Szórakozás

Évtizedek visszatérői – infotainment

Bíró Ada és Kudlik Júlia  Fotó: sassy.hu

Visszatérők a képernyőn – kultikus televíziós műsorok visszatérésének, ezzel együtt új típusú tömegmédia-történelemnek vagyunk szemtanúi. Ezek a nagy visszatérések pedig alapjaiban változtatják meg a televíziózás hazai történelmét, hiszen jelentős változások vagy épp a Mesterséges Intelligencia megjelenése is nagyban befolyásolják e műsorokat. Visszatért a Delta, visszatér Győzike.

Irodalominvázió Debrecenben is

Tizennyolc pavilon várja az érdeklődőket  Fotó: Mickolczi János

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár gondozásában elrajtolt a 95. Ünnepi Könyvhét – amelyet június 12. és 16. között rendeznek - a cívisvárosban kísérőrendezvényképp pedig immár 23. alkalommal tartják meg a Gyermekkönyvnapokat. Ezúttal 18 faház és megannyi irodalmi-kulturális rendezvény várja az érdeklődőket a Csapó utcán.

Kihagyhatatlan Ziccer a Tortugától

Hajrá magyarok - szurkol a Tortuga is

Be kell rúgni, ha ott van a ziccer… - szól a Tortuga együttes frissen megjelent számának refrénje. A dal valóságos focihangulatot idéz, amely egyszerre ötvözi a futballtársadalom összetartozásának érzését, valamint az egyedülállóan magyaros jellegű megyei futball-kocsmaatmoszférát.

Egyre keresettebbek a használt könyvek

Fekete István, Jókai Mór és Szerb Antal is keresett

Hamarosan itt a hagyományos könyvünnep, a Debrecenben plusz egy nappal kibővült Ünnepi Könyvhét. Olvasási szokásokról, könyvkereskedelmi szolgáltatásokról is beszélgettünk Asztalán Péterrel, a Bihar Antikvárium (Debrecen Piac utca 26/b, a régi antikvárium 1974 óta) és a Crystal Antikvárium és Aukciósház tulajdonosával és vezetőjével.

Útravaló az Útravalótól

Együtt a csapat

Az Isten országától Debrecenig – a 2022 nyarán alakult Útravaló Zenekar élete mérföldkőhöz érkezett a hagyományteremtő koncertsorozat, a HAMOK első állomásával. Ennek apropóján érkezünk a cívisvárosi keresztény rockegyüttes rövid bemutatójával.

Útravaló a Méliuszban

Koncert a könyvtárban

Rendhagyó esemény otthona volt május 18-án szombat délután a Méliusz Juhász Péter második emeleti rendezvénytere. A könyvtárat az Útravaló Zenekar töltötte be egyedülálló zenei stílusával, valamint az Úr nevének hirdetésével.

Egy gitár, irodalom és örök zene – bemutatkozik Müller Robi

Müller Robi a Day Off rendezvényén  Fotó: Egyetemi Élet és magánarchívum

A 2024-es Day Offon ismét megrendezték a Debreceni Egyetem tehetségkutatóját, a nívós UDreamet. A Díszpolgár Magazin nem először adott már át különdíjat ezen az eseményen. Ezúttal egy tehetséges gitáros-énekes fiatalember, Müller Robi mutatkozik be a különdíjjal járó interjúnkon keresztül.

Nevében is hamisítatlan kocsmakvízre vár a belváros

A Csapó utca elején

Már a kvízesemény neve is árulkodó, hiszen két fiatal egyetemista Kávé&Korsó Kvízre keresztelt eseményére várja az érdeklődőket, a triviák szerelmeseit Debrecen belvárosába május 2-án csütörtökön.

Egy nap „off” együtt

Április 11-én egy kis szórakozás

A DE BTK HÖK, valamint a KLK KKB közös szervezésében április 11-én érkezik a Debreceni Egyetem főépülete mögötti, Kossuth Lajos Kollégiumok közötti Kolitérre a DAY OFF. A rendezvény amolyan minifesztiválként nyújt lehetőséget a hallgatóknak egy kis kikapcsolódásra az órai keretek monotonitásából. A fesztiválhangulat pedig valóban garantált.

Debrecen újra dübörgött

A színpadon: Base Gang

Immár harmadízben vette be a várost a hagyománnyá vált, ikonikus minifesztivál, a Made in Debrecen március 23-án szombaton. Több száz zenész, énekes, előadóművész mutatkozott be a cívisváros kilenc helyszínén a hiánypótló rendezvényen. A szervezők megannyi újítással is készültek.

Oldalak