Egy győzelem, egy pofon

Tamara Haggerty támadása  Fotó: DVSC Kézilabda és DVSC

A DVSC mindkét élvonalbeli gárdája pályára lépett vasárnap este – mindössze félóra különbséggel. A kézilabdázó hölgyek hazai környezetben néztek farkasszemet a Vác alakulatával, míg a focista legények az ősi rivális Fradi otthonában vendégeskedtek. Felemás mérleg lett a vége.

Május első vasárnapján, anyák napján borult piros-fehérbe a magyar sportvilág ege, a Vasutas ugyanis két színtéren is harcba indult. Először a kézis lányok kerültek reflektorfénybe. A Loki hölgyei a Praktiker Vác csapatával viaskodtak a Hódosban. Egyértelműen a debreceniek várhatták esélyesebbként a találkozót, a kezdés pedig épp ehhez méltóképpen sikerült. Az első percekben gyakorlatilag bevehetetlen volt Gabrijela Bartulovics kapuja, majd már magabiztos vezetésnél a kilencedik percben Kuczora találata törte meg a Duna-partiak gólcsendjét. Úgy tűnt, Szilágyi Zoltán csapata ellentmondást nem tűrően már az első felvonásban el szeretne dönteni minden kérdést, ehhez pedig adott is volt a különbség a szünetben: 19-11. A fordulást követően sem érződött a fáradtság jele a hazaiakon, nem úgy a vendégseregen. A közönség tízet számolhatott, olajozottan működött a Lokomotív gépezete, végül pedig a meccset is megnyerte a DVSC Schaeffler imponáló nyolcgólos különbséggel: a 32-24-es diadal két újabb fontos bajnoki pontot hozott a cívisvárosiaknak.

Este fél hétkor a Groupama Aréna vendégszektorában is felharsant a debreceni nóta. A piros-fehérek fanatikusai teljesen megtöltötték a Fradi otthonának szektorát. A csapatok figyeltek az ünnepre, a játékosok ugyanis édesanyjuk kíséretében vonultak a gyepre. A meccs a legutóbbi derbihez igen hasonlóan indult, hiszen Traore már az első percben betalált Megyeri Balázs hálójába, ám a gól les miatt érvénytelen volt. Nagy nyomást gyakoroltak a fővárosiak, ám Dzsudzsák Balázsék állták a sarat, komoly fizikai és taktikai csatározás zajlott a pályán. Az első félidő hajrájában Traore újból megrohamozta a debreceni kapust, ám Megyeri hősies és látványos mozdulattal hárította a légiós kísérletét. A szünetre maradt a gól nélküli döntetlen.

Aztán mint a derült égből villámcsapás…a 49. percben Abena használta ki, hogy a labda elé pattant, miközben Megyerinek már esélye sem maradt, hét perccel később már Traore is érvényes találatot szerzett a szélről betörve, ám a 63. percben a Loki is visszatért a meccsbe. Vajda Botond jobbról támadta a ferencvárosi kapu előterét, éles szögből lendítette lábát, majd védhetetlenül bombázott Dibusz kapujába: 2-1. Az öröm és az egyenlítés reménye azonban nem tartott sokáig, hiszen épp Vajda volt, akivel szemben Lisztes harcolt ki büntetőt. A 11-est pedig Varga váltotta gólra. A 72. percben Abena duplázott, a kegyelemdöfést pedig Abu Fani vitte be a hajrában, aki szerencsével ugyan, a kapufa segítségével talált be, beállítva a végeredményt: 5-1.

A Loki számára vasárnap következik a folytatás újabb rangadóval - mind pályán, mind lelátón –, amikor a Fehérvár látogat a Nagyerdőre.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.