Érdekes

Romok között életet keresni

A magyar mentőosztag egy csoportja

Bár már három hónap eltelt a törökországi földrengés óta, és a sajtó is egyre kevesebbet foglalkozik a témával, még mindig van mit felidézni a nehéz napokból. A Díszpolgár magazin egyik korábbi gyakornoka, Binda Nikoletta is kint volt a mentőcsapatokkal. Vele beszélgettünk.

Szívvel-lélekkel a beteg kutyákért

Szőke Krisztina és egy hálás beteg

Számtalanszor olvashatjuk, hallhatjuk, hogy akit baleset ért, műtéten esett át, vagy valamilyen mozgásszervi betegségben szenved, rehabilitációt vagy éppen fizioterápiát vesz igénybe. Először talán furcsának hangozhat, de négylábú házi kedvenceink számára is létezik ilyen kezelés, többek között Polgárdi településen is, a Relax Dog Centerben, ahol főként kutyák rehabilitációjával foglalkoznak.

Érzéki rúdtánccal a női kiteljesedés útján

Lovas Mária

A harmonikus kapcsolatban a férfi vezet, a nő inspirál. Mégis, hogyan képes teremteni a nő a párkapcsolatban? Mi kell ahhoz, hogy kapcsolódni tudjunk az örömléthez és ezáltal megélni nőiességünket? A válasz egyszerű. Nem kell hozzá más, csak te, egy mentor, egy eszköz és egy módszer.

Furcsa kinézetű magtár

Ybl Miklós tervezte

A facebookon több oldalon csoportosulók foglalkoznak hazánk elhagyott építményeinek felkutatásával, dokumentálásával, közzétételével. Felhívják a közvélemény figyelmét pusztuló értékeinkre, remélve, lesznek befektetők, vállalkozók, akik megveszik és felújítják azokat, megmentik, sőt hasznosítják az utókor számára.

Évszázadok metszetén

Ismerős kép a múltból

Mit keres egy több évtizedes Dacia Volán-Taxi a bevásárlóközpont kellős közepén? Egyszerűen mesél. Mesél régmúlt korról, a múltszázadról, egy másik rendszerről, amelyben szüleink, nagyszüleink éltek, felnőttek és alkottak.

Zsonglőrködés az idővel – a nők élete

Bakos-Simon Fruzsina - fontos, hogy mindig optimisták legyünk

Nőnapon, majd az azt követő anyák napján is a hölgyeket ünneplik, hiszen csokoládéval, virággal és kedves szavakkal érzékeltetik, hogy mennyire fontosak is vagyunk szeretteink számára.

Lankák között megbújó értékek

Szobor a fában - sokan látogatják

Nyírmártonfalva Hajdú-Bihar vármegye északi részén, a Dél-Nyírségben helyezkedik el, a kies, homokbuckás-erdős Ligetalján, Debrecentől 27 kilométerre északkeletre.

Kastélyrom a falu közepén

Kilátás a kastélyromból

A facebookon több olyan oldal is található, amelynek tagjai régi, elhagyatott kastélyok, kúriák, épületek felkutatásával, dokumentációjával foglalkoznak. A neten rajtuk kívül megtalálhatók a megszüntetett vasútvonalak, állomások, kivont, leselejtezett mozdonyok, vagonok, újabban a múlt iparának eszközeit, épületeit keresők bejegyzései is.

A Magas-Tátra serpái

Kemény feladat, de ez az életformájuk  Fotó: Internet

A Magas-Tátrában járók gyakran találkoznak hatalmas hátizsákokban ellátmány cipelőkkel, akiket közkeletűen serpáknak neveznek.

Börtönszleng

A debreceni börtön

Egyes csoportok tagjai különös, mások számára értelmetlen fogalmakkal is, vagy csak azzal kommunikálnak. Ez a szleng.

Oldalak