Választás 2014 - A Munkáspárt a dolgozó embert képviseli

Budapest, 2014. március 18., kedd (MTI) - A Magyar Munkáspárt igazi baloldali pártként nem a milliárdosokat, hanem a munkást, a dolgozó embert, a szegényt, a vesztest, a pályakezdőt, a munkanélkülit, a közmunkást képviseli. Erről Thürmer Gyula pártelnök beszélt kedden, a Kossuth Rádió országos listát állító szervezeteket bemutató műsorsorozatában.

A Munkáspárt vezetője azt mondta, az ajánlásgyűjtés közben az emberek elmondták neki a bajaikat, hogy „utálják a parlamenti pártokat”. Úgy folytatta: „a Fideszt azért, mert diktátor, félelmet kelt ebben az országban”; a „szocialistákat és társaikat azért utálják, mert loptak, csaltak, korrumpálódtak, szétszedték ezt az országot. Nekik nincs közük a baloldalhoz”.

Thürmer Gyula szerint az emberek azt is megértették, hogy nem várhatnak ajándékot, az az övék, amiért megküzdenek. „Ígérhet az Orbán, amit akar, ígérhet Mesterházy, ígérhet Gyurcsány, úgy sem váltják be”, nem lett egymillió munkahely, nem lett jobb élet - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva a pártelnök azt mondta, „vállalja a fene a Kádár-diktatúra örökségét”, ez egy olyan dolog, amit „az emberek agyába igyekeznek bebeszélni”. Ugyanakkor azon a véleményen volt, hogy az emberek szívesen emlékeznek vissza arra az időszakra, mert jobban éltek. Hozzátette: a Munkáspártnak országszerte 33 egyéni jelöltje indul a választáson.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.