A nőiesség titka: Mit tehetünk a nőiességünkért, avagy mitől NŐ a nő? Egyénre szabott elegancia Duró Maresz sminktetoválásain keresztül

Duró Maresz  Fotó: Sass Nóri

„A Te arcod, az én legjobb ajánlásom!”– Duró Maresz.

A nőiesség mutatója nem hajszínben, kilóban, öltözködésben mérhető, hanem hogy úgy „jó ránézni” a nőre. A közelében akarunk lenni és csak nézzük mozdulatait, miközben megpróbáljuk megfejteni, hogy mi lehet a titka, melyik „részletében” rejlik a lényeg, mi adja a ragyogását és mitől van önbizalma? A sminktetoválás egy lehetséges eszköz, hogy kifejezhessük magunkat és megélhessük nőiességünket. Segítségével kiemeljük az arcunkon, amit szeretünk magunkban. Elfogadjuk azt a tényt, hogy nem vagyunk tökéletesek, csak önmagunkkal elégedettek. „Nőnek lenni maga az Élet, a létezés öröme! Legyünk valójában képesek élvezni az Életet!”- mondja mosolyogva interjúpartnerem, a Duró Maresz Rúzs Szalon Sminktetoválás és Image Kozmetika tulajdonosa, aki sminktetováló mester és professzionális sminktanácsadó is egyben. Már önmagában a szalon is művészi alkotás, hangulatában nyugodtságot, megjelenésében eleganciát tükröz; a falakon oklevelek, fotók, elismerések; halk zene szól, friss kávéillat fogad.

„Későn érő típus vagyok!”

Berettyóújfaluban dolgoztam az egészségügyben, de a szépségipar mindig nagyon közel állt hozzám. A szépre, harmóniára, eleganciára már gyerekkoromban is felfigyeltem. A gimnáziumban az osztálytársaim tudták, hogy valami ilyesmivel fogok foglalkozni, mert én voltam a stylist az osztályban. Hittem és hiszek abban, hogy nekünk, nőknek fontos az esztétikus, elegáns megjelenés, ami a külső és belső összhangját tükrözi. Ha van önbizalmunk, harmóniát sugárzunk; ez magabiztosságot ad, ami megjelenik a kommunikációban, a mozdulatban, az emberekkel való bánásmódban. Kerestem az utam és szerettem volna kipróbálni magam a szépségiparban. A sminktetoválással 1999-ben találkoztam, rögtön éreztem, hogy ez az enyém! Az egészségügy mellett indítottam el a vállalkozásom, hobbinak indult. A keresztlányom franciát tanult a gimnáziumban, ő javasolta, hogy legyen Rouge Szalon a név. Mondtam neki, rendben van, de magyarok vagyunk, magyarosan írjuk, így lett a vállalkozásom neve Duró Maresz Rúzs Szalon.

„Soha nem a liftet használtam, lépcsőztem.”

Magyarországon még szinte alig ismerték a sminktetoválást, de engem nagyon érdekelt, hogy mi lehet ez? Munka mellett mentem el Budapestre, ott tanultam meg a technikát és ismertem meg a szakmát. Amikor a kezembe fogtam az eszközt, azonnal tudtam: Ez az! Megtaláltam, amit kerestem! Az első tíz év kőkemény volt, mert nem voltak még erre megérve az emberek. Főleg vidéken, Berettyóújfaluban. Az akkori sminktetováló trendet nem éreztem a magaménak. De valahol éreztem legbelül, hogy biztosan van ennek egy finomabb, lágyabb változata is, az erős színek; kontúros és hangsúlyos vonalak, erőteljes íves szemöldöktetoválás helyett. Nekem már akkor volt egy elképzelésem, mit szeretnék csinálni. Hittem az álmaimban! Olyan erősen hittem, hogy nem számított az sem, hogy senki nem állt mellém és mindenki le akart beszélni. „Manifesztáltam.” A kezdeti akadályok, sikertelenségek csak előrébb vittek. Huszonhét éves voltam ekkor, tele álmokkal, elképzelésekkel, vágyakkal, tervekkel. Folyamatosan kerestem a fejlődési lehetőségeket, tanultam, képeztem magam. Ez az időszak a lépcsőzésről szólt, csak mentem előre, és követtem az álmaimat. Nekem nem kellett a lift! Minél inkább húztak visszafelé, én annál határozottabban mentem előre. Miért? Mert hittem magamban, és tudtam, legbelül van valami, valami, ami lehet az enyém.

„A változás, elmoccintott Berettyóújfaluból!”

Az élet sok meglepetést hordoz, amire addig azt hittem biztos, már egyáltalán nem volt az. Az életemben jött egy nagy változás, ami elmoccintott Berettyóújfaluból. A sors úgy alakította, hogy akkor a sminktetoválásban is egy nagy reform indult el, amire nekem a legnagyobb szükségem volt a továbblépéshez. Lehetőségem nyílt külföldi mesterektől tanulni. A megismert új technikával már tudtam azonosulni, a magaménak éreztem, ugyanis természetesebb hatást eredményezett. Hoztam egy döntést! Váltottam. Bejöttem Debrecenbe, mert hozzám Debrecenből jártak ki. Lezártam egy korszakot, magam mögött hagytam az egészségügyet is. Új alapokra kezdtem építeni a vállalkozásom, csak magamra számíthattam.

„Nem tetoválok! Pigmentálok…”

A LONG-TIME-LINER® olyan orvosi készülék, amely magas színvonalat képvisel; én ezzel dogozom, mert számomra fontos a megbízható minőség. A finom, klinikai tisztaságú pigmentációs sminktetováló eljárás ugyanis lehetővé teszi, hogy egy tökéletesen természetes, kifejezetten „nem tetovált hatást” hozzak létre. Munkámat nem nevezném a klasszikus értelemben vett tetoválásnak. Nem tetoválok! Pigmentálok. Tartós sminkalapot készítek. LONG-TIME-LINER® ELITE partner vagyok, Debrecenben az egyetlen. Az innovációs sminktetoválás egy különösen szelíd saját pigmentálási módszer, mely egy nagyon pontos és megbízható orvosi sminktetováló készülékkel, valamint a legalacsonyabb allergiás potenciállal, kitűnő színstabilitással és tökéletes fedőképességű klinikai tisztaságú pigmentekkel rendelkezik. Amikor rátaláltam önmagamra, megérett bennem a gondolat, hogy az általam képviselt stílusjegyekkel saját brandet építsek. Így született meg a Duró Maresz Rúzs Szalon Sminktetoválás brand, ahol én magam vagyok a márka és az általam képviselt színvonal.

„A Te elképzeléseidhez, egyéniségedhez, karakteredhez készítem el sminktetoválásodat.”

Ingyenes személyes konzultáció során egy hangulatos beszélgetés mellett megismerkedünk egymással – ilyenkor az idő nem számít. Minden egyes vendégemnél megkérdezem, miért döntött a sminktetoválás mellett? Erre időt szakítok! Bizalomra van szükség, ez a konzultáció lényege, hiszen a kezembe adják az arcukat, ez pedig nagy felelősség. Amikor beül a székembe a vendégem, jön a tervezés – ami nem öt perc-, én ilyenkor alkotok. Aztán belenéz a tükörbe és hoz egy döntést. Soha nem erőszakoskodom. Csak akkor készítem el a sminktetoválást, amikor ott belül érzi a vendégem, hogy igen! Ez nekem kell! Az elképzeléseihez, egyéniségéhez, karakteréhez, színtípusának megfelelően tartós sminkalapot hozok létre: szemöldök- szem- vagy szájtetoválást. A tökéletességre törekszem, huszonhét év tapasztalattal a hátam mögött. A gyógyult eredménynél az a célom, hogy a tükörkép visszamosolyogjon. A sminktetoválás elkészítéséhez segítséget nyújt számomra a színkendőzés, a színtípusok meghatározásához (tél, nyár, tavasz, ősz). A munkafolyamat alatt, nagyon sokféle technikát ötvözök.

„Image kozmetika”

A Rúzs Szalonban megtalálhatóak az Image termékcsalád kozmetikumai és kezelései is. Image Kozmetika, mert ezt a termékcsaládot használom kizárólag, hat éve. Kiváló protokollal rendelkező termékcsalád, a 21. század kozmetikuma. Nem a gőzölés és a nyomkodás ma már a technika, hanem az egyénre szabott protokollok elvégzése, megfelelő sorrendben. A termék mottója: „AGE LATER vagyis ÖREGEDJ KÉSŐBB.” Az Image Skincare kezelései mindenféle bőrtípusra alkalmasak és hatékonyak. A kezelések kiválasztása előtt bőrdiagnosztikát végzek, az ARAMO Bőrdiagnosztika géppel.

„Sminktetoválás, mint hivatás.”

Az elmúlt két évtizedben folyamatosan fejlesztettem magam, rendszeresen részt veszek sminktetováló tréningeken, hogy vendégeimet a legmagasabb színvonalon és minőségben tudjam kiszolgálni. Mint minden szakmában, szükség van a fejlődésre – én igénylem is, hiszen haladni kell a trenddel, de kényszer hatása nélkül. Huszonhét év rutin, szakmai gyakorlat és oktatás van a kezemben, ebből gyúrom össze a saját technikámat. A munkám hobbiként indult, de hivatás lett. A sminktetoválás, az esztétika, a tökéletesség és a természetesség jelképe. Nem futószalagon van nálam a munka. Én azt nem szeretem. Foglalkozom a vendégeimmel, a stílustanácsadást egyénre szabom, nem sajnálom az időt rá. Nem sietek. Az én stílusjegyem: a lágyság, finomság, archoz illeszkedő természetesség, igényesség. Tizennyolc és nyolcvanöt év közötti korosztály a vendégköröm. Örülök annak is, hogy újabban férfiak is felkérnek sminktetoválásra, ami számomra nem meglepő, hiszen Németországban az üzletemberek körében évek óta divat. Huszonhét év alatt kialakult vendégkörrel rendelkezem, akik időnként vissza-visszatérnek, frissítésre vagy csak beugranak egy kávéra. Tudják, bármikor hívhatnak, hiszen mi itt a Rúzs Szalonban egy nagycsalád vagyunk. Sosem kellett a marketingre támaszkodnom. Az én reklámom a vendégeim elégedettsége.

„Mindig tudtam, hogy ilyen életet fogok élni.”

Minden nap hatkor kelek, majd együtt megkávézunk a párommal. Átgondolom a napomat. Egyszerűen ráhangolódom a világra, ami körbevesz. Telefonon beszélek a barátnőimmel. E-mailekre válaszolok, időpontokat egyeztetek, megkeresésekre és kérdésekre válaszolok, mert ezt én szeretem csinálni, beszélgetek a vendégeimmel. Mielőtt beérek a szalonba, mindig útba ejtem a Nagyerdőt. Csodálatos látvány, feltölt. Már nem sietek. Mindig tudtam, hogy ilyen életet fogok élni, és végtelen hálát érzek a szívemben, hogy megteremtettem. Ez az élet nekem már jár. Nem az anyagiakra gondolok elsősorban. A Duró Maresz Rúzs Szalon Sminktetoválás és Image Kozmetika én magam vagyok, de nem felejtem el az ide vezető utat sem. Ma már kizárólag egyedül dolgozom a saját szalonomban, de természetesen van mögöttem háttércsapat, aminek része a fiam, Máté; van marketingesem és fotósom is. Weboldalamon https://ruzsszalon.hu/, a közösségi média platformjain lehet velem felvenni a kapcsolatot és bejelentkezni egy személyes, ingyenes konzultációra.

„Amit el akartam érni, azt elértem.”

Hogy ki a legfontosabb a világon? Én önmagam, a fiam, a párom, a szüleim. A koromnál fogva is, már csak azt teszem, ami tölt. Ami energiát visz el, már nem akarom, mert van választásom. Amit el akartam érni, azt elértem. Imádok jógázni, szeretem az önismereti tréningeket, hiszen még mindig van miben fejlődnöm. Abból a lelki világból, amiből elindultam a saját utamra huszonhét évvel ezelőtt, eddig jutottam. Nekem ez több mint elég. Ha én meg tudtam csinálni, akkor bárki meg tudja! Kitartásra és hitre van szükség. Ha hiszel magadban, akkor a Jóisten odateszi a másik felét.

Loós Kati

– hirdetés –

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.