Sport

Ismét egy kis Debrecen a Lakersben

Vincent Debrecenben is kedvenc volt

A tavalyi esztendő után Valerio Vincent az idei évben is ott a Los Angeles Lakers nyári ligás csapatában. A sztárfranchise 2023-ban lemondott a DEAC egykori kiválóságának játékjogáról, ám idén újra bizonyíthat.

Esküvel rajtra készen – indul az EUG 2024

De-Mi, a hivatalos kabalafigura

Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét rendezi Debrecen és Miskolc az elkövetkező két hétben. Az Európai Egyetemi Játékok (EUG 2024) magyar sportolói letették az esküt, a helyszínek pedig rajtra készek.

Magyar virtus

A magyar szurkolók mindent megtesznek a továbbjutásért  Fotó: vasarnap.hu

Következik a magyarok sorsdöntő meccse a németországi kontinenstornán. Marco Rossi csapatának sorsa azonban sajnos már nem kizárólag saját kezében van.

Visszatérők

Rosszul indult a rajt  Fotó: Magyar Nemzet

Elkezdődött a 2024-es németországi Európa-bajnokság. A kontinens futball-lázban ég, kiváltképp Magyarország. Hazánk számára is elkezdődött már a torna, noha az első eredmény pedig felejthető, a szurkolók ezúttal is felejthetetlent alkottak.

Huszadszor is Buzánszky

Az esemény meghívója

Jubileumi, két évtizedet ünneplő, szezonzáró nagydöntőjéhez érkezett a Debreceni Egyetem futballtornája, a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa. A június 12-i döntőnap ezúttal is valóságos fociünnepnek ígérkezik a Dóczy utcai DEAC Sportcampuson. Bár a magyar bajnokság küzdelmei befejeződtek, a kispályán még korántsem.

Vereség Dublinban, a debreceni meccs előtt

Az utolsó percben estek el a győzelemtől  Fotó: MTI (Illés Tibor)

A tizennégy mérkőzés óta veretlen magyar nemzeti alakulat a napokon belül rajtoló Európa-bajnokság előtt elkezdte főpróbáját. Kedden este Dublinban, Írország válogatottja ellen lépett pályára Marco Rossi legénysége.

Debrecenből az Eb-re

Telt házas mérkőzés lesz

A cívisváros egyébként is kifejezetten mozgalmas és nívós sportélete nyár elején labdarúgó válogatott meccsel is kiegészül, a németországi kontinenstorna előtt ugyanis június 8-án a Nagyerdőn tartja főpróbáját a Rossi-csapat, Izrael ellen.

„Csendes” szezon, nagy kaland végén

Csendesebb szurkolótábor biztatta őket  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler szombat este befejezte a 2023-24-es élvonalbeli kézilabdaszezont. Az utolsó összecsapáson rangadó várt a Győr ellen hazai pályán drámai végjátékban vereséget szenvedő debreceni lányokra. A házigazda a bajnok Ferencváros volt, amely győzelmével megőrizte „tiszta” hazai mérlegét.

Két álommal szegényebben

A hölgyeknek sem sikerült  Fotó: Debreceni Sportcentrum

Befejeződött Debrecen főterén a 3x3-as Olimpiai Selejtezőtorna. A magyarok szempontjából némileg kettős végeredmény született, hiszen a férfiak már a csoportkörben búcsúztak, a lányok pedig karnyújtásnyira voltak az ötkarikás játékoktól, ám az utolsó megmérettetésen mégis Kanada örülhetett a mieinkkel szemben.

Végállomás, Lokomtív-szezonzárás

Lehetett volna egy kicsit "érmesebb" is a befejezés  Fotó: DVSC

Befejezte az idei bajnoki kiírást Szrdjan Blagojevics legénysége, a DVSC. Fájdalmas 4-1-es felcsúti pofonba futottak bele a debreceni legények az utolsó megmérettetésen, ám az ötödik helyen végzett Vasutas hazai pályán nagy riválisa legyőzésével búcsúztatta a szezont.

Oldalak