Vélemény

Egyszer nélkülünk megy a vonat tovább…

Majd jön egy következő... talán szebb...

Öt esztendő nagy idő. A huszadik században bő öt-öt esztendőbe belefért egy-egy világrengető háború. Fél évtized elegendő arra, hogy egy új élet kezdjen felcseperedni, de épp ennyi idő egy önkormányzati ciklus is. Most pedig ennyi volt az egyetem…

Az eltűnt telefon

A nyomjelző érzékeli a telefont. A posta nem

A Magyar Posta csomagküldő szolgálatán napi több száz, több ezer csomag halad át, mire eljut feladótól a címzettig. Noha hibázni emberi dolog, egy több százezer forintos mobiltelefon eltűnése már alighanem több mint puszta baki.

Nincs győzelem Kevin nélkül

Kevin gólöröme

A magyar válogatott sorsdöntő csatában aratott fényes győzelmet vasárnap a skótok ellen a németországi Eb-n. Ez volt az igazi magyar dráma.

Vihar helyetti csend – netátok

A kép csak illusztráció  Fotó: hwsw.hu

Elő-előfordul, hogy bizonyos időjárási és légköri anomáliák, viszontagságok miatt nem működik megfelelőképpen az otthoni internethálózat. A 4iG – Vodafone azonban rendre bebizonyítja, nem csupán vihar előtti, de vihar helyetti csend is létezik. Legalábbis, ha a kriminális internetminőségről van szó.

Alacsonyan szálló vészmadarak

A pályán kívül elszabadult a "sajtópokol"  Fotó: MTI

A nemzeti válogatott tizennégy meccses veretlenségi szériáját barátságos(!!!), tét nélküli találkozón veszítette el Dublinban, a hazai írek ellen. A közösségi média a már-már megszokott módon kapott is az alkalmon, a kommentszekciókat pedig ellepték a magyar válogatott vesztét jósló – kívánó – hozzászólások, amelyek szerzői többnyire mintha már el is felejtettek volna ezt-azt.

A tahóság is buszon jár

A kormányt kell erősen fogni, nem az utasokat

A buszsofőrök élete nem csak játék és mese. Nap mint nap arrogáns, türelmetlen, igen toxikus személyiségjegyeket képviselő utasok tucatjával kell szembenézniük. Mi a helyzet azonban akkor, ha a sofőr üt meg kollektíven minősíthetetlen és „tenyérbemászó” hangnemet?

Valamit jobb elengedni – de a sport nem az

Egy igazi sportoló sosem engedi el...  Fotó: DVSC Kosárlabda

Az elengedés az érzelmi megkönnyebbülés egyik formája. Természetesen mindez akkor igaz – hatványozottan is –, ha valami olyan trauma éri az embert, amely csapás társas kapcsolatokból, mérgező, ártó emberi viszonyokból ered. Amikor azonban a sportról van szó, elengedni alighanem a legkétségbeesettebb, legméltatlanabb megoldás.

Itt volt május elseje?

Felvonulás Debrecenben, a Vöröshadsereg útján  Fotó: Napló-archív

Május 1., sör, virsli, úttörők, Kádár János, dísztribün, meg a többi kötelező hozzávaló. Talán sokan emlékeznek még ezekre a negyven esztendeig kísértő szimbólumokra. No de valóban kikopott a klasszikus majális fogalma és mentesült a politikától ez a kiemelt nap?

Kétségek foltja a fehér mezen

A DEAC sikertelen dobásainak térképe  Kép: MKOSZ

A DEAC kosarasai megsemmisítő vereséget szenvedtek a Falco ellen lazán elhasaló Budapesti Honvéd gárdája ellen. Az egyébként is rendkívül gyenge játékformában lévő egyetemi gárda árnyéka egykori önmagának, és ez már nem csupán néhány vereség, hanem egyenesen kínos és a szurkolók szempontjából minősíthetetlen teljesítmény.

Ki ül a Volánnál?

Itt a buszom, hol a buszom?  Fotó: vg.hu

A szelektíven érzékelhető és tapasztalható busz fogalma alighanem ismeretlenül cseng, noha a Volánbusz a minap úgy gondolta, jó volna ezt a jelenséget feltalálni.

Ünnepi foci. Fociünnep?

Részben jó, részben rossz  Fotó: futballista.hu

Az Egyesült Államok kosárshow kultúrája óta tudjuk, a legnagyobb ünnepeken, így például karácsonykor igen különleges hangulata van egy-egy sportmérkőzésnek, így az NBA rangadóinak például. De vajon a magyar sportéletben egy húsvéti forduló áldás vagy átok?

Felragyogók

Újra jó úton halad a válogatott  Fotó: MTI (Illyés Tibor)

Aranycsapat. Csupán elég ennyit mondani, és minden magyar tudja, kikről van szó. Magyar válogatott 2024. Csupán elég ennyit mondani, hogy tudjuk, a magyar név megint szép lett.

Zárt város

"A csend minden nyelven hallgat..."  Fotó: szallas.hu

Furcsa. Meglehetősen furcsa, ami a cívisvárosban zajlik, vagyis zajlott egy egészen kellemes péntek estén, éjszakán.

Telefon mögül…

Alapvető követelmény az udvariasság

Vannak azok a marketinges, értékesítő diszpécserek, akik udvariasan keresik a potenciális fogyasztót, hátha sikerül meggyőzni. Meg vannak azok, akik magukat istennek képzelve erőszakosan rabolják az ember idejét, már-már a béka s.gge alatti színvonalra süllyedve. Ez utóbbihoz volt szerencsém.

Egy baráti jó tanács - mennyiben segít mások javaslata?

Az életünk tele van döntéshelyzetekkel  Fotó: kisbuddhakapuja.hu

Sokan mondják azt, hogy fogadj meg egy jó tanácsot, illetve hogy hallgass a bölcsebbre. Nap mint nap hasonló klisé kifejezésekre bukkanunk vagy tapasztaljuk azokat saját életünkben. Viszont tényleg segít egy jó tanács vagy jobban elbizonytalanít minket?

Oldalak