Vélemény

Ünnepi foci. Fociünnep?

Részben jó, részben rossz  Fotó: futballista.hu

Az Egyesült Államok kosárshow kultúrája óta tudjuk, a legnagyobb ünnepeken, így például karácsonykor igen különleges hangulata van egy-egy sportmérkőzésnek, így az NBA rangadóinak például. De vajon a magyar sportéletben egy húsvéti forduló áldás vagy átok?

Felragyogók

Újra jó úton halad a válogatott  Fotó: MTI (Illyés Tibor)

Aranycsapat. Csupán elég ennyit mondani, és minden magyar tudja, kikről van szó. Magyar válogatott 2024. Csupán elég ennyit mondani, hogy tudjuk, a magyar név megint szép lett.

Zárt város

"A csend minden nyelven hallgat..."  Fotó: szallas.hu

Furcsa. Meglehetősen furcsa, ami a cívisvárosban zajlik, vagyis zajlott egy egészen kellemes péntek estén, éjszakán.

Telefon mögül…

Alapvető követelmény az udvariasság

Vannak azok a marketinges, értékesítő diszpécserek, akik udvariasan keresik a potenciális fogyasztót, hátha sikerül meggyőzni. Meg vannak azok, akik magukat istennek képzelve erőszakosan rabolják az ember idejét, már-már a béka s.gge alatti színvonalra süllyedve. Ez utóbbihoz volt szerencsém.

Egy baráti jó tanács - mennyiben segít mások javaslata?

Az életünk tele van döntéshelyzetekkel  Fotó: kisbuddhakapuja.hu

Sokan mondják azt, hogy fogadj meg egy jó tanácsot, illetve hogy hallgass a bölcsebbre. Nap mint nap hasonló klisé kifejezésekre bukkanunk vagy tapasztaljuk azokat saját életünkben. Viszont tényleg segít egy jó tanács vagy jobban elbizonytalanít minket?

A legsötétebb óra

Nélkülük kénytelenek vagyunk beszélgetni...

Az emberiség történetében beköszöntött a második őskor. Az emberi faj hajnala, az a kor, amikor kénytelenek voltunk egymással szemtől-szemben beszélgetni, a tűz helyett felfedezni, hogy léteznek emberek a chatablakon kívül is. Aztán elmúlt az az egy óra.

Futball”kép”telenség

Adásszünet, vagy mi?

Lehetetlen időpontok, sosem volt közvetítések és váratlanul „álmos” találkozók – szürreális forduló az NB1-ben, amely újfent bizonyította, bár lehet, hogy a magyar futball minősége vitathatatlan rohamos tempóban szárnyal, a szurkolók helyzete még mindig katasztrofális.

Rangadóhoz „méltó” körítés

Miért vannak az ellenőrök, ha a szabálytalanságok büntetlenül maradnak?  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC SCHAEFFLER a jelenlegi listavezető, a Ferencváros ellen próbált meg közelebb kerülni dobogós reményeihez. A rangadó természetesen ezúttal sem múlt el különleges körítés és közjáték nélkül – noha a szurkolói hangulat most sajnos meglehetősen egyoldalú volt az ismert debreceni okok miatt.

A történelmet most írjuk

A vereség ellenére továbbjutottak  Fotó: DVSC Kézilabda és DEAC

„A történelmet most írjuk…” - hangozhatna akár egy virágkarneváli kompozíció szlogenjeként is. Ez a megállapítás azonban nem csupán egy bemutató, nem fikció, ez maga a valóság. A debreceni sport két topcsapata ugyanis egy napon, néhány óra különbséggel írt egyedülálló történelmet.

Lakótelepi szocreál-idill

Évtizedesek a fűkitaposások is

A Kandia utca mögötti lakótelep a cívisváros belvárosának egyik kapuja. Nem csupán a panelrengetegben megbúvó zöldövezettel válik különlegessé, de ezen átvágva érkezünk el a Szent Annától a Kossuth utcáig, vagy épp fordítva. No persze, ha szárazon és bokatörés nélkül megússzuk a lakótelepi „akadálypályát”.

A szép elrablói

Csontváry szobra a hortobágyi hídnál  Fotó: magyarnemzet.hu

Amióta megismertem Kolodko szobrait, az ungvári születésű magyar, Kolodko Mihály nemzetközi ismertséget kivívó miniszobrait, azóta rajongója vagyok a művésznek. Ez persze magánügy.

Ragyogás

Vámos Petra  Fotó: DVSC Kézilabda

Ragyogás. Nem, korántsem Stephen King regényéről, majd az abból adaptált Kubrick-horrorról van szó. Ez egészen más. Egy ifjú csillag tündöklése, ragyogása, akinek egyedülálló tehetsége új fejezetet nyit a nemzetközi, a magyar, no és persze a cívisvárosi sporttörténelemben. Ő Vámos Petra.

Sportszerűség, emberség

Így is lehet szurkolni...

Egy kis csapat, amely önmaga történelmét írta, írja, és alighanem a magyar kézilabdázás jelenkorának aktuális riválisai szívébe is belopja magát: jegyzet a Kozármisleny csapatának szívmelengető gesztusáról és harciasságáról.

Tél volt, hó esett…

Debrecen, karácsonyi hangulatban  Fotó: Magyar Konyha

Lehet-e karácsonyi hangulat hó nélkül? Nos, ami azt illeti a természeti jelek alapján nyakunkon az enyhe telek, havat pedig errefelé az Alföldön – már úgy klasszikus értelmében – hosszú esztendők óta nem láttunk. Megkockáztatom, igenis van hamisítatlan karácsony nélküle.

A tehetetlenség törvénye

Sokszor Mandics mester sem érti, mi történik  Fotó: DAEC

Túlzás volna azt állítani, hogy a DEAC férfi kosarasai az elmúlt esztendőkhöz képest jelentős előretörést produkálnak, különösen idegenbeli mérkőzéseiket tekintve. Az idei mérleg a riválisok otthonában mindösszesen egy győzelem az öt bukással szemben. Ráadásul az újonc és a tökutolsó is simán elkapta az egyetemieket.

Oldalak