Párizs Debrecenben

Saroknézet

Jövőre, 2020-ban adják át Debrecen utóbbi húsz évének legnagyobb és legimpozánsabb lakás együttesét. A város központjában, a Hunyadi-Péterfia-Rákóczi utcák háromszögében, négyszáz otthonba költözheztnek új tulajdonosok.

A projekt menedzsere, dr. Kelemen György, akinek jónéhány álmatlan éjszakát okozott pár előre nem látható akadály, de ismervén a ritunos ügyvédet, úgy tűnik egyre kisebb a megoldatlan feladatok száma.

- Valóban így van - mondta Kelemen György -, a háromnegyedén már túl vagyunk. Párizs Palace lett a végleges név, a kezdetekben Párizsi Udvarnak nevezett  tömbnek. Hamarosan elkezdődnek a befejező, ötödik ütem munkálatai, a Fórum bevásárlóközponttal szemben. Olyan exkluzív, kis lakóparkot sikerül - remélem kifogástalan minőségben és határidőre - megvalósítani, amelyik a belváros arculatáthoz is illeszkedik majd. Kisebb és nagyobb, negyven és száztíz négyzetméter közötti otthonokat kínálunk. És ezt akár múlt időben is mondhatom, mert ugyan az utolsó ütem még el sem indult, de mind a négyszáz lakás gazdája ismert.

- Dzsudzsák Balázsé melyik?

- Egyik sem. Hallottam én is a szóbeszédeket. A kiváló focista csak nézelődött még a kezdetekkor, de úgy tudom, máshol, a Dunántúlon fektetett be.

- Volt egy szomorú eset is az építkezés alatt, csaknem két esztendeje. Hogy áll az ügy?

- Bizonyára arra gondol, amikor egy régi ház egyik fala leomlott, mert állítólag a mélygarázs munkálatai nem voltak körültekintőek. Való igaz, öt család került nehéz helyzetbe. Mára azonban mindenki megelégedésére rendeződött a dolog. Egy, a megyénkben élő tulajdonos gyermekei és unokái laktak a már akkor omladozó épületben. Sikerült velük megállapodni és megkapták kártérítésüket.

- A szóbeszéd azt tartja, hogy jóval a piaci érték felett, a valós ár több mint kétszereséért vették meg a romos házat és a telket.

- Maradjunk annyiban, hogy a Hunyadi és a Rákóczi utcák sarkán lévő ingatlanokat, Lovasboltot, megvásároltuk.

- Tudható az ár?

- Félmilliárdnál, tehát ötszáz millió forintnál is többet fizettünk, de béke van. A végeredmény a fontos, a majdan beköltözők komfortérzéke, az elégedettség. Azok az egyedülálló technikai megoldások, amelyek jellemzik majd a Párizs Palace tömbjét, minden bizonnyal a befektetőket, a kivitelezőket is kárpótolják majd a rég volt és mostanra elfeledett kellemetlenségekért.

W. Gy.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.