élményként.

Oldalak