Oktatás

Fedezd fel a gyakorlatorientált újságírás és médiafotózás online képzést!

Határon túlról is lehet jelentkezni

Vágytál valaha arra, hogy a média világában kiteljesedj? Most megteheted! A debreceni Médiaképző meghirdeti új, innovatív kurzusát, amelyben az újságírás és a médiafotózás mesterévé válhatsz!

Egyetemi könnyűzene, a könnyűzene egyeteme

Február 15-ig még lehet jelentkezni

Hazánkban gyakorlatilag hónapról-hónapra rohamos változásokon, fejlődésen megy keresztül a töretlenül népszerű és folyamatosan növekvő tendenciát mutató könnyűzenei élet. Ennek egyik előmozgató rugójaként pedig a Debreceni Egyetem újból színre lép szeptembertől a nemzetközi régióban egyedülálló könnyűzenei képzésével.

Vár a DE!

Nem csak a külső, de a belső is vonzó a Debreceni Egyetemnél

Javában tart a felvételi „kampány” az ország felsőoktatási intézményei között, a Debreceni Egyetem pedig ezúttal, 2024-ben is Magyarország legszélesebb felsőoktatási képzési palettáját kínálja.

Kitüntetett egyetem

Novák Katalin köztársasági elnök és Arnóczki Tímea  Fotó: DE

A Debreceni Egyetem méltán öregbíti a cívisváros nevét az országban, valamint Magyarország nevét nemzetközi viszonylatban. A cívisváros felsőoktatásában zajló képzés, illetve kulturális és sportélet hosszú esztendőkre megalapozott minősége és színvonala számos díjat is érdemelt a közelmúltban.

A DExpón még az almák is „zenéltek”

Hatalmas az érdeklődés évről-évre  Fotó: Debreceni Egyetem

Újfent hömpölygő tömeg részvételével rendezték meg november 22-23-án az ország legnagyobb egyetemi beiskolázási rendezvényét, a DExpót. Többezer középiskolás látogatott el a Főépületbe, illetve számos egyetemi campusra, hogy megismerkedjen a Debreceni Egyetem életével.

iDE érdemes jönni

A rendezvény csalogatója

A Debreceni Egyetem ezúttal november 22-23-án rendezi az ország legnagyobb, idén 18 esztendős felsőoktatási nyílt napját, nyilvános egyetemi rendezvényét, a DExpo-t, amelyre ezúttal is várják a leendő hallgatótársakat.

A Bükk és az egyetem

A trófeaterem hallgatói  Fotó: Énekes András Előd

Újra ősz, újabb félév, irány Síkfőkút! A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékkel újfent volt szerencsénk birtokba venni a Noszvaj-síkfőkúti Soó Rezső Kutatóházat. A bükki csodavilág ölelésében pedig még a hosszú éjszakák is pihentetőek.

Újabb két év, változatlan törekvéssel

Megalakultak az új testületek  Fotó: DEHÖK

Ismét eljött az ideje, hogy a Debreceni Egyetem hallgatói megválasszák képviseletüket, így voksoljanak a kari Hallgatói Önkormányzatok tagjaira. A sikeres szeptemberi választás után október 26-án hivatalosan is összeálltak a testületek.

Több ezren váltak kutatóvá egy estére

Mentőhelikopter a főépület előtt  Fotó: Barna Marci

A Debreceni Egyetemen is megtartották a 2023-as Kutatók Éjszakáját szeptember 29-én, pénteken este. A DE valamennyi szervezeti egysége felvonult ezen a rendhagyó tudományos minifesztiválon, a főépület pedig érdeklődő ifjak és idősek százaival-ezreivel telt meg.

Nem éri meg kihagyni a Kutatók Éjszakáját

Megszámolhatatlan program várja az érdeklődőket

Idén sem marad el a legnagyobb interaktív tudományos fesztivál, amelynek országos és nemzetközi térképén a Debreceni Egyetem szerepel. A Kutatók Éjszakáját ezúttal szeptember 29-30-án rendezik a DE-n.

Oldalak