Szolgáltatás

Az uralkodók betegségének tartották

Roham esetén a stabil oldalfekvés a legbiztonságosabb a beteg számára

A fiatalember felordítása hörgésbe csapott. A vonatkupéban utazók ijedten, elképedve fordultak a hang irányába. A fiú testét már mintha gigászi erők játékszerként dobálták volna.

Elfüstölt egészség

Büdös és ártalmas

A dohányzás ma már az egész világon elterjedt szokás, úgy is mondhatnánk: szenvedély, amely a fiatal generációnál is egyre gyakrabban megfigyelhető.

Gondoskodom, tehát vagyok

Kiss Gabriella

„Demencia: A szellemi leépülésnek ez a formája egyelőre nem gyógyítható, ezért az a művészet, hogy szebbé tegyük azt az időt, amit az égiek adtak” – mondja dr. Kiss Gabriella. Munkásságának egyik célja, hogy olyan „demensbarát” települések alakuljanak, ahol a segítő családtagok támaszt kapnak, „és még a bolti eladó is tudja majd, hogyan lehet jól viszonyulni az emberhez”

A derékfájás nem „majdelmúlik” betegség

Akupunktúrás kezelés - jobb megelőzni

A mai húszas, harmincas éveiben járó fiatalok számára teljesen természetes lett a derék, illetve hátfájdalom, ami az emberek mintegy 60-70 százalékát érinti élete során. Úgy lett az életünk része az alkalmankénti derékfájás, mint egy hétköznapi fejfájás, amire rendszerint bekapunk egy fájdalomcsillapítót.

Az endometriózis a nyafogás szinonimája? Nem!

Nem szabad halogatni   Fotó: WEBBeteg

Kezdjük egy rövid magyarázattal: Endometriózis esetén a méhnyálkahártyához hasonló, úgynevezett endometrium szövet jelenik meg és szaporodik el a méh üregén kívül. Ilyen endometriózis szigetek előfordulhatnak a petefészekben, a kismedencében, illetve a hashártya felszínén is.

Az őszinteség ereje

Nem csak a kapcsolatok száma, hanem a minősége is fontos

Az ember társas lény. Az őskorban a törzsre volt utalva. Esetleges kiközösítése egyet jelentett a pusztulásával. A valahová tartozás igénye alapvető túlélési ösztön.

Koronavírus - Még mindig nem mondhatom, hogy győztem

Infúzió napokon keresztül

Egy átlagos szombati napként indult 2021. április 3. Ébredés után a szokásos reggeli kávé és készülődés, mert kilencre várt egy tetováló ismerősöm. Délelőtt 11 óra körül köhögni kezdtem, ami olyan átlagos, száraz a levegő érzés volt.

A mellrák nem tabu - és gyógyítható

A rózsaszín szalag jelképe a mellrák elleni küzdelemnek  Fotók: pexels és Holnapom Egyesület

Napjainkban óriási gondot jelent a mellrák, és még mindig sokan vannak, akik nem tudnak róla eleget. Pedig ez az egyik legelterjedtebb daganattípus. Magyarországon évente többezer új emlődaganatos beteget diagnosztizálnak, de korai felismeréssel a betegség nagyon jól gyógyítható.

Maszk: vele vagy nélküle?

Dr. Mikáczó Angéla  Fotó: Égerházi Edit

Bár hazánkban az új koronavírus-járvány miatt hónapok óta kötelező a maszk használata az üzletekben, egészségügyi intézményekben, illetve bizonyos közterületeken, még mindig sok tévhit kering viselésük körül. Ezek közül a leggyakoribbakról beszélgettünk dr. Mikáczó Angéla tüdőgyógyász, allergológus szakorvossal.

Emberekkel foglalkozni felelősség – állítja a test őre

A mozgás mellett az étkezésre is figyelni kell

A testedzés, a megfelelő mennyiségű mozgás egyre több ember mindennapjaihoz hozzátartozik. Az egészség ma a legfontosabb kincsünk, hogy testben, lélekben és szellemben fittek tudjunk maradni, egy olyan időszakban is, ami embert próbáló.

Oldalak