Győztes hazai búcsú

Az utolsó mérkőzés itthon  Fotó: DVSC

Utolsó idei hazai meccsére készült a DVSC vasárnap este. Az ellenfél a nagy rivális Fehérvár alakulata volt a Nagyerdei Stadionban.

Jelentős számú nézősereg látogatott ki a Nagyerdőre a nem túl szurkolóbarát időpont ellenére is a rangadóra. Ennek oka nem csupán az volt, hogy a két gárda rendre izgalmas csatákat vív egymással, de a lelátói rivalizálás is kifejezetten nagy presztízscsatává tette ezt a mérkőzést.

Hozzá kell tenni, hogy a DVSC számára korántsem alakult kedvezően a szombati meccsnap, ugyanis a negyedik hely elérhetősége a piros-fehérek számára a Felcsút eredményétől függött, és mivel a fővárosban legyőzte az MTK alakulatát, így biztossá vált, hogy a Debrecen már nem érhet oda – hiszen a Fehérvár ellenivel együtt mindössze 6 megszerezhető pont maradt a Lokinak, hogy odaérjen az utolsó nemzetközi szereplést adó pozícióba.

A találkozót közvetlenül köszöntések előzték meg. Átadták a Zilahi-díjat, amelyet ezúttal Megyeri Balázs, a Loki hálóőre kapta, valamint Dusan Lagatort köszöntötte a klub vezetése 50. NBI-es mérkőzése alkalmából. A kezdőrúgás előtt gyászszünetet tartottak a stadionban, a Loki egykori kiváló védőjére, Szűcs Jánosra emlékeztek. Ezt követően csaknem hatezer szurkoló előtt kezdődött a találkozó. Nagy iramú csatározás indult a pályán, komoly adok-kapok harcot folytattak a felek. Megyeri Balázsnak többször is akadt dolga, ám eredményesen őrizte a hazai hálót. Igazán nagy helyzetek nem alakultak ki a találkozón, sokszor középen pattogott a labda, igyekeztek gyors passzokkal operálni a felek, a szünetre 0-0-s döntetlennel vonultak a csapatok.

Érdemben kifejezetten nagy változás nem történt a második félidőre sem, hacsak az nem, hogy a fehérvári szurkolók a vendégszektor mögött kisebb perpatvarba kezdtek egymással, ám az indulatok hamar lecsillapodtak, a vendég drukkerek visszatértek a helyükre. A hajrában jócskán megnőtt a tempó, Hamzat Ojediranék folyamatosan veszélyben tartották ellenfelük kapuját. A 79. percben aztán megtört a jég: Brandon Domingues beadásából még tisztázott a védelem, ám Meldin Dreskovics kapott az alkalmon és a pattanó labdát a kapuba vágta tizennégy méterről. Ezzel a találattal megszerezte a DVSC számára a vezetést, amely egyet jelentett a győzelemmel és a három bajnoki ponttal.

Az 5. helyen végzett Vasutas ezzel a diadallal búcsúzott a szezonra a Nagyerdei Stadiontól és hazai közönségétől. Szrdjan Blagojevics legénysége Felcsúton zárja az idényt.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.