Gasztronómia

Zöldbableves anyukám konyhájából

Finom és egészséges

Itt a zöldbab szezonja, ráadásul a nyári hónapok egyik legértékesebb növényi tápláléka, lássunk hát egy igazi, faluról hozott receptet.

Mángoldos tejszínes tészta

Egészséges és finom

A mángold egy olyan konyhazöldség, amely a disznóparéjfélék családjába, azon belül a répaformák alcsaládba tartozik, legközelebbi rokona pedig a cékla. Érdekes, hogy már az i.e. V-IV. században ismerték a Földközi-tenger környékén, mégis mára Európában szinte ismeretlennek számít.

A nyár főzeléke: zöldborsó

Zöldborsófőzelék sült virslivel

A héten anyósomnál nyaraltunk a gyerekkel. Éppen érik a zöldborsó, van is náluk jó pár sor ültetve, úgyhogy fejtettünk is belőle bőven. Itthon aztán készült is belőle főzelék, leves, miegymás.

Pizza otthon, egyszerűen

Egyszerű és nagyszerű

Kezdő háziasszonyként eleinte féltem az élesztőtől, többször bakiztam vele, nem futott fel, mert túl hideg volt a tej, esetleg forró. De mióta összebarátkoztunk egymással, bátran készítek élesztős ételt, mint például ezt a nagyon egyszerű pizzát.

Kürtöskalács otthon, saját készítésű formával

Házilag is egyszerű

A kürtöskalács a magyar emberek számára nem ismeretlen. Nincs olyan vásár, utcai ünnepség, ahol ne tűnne fel ez a magyar finomság.

Melegítő puncsok - alkohollal

Sokféle ízesítéssel készíthető

Egy egyszerűen készíthető, akár forró puncs nem csak az ünnepi ebédek, vacsorák kísérője lehet. Jól eshet, felmelegíthet a hideg, hosszú téli estéken is.

Különlegesen finom és jótékonysági célt is szolgál Debrecen bejglije

Szemnek, szájnak ingere...

A diós-aszaltszilvás és a mákos-narancsos ízű bejglit kedvelték a legtöbben azon a hétvégén, amelyen nagy bejgli kóstolásra várták az érdeklődőket a Nyitott Városháza belső udvarára. Mintegy négyezren vettek részt az eseményen, az eredményt pedig december 9-én hirdették ki.

Ünnepi puncsok – alkoholmentesen

Alkoholmentes puncs

Alkoholmentesen is élvezhetők az ünnepi, például húsvéti időszakra jellemző aromákban gazdag hideg vagy forró italok. Egyedül vagy társaságban, bármikor jól eshet. Egy kis kedvcsináló.

Használjunk fűszervajat otthon is!

Fűszervaj, házilag

Ennél egyszerűbben és persze finomabban, zaftosabban, ízesebben nem is helyettesíthetnénk megszokott zsiradékainkat.

Használjunk fondüt!

Gyors és finom

Ha egy nem hétköznapi vacsorára, esetleg desszertre vágyunk, vegyük elő a fondüt, és hozzuk össze a családot.

Oldalak