Újabb német nagyvállalat költözik Debrecenbe

Sajtótájékoztató   Fotó: Miskolczi János

A német KRONES AG 15 milliárd forintos befektetéssel új gyárat épít a debreceni Déli Ipari Parkban. Az üzemben összesen 500 új munkahely létesül.

A beruházást 2017. október 10-én jelentették be a cég képviselői a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Szíjjártó Péter miniszter és Papp László, Debrecen polgármesterének jelenlétében.

A KRONES AG töltő és csomagológépeket gyárt világszerte élelmiszeripari cégek részére. Az 1951-ben alapított vállalat 2016-ban 3,3 milliárd euró, azaz 1000 milliárd forint árbevétellel zárt. A cégcsoport vevői között igazi világmárkák találhatók: Coca Cola, PepsiCo, Heineken, Nestlé, Danone, Red Bull. A Krones sikere nemcsak a magas minőségű gyártásból fakad, hanem az ennek alapját megteremtő mérnöki és innovációs tudásból, amit a világszerte meglévő 5000 szabadalma is bizonyít. Ennek megfelelően az alkalmazásukban álló csaknem 15 000 dolgozó ötöde rendelkezik egyetemi diplomával. A tervek szerint Debrecenben az alkalmazottak 30 százaléka lesz egyetemi végzettségű, a folyamatos képzés bázisát a Debreceni Egyetem adja.

A KRONES AG 2017-ben már a harmadik olyan német vállalat, amely korábban nem volt jelen a városban és most Debrecenben fejleszt: a ThyssenKrupp járműalkatrész gyárat épít a városban, a DiehlAircabin Kft. pedig mérnöki központot hoz létre. A KRONES AG beruházásának fontos értéke számunkra, hogy a Déli Ipari Park első gyárát építi fel.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.