Közélet

Vasúti vég

Vasúti közlekedés - itt a vége

Az írás címe kétféleképpen is értelmezhető: egyrészt végállomás, másrészt lepusztult állapota miatt az odavezető vasútvonal bezárását is többször tervbe vették.

„Váratlan” villamosok, bénázó buszok

Fekete, mint egy Malevics festmény

Noha a DKV rendre a kor szellemét tükröző és haladó innovációkkal igyekezik maradéktalanul kiszolgálni az utazóközönséget, azért a végén még mindig marad egy kis bosszankodni való. Különösen akkor, ha a buszt, bár valós időben követhetjük, annak érkezése és „célba érése” teljesen esetleges – még ha siet is az ember.

Rossz utakon autózva

Mindennapos látvány

A rendszeresen autózók jól ismerik a hazai útviszonyokat. Bár az illetékesek kommunikációja szerint évente jelentős hosszúságú felújítások történnek, ez valahogy nem nagyon látszódik.

Forró utazás

Egy "felüdítő" utazás után  (Képünk csupán illusztráció)

Itt a nyár, a vakációszezon, ezzel együtt pedig nyoma sincs a buszokon a felkészültségnek, az utasbarát szolgáltatásoknak.

Vasúti bajok: napi 250 óra késés

Fradi-mozdony - ettől se lesz gyorsabb

MÁV-térkép szerint június 8-án 14 óra 26 perckor országosan huszonkét vonat késett 5-15 percet, tizenhét pedig 15 percet meghaladót.

Bajban a MÁV

A TRAXX vontatók már a korszerűbbek közé tartoznak

Nemrégiben Újfehértó és Hajdúhadház között, nyílt pályán siklott ki egy vasércet szállító tehervonat kilenc kocsija. A szállítmány Záhonyból indult, úti célja pedig Ausztria volt.

Taknyolásos technológia

Lapátolunk, csömöszölünk, oszt jóvanazúgy

A honi, többnyire alsóbbrendű utak állapota rossz, sok helyen balesetveszélyes. Főbb útjaink között is akadnak kifogásolni valók. Akik autóztak a 34-sen vagy a 38-son Tarcal–Tokaj között, most hevesen bólogathatnak.

Vasútvonalak: múltból a semmibe

Rozsdásak, de használhatóak - igény lenne rá

Magyarországon a vasútépítési láz a 19. és a 20. század elején érte el csúcsát. Az I. világháború végével és a trianoni diktátum következtében a vasúthálózat kétharmada más országokhoz került. Azóta a jelenlegi Magyarország területén új vasútvonalat nem építettek. Egy kivétel: az 1940-ben visszatért Észak-Erdély, Szeretfalva-Déda, 43 km-es vasútvonalának megépítése volt.

Ahol test és lélek együtt mozdul

Csirkésné Tar Erzsébet

Emlékszem az első alkalomra. Számos edzőtermi bérlet és aerobik óra után egy ismerősöm ajánlotta Csirkésné Tar Erzsikét, mint senior Alizetics oktatót. Szkeptikus voltam, nem hittem, hogy ez a torna nekem való.

A gyermekgyógyászat egyik ékköve

Dr. György Ilona

Dr. György Ilona: Egyetemi Docens. A heves megyei Verpeléten született. Édesanyja háztartásbeli, édesapja a Heves Megyei Áramszolgáltató vezető szerelője volt. 1962-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen.

Oldalak