Oktatás

Tarolt a DE a diákmédiások között

Egy elismerés a sok közül  Fotó: Egyetemi Élet

A DUE Médiahálózat immár harmincadik alkalommal rendezte meg az országos Ifjúsági Sajtófesztivált, amelyen ezúttal is átadták az ország legjobb diákmédiásainak járó elismeréseket. A Debreceni Egyetem több kategóriában is kiemelkedő helyezést ért el.

Kalandozz egy világkörüli utazáson!

Játékos nyelvtanulás és ismeretszerzés

Izgalmas utazáson vehettek részt azok a fiatalok, akik az olvasás szeretete mellett a nyelvtanulást is fontosnak tartják. Az Amigos a Gyermekekért Alapítvány egy interaktív program keretében mutatta be a napokban a debreceni Libri Könyvesboltban az Egy világraszóló felfedezés 1. címmel megjelent játékos, nyelvtanulást segítő kötetet.

Teltház, foci, buli – sikeres szakhét az egyetem médiásainál

Megyeri Csilla influenszer, Vavra Bence és Dánielfy Gergő zenész-dalszerzők  Fotók: Reményi Réka és Bojti Bence

Kulissza, Csapó, Teltház címmel tartott szakhetet a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszéke május 2. és 4. között. Az előadásokon, kerekasztal beszélgetéseken rendre – stílszerűen – teltház fogadta a meghívott vendégeket.

Szakhét a debreceni médiásoknál

Szokásos program, egyre nagyobb érdeklődéssel

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén minden év tavaszán megrendezik a szokásos szakhetet. Ez a klasszikus háromnapos programsorozat olyan szakmai lehetőséget teremt a hallgatóknak, hogy akár kötetlenül, akár feszesebb kommunikációs keretek között kamatoztathassák az addig megtanultakat, illetve a média világának szakembereitől szerezhessenek új ismereteket, élményeket.

Egyedülálló sportcampus Debrecenben

Színvonalas munka és sportolási helyszín  Fotó: Löki Viktor

A Debreceni Egyetem legújabb sportlétesítményét adták át hétfőn délután a Dóczy utcai campuson. Az egyedülálló, lelátót is magában foglaló komplexum teret ad majd a DEAC klubvezetése, a sportolók és a szurkolók számára a minőségi sportélethez.

Ahol a gyakorlat fontosabb az elméletnél

Koszecz Sándor  Fotó: Egeresi Mária és noivalto.hu

Élménypedagógiai központ és innovációs inkubátorház. Felkészülés arra a jövőre, amely már itt van.

Debreceni Egyetem, avagy Magyarország koronaékszere

Marco Rossi (balról) a napokban a Debreceni Egyetem vendége volt  Fotó: Czombos Bence

A Debreceni Egyetem hosszú esztendők óta jeleskedik hazánk sportvilágában, illetve a nemzetközi porondon is rendre az élvonalban végeznek a cívisváros felsőoktatási intézményének kötelékében menetelő sportolók. Mind gyakorlatban, mind pedig elméletben olyan nívós képzést ad a DE, amely nemzetközileg is egyedülálló.

A tánc mindenkié

Fröhlich Viola - érzékenyen figyel a segítségre szorulókra

Fröhlich Viola konduktor, a Marble17 Tánciskola kortárs tánctanára, 2022 szeptemberétől oktat kerekesszékes gyerekeknek is táncot. Jelenleg Budapest belvárosában tevékenykedik. Régi ismeretségünk és fiatal kora okán tegeződünk.

Az elhagyott iskola

Szomorú látvány kívül, belül

Hazánkban negyvenegy település lélekszáma nem éri el a száz főt. A Zala vármegyei Iborfián 8-an (2014), a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Gagyapátin 10-en (2014), Szanticskán 19-en (2014) laknak.

Száz gyerekkel egyet lépni

L. Ritók Nóra

L. Ritók Nóra. Pedagógus, a művészetoktatás és az integrált nevelés szakértője. Nagy erővel küzd a mélyszegénység és a gyerekszegénység ellen. Az Igazgyöngy Alapítvány létrehozója. Több könyv, publikáció szerzője. Férjezett, két gyermek édesanya, Príma Primissima díjas.

Oldalak