Jótékonyság Ukrajnáért

Mága Zoltán az ukrajnaiakért koncertezett

Mága Zoltán harmadszor indult jótékonysági turnéra. A 100 templom sorozat célja rászorultak megsegítése. Lehetnek beteg gyerekek, a járvány elleni védekezésben résztvevők, gyülekezetek, templomok támogatása. Most azonban az orosz-ukrán háborúra tekintettel, a megtámadott nemzet állampolgárainak támogatása érdekében muzsikált.

A sorozatot Debrecenben kezdte: február 26-án este a Nagytemplomban koncertezett. Az előadás előtt Kósa Lajos országgyűlési képviselő a háború aktualitásáról, követendő magatartásról beszélt, majd dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke szólott a nagyérdeműhöz. Utána megáldotta Mága Zoltánt és kezdeményezését.

A koncert a Himnusszal kezdődött, Kovács László karnagy irányításával hangzott el, majd Mága Zoltánnal, Bach: Air-jével folytatódott. Következtek a vendégek: Komlósi Ildikó és Sümegi Eszter operaénekesek. A templom orgonakarzatáról külön-külön és duettben is énekeltek. Következett Brahms: 2. magyar szimfóniája (D-dúr) szimfóniája. Molnár Levente, az Operaház bariton énekese Erkel F.: Bánk bánjából a „Hazám, hazám…” c operaslágerét adta elő. A folytatásban a Monti csárdás ismerős dallamai csendültek fel. Következett az est meglepetése, Bodrogi Gyula. A színművész kicsit poénkodott az életkorán. „Fő úr! Fizetek egy feketét…” - kezdett kedvenc dalába, mely tulajdonképpen élete rövid történetét tartalmazza. Zárásképpen még csárdás szólt és egy ráadás.

A koncert ingyenes volt, de a közönség az előadás végén adakozhatott, s kapták a hegedűművész egy-egy CD-jét.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.