Bővülő egyetem – fejlődésben a jövő

A Gyógyszerésztudományi Kar  Fotó: Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetemen megkérdőjelezhetetlen a folyamatos fejlődés, nem csupán oktatás-kutatás révén, hanem infrastrukturális téren is. Erről egy nemrégiben tett „campusbejelentés”, valamint nemzetközi iparágat is jelentősen meghatározó beruházás eredményének átadása is bizonyságot tesz.

Haladjunk sorjában! A Debreceni Egyetem számára a Balaton ékes fővárosa, Siófok korántsem ismeretlen, kiváltképp, ha a Hallgató Önkormányzatról van szó. A HÖOK által szervezett vezetőképzők állandó résztvevői ugyanis a DE kari HÖK-képviselők. Ezúttal azonban nem csupán alkalmi egyetemi élet lepi majd el Siófokot, hiszen a cívisvárosi egyetemének legújabb campusa is az Aranypart városában létesül. A Gábor Dénes Főiskola egykori siófoki campusának épülete lesz e felsőoktatási projekt központi helyszíne. A Debreceni Egyetem Siófok Város Önkormányzatával, valamint a Siófoki Szakképzési Centrummal együttműködve hozza létre a DE Siófoki Campust, amelyben várhatóan 2025 szeptemberétől indulhat a hallgatói élet. A hajdúböszörményi, nyíregyházi, szolnoki DE-campusok után egyébként nem csupán a Balaton-parti, mindig élő városban létesít majd intézményegységet az ország legnagyobb, nemzetközileg is magasan jegyzett és elismert egyeteme, hanem a cívisváros közvetlen szomszédjában, a fürdőváros Hajdúszoboszlón is.

Természetesen bővül és gyarapodik az Egyetemváros is. A DE legújabb oktatási-kutatási-gyártási beruházásának eredményeképp csaknem 12 milliárd forintból épült meg a Gyógyszerésztudományi Kar épülete az egyetem Vezér utcai parkjában. A létesítményt május 27-én hétfőn adták át. A hétezer négyzetméteres komplexumban helyet kapott a Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzem, míg az épület másik fő szárnya az oktatásnak, kísérleteknek és a hallgatói életnek ad otthont, és ott találhatók a tanszéki központok, valamint a dékáni hivatal is, akárcsak szemináriumi termek és laboratóriumok. A legmodernebb infrastruktúrával felszerelt központ gyártási és fejlesztési-kutatási munkálatokra is alkalmas lesz, valamint nem csupán a helyi, de az egész hazai gyógyszeripart meghatározó munkákat végezhetnek benne, akár az iparág partnerei is.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.