Érdekes

Önkéntesként a Segítek egy családot csapatban

Az önkéntes csapat 2021 karácsonyán

Több mint ötven önkéntes, bő egy év alatt, eddig több mint száz családot tudott támogatókkal összekötni az ország valamennyi megyéjében a Segítek egy családot kezdeményezés által. Ez Magyarország első olyan programja, ahol a támogatásra szoruló és a támogató közvetlen megtalálhatja egymást. „Közvetlen segítség kézből kézbe, közvetítők nélkül.”

A hősök tényleg köztünk élnek?!

Irán, Damavand

Világcsúcs a Via Sancti Martini zarándokúton (2000 km 40 nap alatt), 3 El Camino (ebből kettő meghosszabbított útvonallal, összesen 6500 km), Országos Kéktúra teljes útvonala 50 nap alatt (2622 km), 7 Guinness rekord tradicionális íjászatban, különböző földrészek legmagasabb pontjainak meghódítása és még sorolhatnám a teljesítményeit.

El tudja dönteni, mi a jó – beszélgetés Derencsényi István fotóriporterrel

Derencsényi István

Az, hogy az ember szülei milyen hivatást gyakorolnak, meghatározza az egyén életét. Lelkész szülők gyermekeként az élete részévé vált az esti imádság, gyakran Biblia-felolvasást tartottak családi körben, de soha nem volt kötelező a vallás gyakorlása. Édesapja, aki 42 évig lelkészi főjegyző volt, arra tanította fiát, hogy el tudja dönteni, számára mi a jó.

Kincsvadász mágnesek

Nem nagy cucc, de hasznot hozhat

Mostanság már hétszázezren választják a vízpartot, ülnek botjaik mellett és várják a kapást. Kellemes kikapcsolódás, egyben sport. A friss levegő, a madárcsicsergés, a csönd megfizethetetlen.

Noszvaj-Síkfőkút: ott szólnak a csend hangjai

Ritka szép látvány nyílik elénk

Megérkezett a tavasz, itt a kirándulóidő. Kis hazánk hatalmas természeti értéktárral kecsegtet, többek között olyan gyémántokkal, mint Síkfőkút, a Bükkalja térségében. Ennek a kis nyugalom szigetének ráadásul akad debreceni kötődése is.

Miskolczy-kúria: tsz-iroda is volt

Omló falak, talán egyszer felújítják

Hazánkban a mai napig sok a leromlott, lepusztult állagú kastély, kúria. Majd mindegyiknek akad tulajdonosa, de felújításra kevés a pénze. Kérdezhetik: akkor miért veszik meg? Tényleg, miért?

A megszelídített vadvíz – a tatai Öreg-tó és vidéke

Madarak a vízen

A Dunántúl északi részén, a Gerecse hegység nyugati lábánál, a Vértes hegység ölelésében található Tata városa, melynek központjában helyezkedik el a híres Öreg-tó. A város gazdag múltra tekint vissza.

Csak nyugodtan játsszuk az eszünket!

Csak nyugodtan játsszuk az eszünket!

A PC-s, konzolos és telefonos játékok beszippantják az embert, főként a fiatalokat. Viszont kevés lehetőséget adnak a valódi, egy légtérben töltött társasági kikapcsolódásra. Nem nyújtja ugyanazt az élményt, mint amikor a hús-vér játékostársak, a véletlen szerencse és a képzeleted formálja a játékmenetet. Nem jobb vagy rosszabb, hanem másabb, emberibb. Ez a társasjáték lényege.

Művészet a robotok világában

Vincze Gergely és egy robotkar

A robotok elterjedése megállíthatatlan, az emberi tevékenységek széles körében alkalmazzák azokat, és már hétköznapi életünkben is jelen vannak. Manapság már nem meglepő, hogy egy robot takarítja ki helyettünk a lakást, nyírja le udvarunkon a füvet. Az élet számos területén találkozhatunk velük: az egészségügyben, gyárakban, hotelekben, éttermekben és az oktatásban is. De a művészetben?

Kezdetektől a hazai élvonalban – interjú Gódor Donát e-sportolóval

Gódor Donát a Loki színeiben is versenyzett

Az e-sport az elmúlt 5-10 év talán legfelkapottabb újhullámos sportága lett. Világszerte rendeznek nem egy, a korábban csak szabadidős tevékenységként játszott videójátéknak versenysorozatokat, amelyek hatalmas költségvetéseik és nyereményeik mellett soksor még a hagyományos sportokat megszégyenítő nézettséget is vonzanak. Nem maradt ki ebből a folyamatból Magyarország sem. Számos fiatal álmodozik hazánkban is arról, hogy egyszer kedvenc játékának köszönheti majd a megélhetését.

Oldalak