Választás 2014 – Szanyi a „tolvaj kormányról”

Budapest, 2014. március 21., péntek (MTI) - Az MSZP-s Szanyi Tibor szerint Magyarországnak még soha nem volt olyan „korrupt, tolvaj kormánya”, mint a jelenlegi.

A szocialista párt elnökségi tagja erről pénteken azon a sajtótájékoztatón beszélt, amelyen levetítették az ötpárti ellenzéki szövetség egyik kampányfilmjét. Ebben az hangzik el, hogy Simicska Lajos percenként egymillió forintot keres a Fidesz-kormányzás alatt, a trafikügy miatt pedig 40 ezer család ment tönkre.

Szanyi Tibor azt mondta: a Fidesz a demokrácia helyett tolvajokra szabott államformát alkotott, Magyarország ma „kleptokrácia”. Szerinte ezt jelzi, hogy „lényegében minden közbeszerzést” a Közgép nyer el, legyen szó nukleáris fejlesztésről vagy csatornatisztításról.

Beszélt arról is, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, aki mára az ország 88. leggazdagabb embere lett, „rejtegeti a vagyonnyilatkozatát”. Vajon nem azért, mert a bevallásból kiderülne, hogy csak stróman, és a vagyona Orbán Viktoré? - kérdezte, hozzátéve: ugyanez feltehető Garancsi István, a Videoton futballklub és Simicska Lajos, a Közgép tulajdonosa esetében is.

A Demokratikus Koalícióhoz tartozó Kerék-Bárczy Szabolcs azt mondta: a Fidesz intézményesítette a lopást, miközben a trafik- és a földmutyival elvette emberek megélhetését.

Azt ígérte, ha „a kormányváltó erők” győznek a választáson, „tiszta kezűvé” teszik a kormányzást.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.