Szórakozás

Réges Raven a Nagyerdei Víztoronyban…

Rendhagyó ötvözetben

Milyen „Réges Raven” történt már, hogy az elektronikus zene reneszánsza elhozta a szüntelen lüktető, intenzív elektronikus ritmusok és ütemek világát. A cívisvárosban újra ránk köszönt ez a kor, még ha csak egy estére is, de felejthetetlen elánnal.

Stílusokon át – közeleg a Made in Debrecen

Március 23-án, harmadik alkalommal

A cívisvárosban idén március 23-án, immár harmadik alkalommal rendezik meg a Made in Debrecen Fesztivált, amely az elmúlt két esztendőben nemes egyszerűséggel rohamosan növekvő tendenciát mutatott mind fellépőszámokban, mind népszerűségben.

Campus: jön Martin Solveig és Gayle is

Folyamatosan bővül a zenei kínálat  Fotó: Campus fesztivál

Kilenc nemzetközi előadóval és hetven hazai kedvenccel bővült az idei Campus Fesztivál zenei felhozatala.

Vinyl és potméter – kitárja szárnyait a Best Ablak

Ablak egy új zenei világra

Cívisváros, 2024., a populáris zenei fesztiválélet népszerűsége hazánkban évről-évre robbanásszerűen növekszik, ám ennek nyomában ott vágtat az alternatív is. Nevével ellentétben ez korántsem szerénykedik, hiszen a maga feltörekvő és táguló berkeiben folyamatosan nevel ki országos és helyi tehetségeket, sztárokat, új neveket.

A Macska a betonból a Fábry-showba ment

Az alkotók egy része Fábry Sándorral

Újabb sikercsúcsot hódított meg a debreceni-nagyhegyesi Dalnoky (Deák) Ferenc, aki szinte önerőből készített filmet saját, humoros történeteiből, novelláiból Macska a betonban címmel. A filmalkotó és a története tegnap este (január 18-án) szerepelt a Duna Televízió Fábry műsorában.

Titkos üzenet szállt a HALL-ban

Telt házas est volt  Fotó: Balogh Albert

Noha A mi kis falunk Gyurija elfelejtette Erikával közös dalát, az esztendő utolsó szerdáján a HALL-ban teltház énekelte együtt a TNT örökzöldjét, a Titkos üzenet című klasszikust. A Nagyerdőn egy estére visszatértek a hazai kilencvenes évek.

Állati komédiától a mélyhorrorig – sikeres jótékonysági mozi

Párhuzamosan három teremben vetítettek filmeket

Hatalmas érdeklődés övezte a Debreceni Egyetem négy karának Hallgatói Önkormányzata által szervezett, múlt heti jótékonysági moziját az Apollóban. A komédiáktól a lélektani drámákon át egészen a személyiséghorrorig, gyakorlatilag minden műfajban vetítettek késő éjjelig sikerfilmeket.

Made in Debrecen – még lehet jelentkezni

Jelentkezési határidő: december 18.

Amikor 2022 márciusában pécsi mintára a cívisvárosban is elindult a Made in Debrecen Fesztivál, talán a főszervezők sem gondolták, hogy két évvel később, már-már hagyományként a város legnagyobb könnyűzenei tavaszi eseménye lesz. Vagyis még annál is több. A fesztiválszezon egynapos, nagyszabású előfutára.

Trap, rock, BASE Gang

Elektromos gitárral bővültek

A BASE Gang rendhagyó fellépésére gyűltek össze a rajongók a Batthyány utcai DESZ24 pincébe, a Debreceni Egyetem DESzínházának kultúrtermébe. Az újhullámos trapalakulat ezúttal elektromos gitárral megbolondítva robbantotta legnagyobb slágereit.

A feledhetetlen erdélyi hang

Ezúttal 100 ezer forintos cicakajával is megajándékozott egy menhelyet

Nem több tízezres arénában, nem tripla teltházzal, mégis Fonogram-díjjal és töretlenül hálás közönség előtt lépett fel ismét Debrecenben, a Freedom Közösségi Házban az egyedülálló hangú fiatal erdélyi énekes, László Attila.

Oldalak