Vélemény

Örök elégedetlenek

Vannak, akiknek semmi nem jó

Vannak, akik tudnak örülni egy döntetlennek is. Pláne, ha az az iksz az egyenes kijutást jelenti hazánk hős tizenegye számára. No meg vannak azok, akik a győzelmet is megmagyarázzák, miért nem jó. Ez utóbbitól válik kis hazánk tízmillió futballedző országává.

Isten veled, Imre!

Szerette az életet és az embereket

Meghalt egy jó barátom, ma.

Két órával azután, hogy nála voltam. Az utcán beszélgettünk fél órát, a fiam dedikált könyvét vittem ajándékba.

Emlékezés vagy naptári kényszer?

Mint a csillagos ég  Fotó: MTI (Czeglédi Zsolt)

Túlvagyunk az idei november naptári nyitónapján. A temetők megteltek emlékezőkkel mindenszentek, illetve halottak napján egyaránt. Volt, aki már ezeket megelőzően elhelyezte az emlékezés lángját és virágait szerettei sírjára. No, de vajon valóban az érzelem és az emlékezés, a hiány vezérel ilyenkor vagy csupán a dátum?

Második esély!?

Mi történt, mester?

Egy Follow the Flow-idézet jut eszembe: „…ez egy hullámvasút és én utas maradok.”. Pedig amikor hamvaiból éledt újjá a debreceni főnix, állva hagyva a Körmendet, reményteli mosollyal arcunkon zakatoltunk tovább. Csak az újonc letörölte.

Csend vala ünnep előtt…

Üres székek, vendégekre váró asztalok  Fotó: Illusztráció

A nemzeti ünnepeink, piros betűs munkaszüneti napjaink nem csupán a maguk dicső fényében, de naptári szempontból is különösen jelentősek. Ilyenkor a nemzet megpihen, emlékezik, illetve az ezeket megelőző napokon egy kicsivel több lehetőségünk nyílik, hiszen nem kell készülni másnapi kötelezettségeinkre – tisztelet a kivételnek. Debrecen egy kicsit szomorkásan lepett meg e tekintetben.

Kerekesszékes táncok

Látszólag figyelünk rájuk. Látszólag...   Fotó: Képmás Magazin

Nem könnyű mankóval, ortopéd cipőben, műtött, csonkolt, darabolt lábbal métereket megtenni. Még ha csupán öt méterről is van szó. Lábnak nevezett, fájó végtagokkal. Úgy mondják: gyalog.

Újra ősz van már…

A lemenő Nap is újra felkel...

Bródy ezt is megénekelte. Megénekelte, és tudta, hogy „…lesz még egyszer új tavasz…” az ősz után. Elmúlt egy újabb nyár, megannyi élménnyel, emlékkel, örömmel és fájdalommal. S emlékszem még, milyen csodálatos volt a Balaton kékje, a fesztivál moraja. Mégsem bánom, hogy vége. Ez az ősz valahogy más.

Avi, az izraeli labdarúgó

Hová lett a tanítás?  Fotó: HVG

Sokáig gondolkodtam, megírjam-e Avi történetét. Öt napja beszélgetünk. Vasárnap először, aztán mostanáig. Utoljára nyáron telefonozgattunk. Akkor mondta, tagja lett az izraeli, bő válogatott keretnek, de szívesen jönne Debrecenbe focizni.

„MÁV” megint olyan rossz, és büntet

Itt az áram, hol az áram...  Fotó: HVG

A napokban egészen hajmeresztő történet jutott a fülembe, egyik ismerősöm utazásáról. Fogtam hát magam, hogy még melegében „papírra vessem” az esetet, annyira tragikomikus.

Sírtolvajok

Van olyan síremlék, csokor, amelynek két gazdája is akad  Fotó: Oázis kertészet

A bűn sosem alszik. Nem csupán a rohanó világunk mindennapos színtereire igaz ez az általános érvényű megállapítás, hanem olyan helyekre is, amelyek az élet végállomásaképp szolgálnak, a temetőkre. No, ne essék semmiféle misztikus, földöntúli félreértés!

Az elhanyagolt nevelés torz következményei

Az elhanyagolt nevelésnek ma még beláthatatlan következményei lesznek

Ez az írás nem lesz mentes az indulatoktól. A szülői felelőtlenségek oly megnyilvánulásai tapasztalhatók, amik minden neveléssel foglalkozó szakember számára felháborítóak (természetesen itt is említeni illik: tisztelet a kivételeknek, akik azért elég sokan vannak).

Szingli életmód – valóban magányos, aki egyedül van?

Magány vagy boldog egyedüllét?

Sok pár sajnálkozva tud nézni egy sikeres és magabiztos embert, amiért nincs párkapcsolatban. De vajon a párkapcsolatban élő emberek boldogabbak, mint azok, akik szingliként építettek egy sikeres karriert, és ki vannak békülve saját magukkal? Cikkünkben górcső alá vesszük a szingli élet előnyeit, és hogy miért is fontos mindenki számára az, hogy önmagával is időt töltsön.

Az ízléstelenségbe süllyedő hajó

Kinek érték?

Több millió forintos plasztika, büszkén bevallott nulla munka: egy műsor, amely gyakorlatilag semmiről nem szól - kellett ez a magyar tévénézőnek mint egy falat kenyér.

Hidegzuhany, avagy a szolgáltatók kiszolgáltatottja

Égi "szolgáltatás"

Egy társadalom fejlettségét egyértelműen mutatja, hogy milyen színvonalú a szolgáltatása. Egyszerű példával megvilágítva: Burundiban az orvos az enyhén szuvas fogat kihúzza harapófogóval. Norvégiában pedig lézeres fúróval, fájdalommentesen kifúrja és betömi, megmenti.

Virágba borult a város - kíváncsi nézők

A látványos előadásokat sokan nem láthatták  Fotók: Nagy Szidónia Johanna

Augusztusban számos program várta az érdeklődőket, majd 20-án kivirágzott a város. A szervezők szerint rekordszámú látogató vett részt az egyhetes programsorozaton, aminek tudatában jövőre a lelátók számát eggyel bővítik.

Oldalak