25 éve szeretnek és szolgálnak

A szeretetszolgálat egy pillanata

Létrejöttének 25. évfordulóját ünnepli, a nemcsak országszerte, hanem külföldön élők számára is segítséget, támogatást nyújtó Máltai Szeretetszolgálat. Az egész év ennek a jegyében telik, melynek első ünnepi megmozdulásaként februárban hálaadó misét tartottak. Hazánk egyik legnagyobb karitatív szervezete rászorultság alapján évente emberek százezreit támogatja. Jelmondatuk: „A hit védelme és a szegények istápolása”.

Debrecenben 1990 óta működik lelkes önkéntesek fáradhatatlan munkájának köszönhetően az Észak-Alföldi régióközpontként. Az Erzsébet utcai krízisirodában 9-től 16 óráig várják az adományfelajánlókat, és a rászorulókat, akik különböző igényeikkel kereshetik fel a szeretetházat.

Emellett a Lehel utcán üzemeltetnek játszóteret, ahol szintén hétköznapokon várják a családosokat, különböző programokat is szervezve számukra.

A leginkább rászorulók körében gyermekétkeztetési program keretében hétvégenként a Szent József Gimnázium és Kollégiumban működtetnek ingyen konyhát, ahol teljes létszámmal dolgoznak. Jelenleg 100 gyermeknek tudnak ellátást adni, de egyéb programokat is szerveznek. Évente Mikulás napi, karácsonyi, gyereknapi rendezvényeket, kirándulásokat, táborokat rendeznek.

Folyamatos támogatásban részesítjük a rászoruló családokat, fiatalokat, nyugdíjasokat, hajléktalanokat. Igényeik figyelembevételével törekszünk programjainkkal segíteni ellátásukat. A kialakított tevékenységi körünk megtartásán, és sikeres tovább működtetésén dolgozunk. – mondta érdeklődésünkre Szél Barnabás régióasszisztens.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.