Gazdaság

Megváltoztatjuk, ahogy a világ üzletel

Az új kapcsolatok építése üzleti sikerhez vezethet

Debrecenben is már több mint hárommilliárd oka van minden céltudatos vállalkozónak, hogy kipróbálja magát a jutalékok nélküli üzletelés terepén. Nyíregyházán is, országosan pedig további harminc város mintegy negyvenöt közösségében. Több mint nyolcvan ország, mintegy tízezer üzleti csoportjában, egyetlen helyi tagsággal tálcán kap lehetőséget építeni üzleti kapcsolatait valamennyi üzletember.

Stabil gazdaság tartalékkal

A Sensirion telephelye

- Debrecen stabil gazdasági hátérrel rendelkezik – jelentette ki Barcsa Lajos alpolgármester, aki a város gazdasági eredményeiről tartott sajtótájékoztatót szerdán. Hozzátette: a válság – mindenkit érintő - következményei komoly kihívás elé állította az önkormányzatokat. De városunk a beruházások átütemezésével és a kiadások csökkentésével egyensúlyban tartotta a költségvetést.

Zavaros vízszámlázás: hideg vizet ihatnak rá

Gyakran manipuláltak a vízórák - de ki törődik vele?

Egy írás minden érintettjét illik meghallgatni. Ebben az esetben a másik fél irataiban foglaltak egyértelműek, nyilatkozatokkal érnek fel.

Debrecen a világ legjobb befektetés-ösztönzési célpontjainak 10-es listáján

Debrecenbe(n) érdemes befektetni  Fotó: Financial Times

Debrecen kimagasló eredményt ért el a világszerte elismert, nemzetközi gazdasággal és pénzügyekkel foglalkozó lap, a Financial Times nemzetközi tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó divíziója, az fDI Intelligence globális felmérésén, és felkerült a világ legjobb befektetés-ösztönzési célpontjainak TOP 10-es listájára - közölte az EDC város- és gazdaságfejlesztési központ hétfőn.

Sütőipari beruházás Debrecenben: bővül az okosélelmiszerek kínálata

Szakács Tamás és a Vitajó

Új sütőüzemet alakít ki debreceni központi telephelyén a Hajdúsági Sütödék Zrt. az okosélelmiszerek fagyasztott változatainak gyártására - közölte a cégcsoport vezérigazgatója az MTI-vel.

BMW gyár épül Debrecen mellett

Kezdetben ezer embernek ad munkát

A BMW Group tovább bővíti gyártóhálózatát Európában, melynek jegyében új üzemet létesít Magyarországon, Debrecen mellet. Az új beruházás értéke meghaladja majd az 1 milliárd eurót. Az újonan létrejövő üzemben akár évi 150 ezer db jármű gyártására lesz kapacitás és több mint 1000 új munkahelyet teremt majd.

Hét új járatot indít Debrecenből a Wizz Air

A sajtótájékoztató résztvevői  Fotó: Kiss Annamarie

Jelentősen bővíti debreceni bázisát a Wizz Air: hét új célállomásra szállít utasokat a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről egy második Airbus bázisgéppel. Papp László, Debrecen polgármestere szerint a stratégiai döntéssel Debrecenbe került a régió légiközlekedési súlypontja.

Autóbuszgyártás Debrecenben

Tizenkét típusa lesz

A kormány célja a helyi- és a helyközi közúti közösségi közlekedés elöregedett járműparkjának megújítása - mondta a gazdasági miniszter az Inter Traction Electrics Kft. által kifejlesztett autóbusz-termékcsalád első típusának bemutatóján és a cég oktatási, fejlesztési központjának és kísérleti üzemének csütörtöki, debreceni átadásán.

Szabálytalanságok a Hortobágyi Halgazdaságnál is

Lehalászás Hortobágyon

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) lezárta a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. gazdálkodásának 2012-2015 közötti ellenőrzését, a számvevők mindkét társaságnál szabálytalanságokat tárt fel - tájékoztatta az ÁSZ csütörtökön az MTI-t. 

Oldalak