Sztárszakhét az egyetemen

A rendezvény hívogatója

Mi a pálya? – kérdezi a kommunikáció- és médiatudomány szak a szakhetén, amelyet május 7. és 9. között tartanak a Debreceni Egyetem épületén belül, valamint városszerte.

Azt már megszokhattuk, hogy a médiások rendre színes és egyedülálló felhozatallal készülnek az effajta rendezvényeken, ezúttal sem lesz másképp. Idén a múlt-jelen-jövő párhuzama kerül terítékre, így az egykor megszerzett és mai napig hasznosított tapasztalatok, a jelenleg is tanuló, felkészülő médiások, valamint a jövőbeli elhelyezkedési lehetőségek a média megannyi szegmensén belül. A nyitónapot a kerekasztal-beszélgetések határozzák meg. Olyan neves médiaszemélyiségekkel találkozhatunk mint Fábián Tamás vagy épp a Debrecen Televízió arcai. Mikrofont ragadnak a szak egykori hallgatói, illetve jelenlegi, ugyancsak sajtó-média területen dolgozó polgárai. A nap végén színjátszó gyakorlatot is életre hív a szak.

Másnap hagyományos szakos fociderbitől lesz hangos az OEC műfüves pályája, majd Szabados Ágiékra (egykor RTL, újságíró, író, blogger-vlogger) vetül a reflektorfény, valamint különböző workshopok szélesítik a médiás tudástárat. Természetesen nem volna szakhét szórakozás nélkül, a Kolkávban kocsmasportversennyel zárul a nap.

A szerdai felhozatal sem lesz kevésbé színes és hasznosan szórakoztató, szerepjátékokkal indul ugyanis a programsorozat, valamint sajtókommunikációs előadás adja meg a szakmai alaphangot. Végül pedig robban a Szakest, amelyen a médiások a szokásos kvízzel hangolódnak az esti bulira.

Az idei szakhétnek nem kizárólag a DE környéke ad otthont, hanem többek között a Méliusz Juhász Péter Könyvtár, valamint a DEMKI Ifjúsági Ház is médiásokkal fog megtelni.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.