Szórakozás

A BASE Gang kiterítette a Royal Flusht

Hét dal az új albumban

A debreceni–szoboszlói újhullámos ifjú trapbanda, a BASE Gang új albumot robbantott. Szeptember 15-én megjelent a Royal Flush album nyitódala, a GLOCK, majd egy héttel később immár a teljes lejátszási lista hallgatható, sztárvendég közreműködésével.

Kihívásokat keresve

A test történetei - Hermányi Mariann és Csata Zsolt  Fotó: Máthé András

Csata Zsolt négy évvel ezelőtt állt először a Csokonai Nemzeti Színház színpadán. A Pál utcai fiúk című zenés előadással debütált, amely töretlen sikerrel és változatlan szereposztással az idei évadban is műsoron marad. Nem sokkal később, a 2021/22-es évadban társulati taggá vált, azóta többféle műfajban is kipróbálhatta magát. Szeret nevettetni, de a lírai szerepkör sem áll távol tőle; zenés és prózai darabokban egyaránt láthatja a közönség. Szerepei legalább olyan sokszínűek, mint ő maga. A kezdetekről, a különböző műfajok sajátos kihívásairól és jövőbeli céljairól is beszélgettünk. Fiatalságából adódik a tegező forma.

A fluid art nem színjáték, inkább szín-játék

Ádám Éva  Fotó: magánarchívum

A neve ismert is meg nem is, a művészeti technikája szintén ismert is meg nem is. Ádám Éva és a fluid art.

Lepcsánka vagy lapcsánka? A fényfestett városban ez is kiderült

Tócsni, a soknevű étel  Fotó: Nyíradony városa és Tasó László Facebook

A Hajdú Hagyományok Nyomában című értékőrző, hagyományörökítő rendezvénysorozat állomását szeptember 16-án Nyíradonyban is megrendezték. Sütéssel-főzéssel, koncerttel és show-val ünnepelték a Hajdúság hagyományait.

Teltház a yoUDayen, a korszakok karneválján

Valmar hangulatteremtése  Fotó: Debreceni Egyetem

Ezúttal is óriási sikert aratott a Nagyerdei Stadionban a Debreceni Egyetem feledhetetlen évnyitó showja, a yoUDay. Az arénában több mint huszonkétezer ember vett részt a megabulin.

Berobbantja az évkezdést a Debreceni Egyetem

Az egyetemi tanév első rendezvénye  Fotó: BIT'Z Facebook

Valóságos bulisorozattal érkezik a Debreceni Egyetem, illetve négy kar Hallgatói Önkormányzatának minifesztiválja. Már csak néhányat kell aludni, és érkezik a BIT’Z, máris a hagyományteremtő rendezvényt követően pedig a yoUDay.

„Gólyaláz” Debrecenben

Lázasan főznek a fiatalok  Fotó: Debreceni Egyetem, DEHÖK

A Debreceni Egyetem és a DE Hallgatói Önkormányzat idén is hagyományosan a tanévkezdés előtti napokban-hetekben szervezi gólyatábori két szűk hétnyi rendezvénysorozatát. Ezúttal is kijelenthetjük: a Debreceni Egyetem gólyatábora továbbra is az egyik legnagyobb nívójú fesztiválhangulatot kínáló elsősünnepe.

Mindenki Violája, a Balaton bulicsaládja

Huszonöt éve a vendégek szolgálatában

Adott egy szálló, ahol a zene szüntelen, az élet sosem áll meg, a labda megállás nélkül járja útját, a Balcsi mindössze 2 percnyire van tőle és egy bájos virágról kapta a nevét. Az ifjúság siófoki szentélye, a Balaton bulicsaládjának otthona – a Viola.

Menekülés az amerikai álomba

A General Nelson M. Walker katonai hajó, amely szállította a menekülteket

Fiatalon belerohadni, belepusztulni a vodkagőzösen hallucinált kommunista álomvilágba, a marxista-leninista utópiába, vagy kimenekülni Nyugatra, Amerikába, hogy megvalósítsam az álmaimat? Sokakat foglalkoztatott ez a kérdés az ötvenes években Magyarországon.

Az iskolai szünetek gyöngyszeme: a gombfoci

Az "álomcsapat"

Emlékszünk még azokra a színes korongokra, amelyeken ott ékeskedett kedvenc focistáink neve és többnyire arcképe is? Micsoda iskolai szünetek voltak, amikor hatalmas gombfocicsatákat vívtunk egymással, ezzel pedig próbáltuk eldönteni, melyikünk kedvenc csapata is az igazán ütőképes.

Oldalak