Az eltűnt telefon

A nyomjelző érzékeli a telefont. A posta nem

A Magyar Posta csomagküldő szolgálatán napi több száz, több ezer csomag halad át, mire eljut feladótól a címzettig. Noha hibázni emberi dolog, egy több százezer forintos mobiltelefon eltűnése már alighanem több mint puszta baki.

Kedves cimborámmal, kollégámmal történt az eset a napokban, hogy igen különleges kiadású, csaknem háromszázötvenezer forint értékű telefonja áldozatául esett a technológiának. Javításra szorult, ehhez pedig postázásra volt szükség. A szervizelés utáni boldog használat reményében mindez meg is történt, ám a retúr elakadt, a telefonnak nyoma veszett visszafelé, a fiatalember hiába várt, a készülék nem érkezett. Érdeklődés után viszont jött a megdöbbentő válasz: a csomagot elkeverték, állapotáról aligha tudni bármit. Mindezzel nem is volna gond, ha legalább a csomag útjának lekövethetősége adott lenne. Ám a posta semmiféle segítőkészséget nem tanúsított, akarva-akaratlanul beleszőtték a történetbe a hamisítatlanul magyar „jóvanazúgy” mentalitást. A csomagot ráadásul maga a posta is érzékeli rendszerében a mai napig, ám ennek kézzel fogható jeléről semmi sem tanúskodik.

Feljelentés, hercehurca, a szolgáltató megkeresése és még mindig semmi. Semmi előremutató információ. A technika adottságai azonban 2024-ben természetesen már lehetővé teszik, hogy egyik telefon a másikat, annak távollétében is érzékelje. Ezek alapján pedig valahol ott árválkodik egy postai raktárban, kikapcsolva, némán egy telefon, amely talán épp úgy várja gazdáját, ahogy a gazdája őt. Csak a posta nem hajlandó lépni, érzéketlen.

Mit mondhatnék, ez a szolgáltatói hozzáállás és eljárás minden, csak nem európai állapot…no, de hát mit tehetnénk? Itt tartunk jelenleg…posta: üzemképtelen

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.