Közélet

Bajban a MÁV

A TRAXX vontatók már a korszerűbbek közé tartoznak

Nemrégiben Újfehértó és Hajdúhadház között, nyílt pályán siklott ki egy vasércet szállító tehervonat kilenc kocsija. A szállítmány Záhonyból indult, úti célja pedig Ausztria volt.

Taknyolásos technológia

Lapátolunk, csömöszölünk, oszt jóvanazúgy

A honi, többnyire alsóbbrendű utak állapota rossz, sok helyen balesetveszélyes. Főbb útjaink között is akadnak kifogásolni valók. Akik autóztak a 34-sen vagy a 38-son Tarcal–Tokaj között, most hevesen bólogathatnak.

Vasútvonalak: múltból a semmibe

Rozsdásak, de használhatóak - igény lenne rá

Magyarországon a vasútépítési láz a 19. és a 20. század elején érte el csúcsát. Az I. világháború végével és a trianoni diktátum következtében a vasúthálózat kétharmada más országokhoz került. Azóta a jelenlegi Magyarország területén új vasútvonalat nem építettek. Egy kivétel: az 1940-ben visszatért Észak-Erdély, Szeretfalva-Déda, 43 km-es vasútvonalának megépítése volt.

Ahol test és lélek együtt mozdul

Csirkésné Tar Erzsébet

Emlékszem az első alkalomra. Számos edzőtermi bérlet és aerobik óra után egy ismerősöm ajánlotta Csirkésné Tar Erzsikét, mint senior Alizetics oktatót. Szkeptikus voltam, nem hittem, hogy ez a torna nekem való.

A gyermekgyógyászat egyik ékköve

Dr. György Ilona

Dr. György Ilona: Egyetemi Docens. A heves megyei Verpeléten született. Édesanyja háztartásbeli, édesapja a Heves Megyei Áramszolgáltató vezető szerelője volt. 1962-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen.

Állni, várni, elhinni…

Szép, szép... ha jön  Fotó: DKV

A debreceni tömegközlekedés Magyarországon alapjaiban is különleges. Nem csupán azért, mert a cívisváros a négy magyar város egyike, ahol helyi villamoshálózat működik. Annál is inkább rendkívüli, hogy a közösségi közlekedés rendszere mind egyre kaotikusabb, ráadásul rendre képes az utazóközönséget meglepni.

Koldusmaffia a Fényesudvarban

Egykor szebb jövőt remélt lakótelep

Néhány éve Szegedem történt. Valószínűleg nem egyedi és megismételhetetlen, hanem egy folyamat két epizódja. Akár más városban is láthattam volna, mint az írás későbbi részéből ez ki is derül.

„Nekem itt van dolgom...

Hamarosan formailag is megújul a magazin

Debrecenen kívül nincs olyan város Magyarországon, amely a történelme során kétszer lehetett főváros.

Dots diet, az újgenerációs shake, ami mindenkinek jó

Dr. G. Kiss Orsolya

„Büszkén mondhatom el, hogy a Dots diet brand egy maximálisan magyar termékcsalád, amely magyar szellemi tőkéből, magyarországi gyártással jött létre.” - beszélgetés dr. G. Kiss Orsolya orvos, háziorvos, klinikai farmakológus, táplálkozástudományi szakemberrel, hatóanyagkutatóval.

A beteg gyerekek őszinte mosolyáért

Várják az újabb Amigókat

A Debreceni Egyetem hallgatóinak körében is egyre népszerűbb Amigónak lenni, ami annyit jelent, hogy önkéntesként az Amigos csapatával a Gyermekklinikán gyógyuló kis betegek életébe derűt vigyenek. Most pedig újabb Amigók jelentkezését várják, hogy még több kis beteg sorsát tegyék szebbé.

Oldalak