Szolgáltatás

Slambuc, a sokféle étel

Kész a slambuc

A koronajárvány okozta kényszerű itthon tartózkodás új lehetőségeket ad: aki szeret szabadban, kertben, udvaron bográcsolni, sütni-főzni, az most akár naponta megteheti, nem csak hét végén.

Zöldbableves anyukám konyhájából

Finom és egészséges

Itt a zöldbab szezonja, ráadásul a nyári hónapok egyik legértékesebb növényi tápláléka, lássunk hát egy igazi, faluról hozott receptet.

Mángoldos tejszínes tészta

Egészséges és finom

A mángold egy olyan konyhazöldség, amely a disznóparéjfélék családjába, azon belül a répaformák alcsaládba tartozik, legközelebbi rokona pedig a cékla. Érdekes, hogy már az i.e. V-IV. században ismerték a Földközi-tenger környékén, mégis mára Európában szinte ismeretlennek számít.

A nyár főzeléke: zöldborsó

Zöldborsófőzelék sült virslivel

A héten anyósomnál nyaraltunk a gyerekkel. Éppen érik a zöldborsó, van is náluk jó pár sor ültetve, úgyhogy fejtettünk is belőle bőven. Itthon aztán készült is belőle főzelék, leves, miegymás.

Pizza otthon, egyszerűen

Egyszerű és nagyszerű

Kezdő háziasszonyként eleinte féltem az élesztőtől, többször bakiztam vele, nem futott fel, mert túl hideg volt a tej, esetleg forró. De mióta összebarátkoztunk egymással, bátran készítek élesztős ételt, mint például ezt a nagyon egyszerű pizzát.

Sonkatekercs, ki tudja, miből?

Az összetevők felsorolása

Tegnap, munkába indulás előtt, nem volt időm reggelit készíteni. Sebaj, gondoltam, útba esik az ALDI, veszek valami kímélő „frühstücköt”.

Kürtöskalács otthon, saját készítésű formával

Házilag is egyszerű

A kürtöskalács a magyar emberek számára nem ismeretlen. Nincs olyan vásár, utcai ünnepség, ahol ne tűnne fel ez a magyar finomság.

A természet őserejével küzdenek a gyógyulásért

A gyógyulni vágyók száma egyre nagyobb

Mátraderecskéről valamikor csak annyit tudtam, hogy ősi palóc település, meg azt, hogy sokan járnak oda tégláért, mert jó árut készítettek. Azt is tudtam, hogy a mátrai táj csodás környezetén kívül gyógyvízzel is rendelkezik. Az utóbbi évtizedekben azonban egyre többet lehetett hallani olyan gázfeltörésről, amely betegek gyógyítására használható.

Mire lehet még jó egy muffin sütőforma?

Korlátlan lehetőségek

Vétek lenne csak muffin készítésére kihasználni a sütőformáját. Főleg, ha nem vagyunk túl édesszájúak, és csak úgy „helyfoglalóként” tartjuk számon. De gondoljuk újra!

Melegítő puncsok - alkohollal

Sokféle ízesítéssel készíthető

Egy egyszerűen készíthető, akár forró puncs nem csak az ünnepi ebédek, vacsorák kísérője lehet. Jól eshet, felmelegíthet a hideg, hosszú téli estéken is.

Oldalak