Szórakozás

Robbannak az erősítők - jön az I. Malter SoundCheck

Új tehetségek bemutatkozása - nagy érdeklődés várható

A debreceni alternatív könnyűzenei kultúra az elmúlt esztendőkben jelentősen feltörekvő tendenciát mutat. Egyre több formáció növi ki magát az underground közegen belül. Két ilyen csapat pedig június 17-én be is mutatkozik az I. Malter SoundCheck néven érkező eseményen.

Debrecen Drive: a kerekek fesztiválja

Régi és új Ferrarik a stadion kiállítóhelyén

A felnőtt gépjátékok fesztiválját, a régió legnagyobb járműipari showját, a Debrecen Driveot rendezték meg május 26. és 28. között a Nagyerdőn.

A nemzetköziség „ízletes” egyetemi ünnepe

Hatalmas tömeg volt kíváncsi a "kajafesztiválra"  Fotó: ISU

Ezúttal sem maradt el a Debreceni Egyetemen az egészen egyedülálló kezdeményezésből indult International Food Day. A gasztronómiai fesztivál célja rendre, hogy megismertesse a közönséget a külföldi hallgatók hazájának konyhájával és annak különlegességeivel. A 2023-mas évben május 19-én, pénteken ünnepelték az ételeket.

Teltház, foci, buli – sikeres szakhét az egyetem médiásainál

Megyeri Csilla influenszer, Vavra Bence és Dánielfy Gergő zenész-dalszerzők  Fotók: Reményi Réka és Bojti Bence

Kulissza, Csapó, Teltház címmel tartott szakhetet a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszéke május 2. és 4. között. Az előadásokon, kerekasztal beszélgetéseken rendre – stílszerűen – teltház fogadta a meghívott vendégeket.

(Újra)feltörekvő kultúrifjúság

Új helyszín régi és új vendégeknek

Közhelyes megállapítás, hogy manapság, így a 2020-as esztendők rohanó digitális „filtervalóságában” a fiatalság, a most huszonéves generáció következetesen kerüli az olyan kulturális megnyilvánulásokat, mint a színművészet, a múzeumok vagy a szó szakmai értelmében vett trasht meghaladó igényes könnyűzene, akár underground formában. Szép hosszú és tartalmas gondolatmenet. Cáfolnám.

Aritmika – hiánypótló kezdeményezés

A ritkábban hallható zenék estje

„Az Aritmika nem titkolt célja, hogy egy estén keresztül szokatlan és kevésbé előtérben lévő elektronikus zenék kerüljenek a palettára” – szól az esemény bemutatója. Április 14-én, pénteken olyan underground elektronikus zenei rendezvény otthona lessz a Malter, amely egészen újszerű löketet adhat a cívisváros kulturális életének.

Másodszor is hatalmasat szólt

Gyarmati Dominik, a Gate69 frontembere  Fotó: Made in Debrecen

Immár másodízben öltött valóságos tavaszi fesztiválhangulatot Debrecen belvárosa. Ez azt jelenti, hogy 2022 után újfent hatalmas sikerrel rendezték meg március 25-én a Made in Debrecen Fesztivált. Azt az eseményt, amely egy kicsit már életérzéssé is vált.

Generációkon át, átélni a rock-életérzést – ez a Péterfia Rock

Megpróbálják életben tartani a már nem élő rocklegendák emlékét

Időnként egyetemisták bukkannak fel csoportosan, amikor kocsmatúráról van szó, máskor a Loki szurkolói veszik birtokba egy-egy meccs után. De mi is ez a hely Debrecen szívében, amely már hosszú évek óta valóságos legendaként működik a helyi vendéglátás világában? Nos, ez a Péterfia Rock Söröző, amely nem csak nevében rock, hanem az általa átadott életérzés miatt is.

Újra szól a cívisváros

Water signs a színpadon  Fotó: Made in Debrecen

Tavasz. Ébred a természet, ébred az ország, a kultúra, a közélet. Élettel telnek meg a terek, teraszok, felcsendül a kellemes zsivaj, a zeneszó. Debrecenben pedig ez egészen egyedülálló módon történik.

Csernobiltól a lelki pultig – megint nagyot húz a Tortuga

Jelenet a klipből  Fotó: Torturga

Alighanem az egész ország számára ismerősen cseng már a tornacipős rock and rollt játszó, zúzva zenélő Tortuga együttes.

Oldalak