Városépítés

Zöldítsük vissza!

Jó lenne, ha mindenki komolyan venné!  Fotó: Czeglédi zsolt (MTI)

Ámbrafát ültetnek el a debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola udvarán 2019. október 1-jén.

Párizs Debrecenben

Saroknézet

Jövőre, 2020-ban adják át Debrecen utóbbi húsz évének legnagyobb és legimpozánsabb lakás együttesét. A város központjában, a Hunyadi-Péterfia-Rákóczi utcák háromszögében, négyszáz otthonba költözheztnek új tulajdonosok.

Teljesen átalakul Debrecen közlekedési rendje

Rengeteg ponton változik a közlekedés

A következő három évben teljesen átalakul Debrecen közlekedési rendje - jelentette be a város polgármestere sajtótájékoztatón.

Az élhetetlen környék

A Faraktár utca szervizútja

Elég! - mondják a Faraktár utca környékén élők. Az 1962-ben épült társasházak lakásainak tulajdonosainál betelt a pohár. A valamikor békés, csendes környék élhetetlenné vált.

Közlekedési csőd

Dugó a Vámospércsi út felé

Nyugodtan kijelenthető: Debrecen közlekedése naponta összeomlik. A reggeli és a délutáni csúcsban kocsival közlekedni lidércnyomás.

Csicsás házak, ízléstelen építmények

Egy bánffyhunyadi "cigoda"

Az óbudai önkormányzat giccsadó bevezetését fontolgatja. Azokra az építményekre vetnék ki, amelyek nem illenek a városképbe, azaz hivalkodó, giccses, ízléstelen.

A száraz fa kálváriája

A száraz fa

Nagyra nőtt, kiszáradt fa várja az elkerülhetetlent, a kidőlést a Faraktár utca 25-29. számú ház mögött.

Vekeri-tó sirató

Eltűnik a Vekeri-tó

Elszomorító látványt nyújt Debrecen és környékének egykori legvonzóbb természeti pihenőhelye, a Vekeri-tó. A medrében víz alig, a madarak szinte száraz lábbal végigcaplathatják.

Csak a gazt termeli, nem a hasznot

Kilátás a Kanális utca felől

Bár az iskolákban arra tanítják a gyerekeket, hogy „hát”-tal nem kezdünk mondatot, én most mégis így kezdem.

A Vértessy kúria rejtelmei

Egy jobb sorsra érdemes épület

Sok különös dolog található a debreceni Vértesi úti Vértessy kastély körül. Például: Miért írják a mellette elhaladó utat egy essel, i betűvel? Miért kastélynak nevezi a köznyelv, amikor kúria volt. És miért állt a lezárt épületben egy ember félelmetesen csendben, amikor egy hétköznapi délutánon odamentem fényképeket készíteni?

Oldalak