Tiszta ivóvízhez juthat Abádszalók ésTiszaroff

Abádszalók-Tiszaroff közös Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás, mint kedvezményezett az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 442 246 337 Ft támogatásban részesült az Abádszalók-Tiszaroff Ivóvízminőség-javító projekt című KEOP-1.3.0/2F/09-2010-0035 azonosítószámú projekt megvalósítására. Mindkét település életében jelentős fejlesztés zárult. A beruházás szükségességét indokolta a jelenlegi vízellátó rendszer elavultsága, az ivóvízben található szennyező összetevők esetenként meghaladták a megengedett mértéket. A projekt végrehajtásával minden előírásnak megfelelő ivóvizet kap a két település lakossága.

 

Két település, Abádszalók és Tiszaroff összefogásával a lakosság egészséges ivóvízzel történő ellátása érdekében került létrehozásra az Abádszalók-Tiszaroff Közös Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás, melynek eredményes pályázata zárult a mai napon műszaki átadás-átvételi eljárás során.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 442 246 337 Ft összegű támogatásban részesült fejlesztés kiemelten fontos mindkét település életében, hiszen az utóbbi években mind az abádszalóki, mind a tiszaroffi vízellátásban jelentős problémák mutatkoztak. A két településen található vízmű telepek műszaki állapota nem volt megfelelő, az egyre növekvő vízigények, illetve vízminőségi igények kielégítésére nem voltak alkalmasak.

A projektnek köszönhetően mindkét településen új kezelőépület került megépítésre a szükséges víztisztítási technológia létesítésével, felújításra, illetve bővítésre kerülnek a víztározók. A meglévő kutak felújítása mellett Abádszalókon egy új mélyfúrású kút is létesült. A fejlesztés a meglévő hálózatok nagyságához viszonyítva kismértékű hálózatrekonstrukciós munkákat is tartalmazott, melynek során körvezetékek, mosatóaknák, tűzcsapok épültek, illetve vezetékcserék valósultak meg.

A beruházás eredményeként az ivóvízben végzett mérések szerint a szennyező anyagok koncentrációja a megengedett mértékeket nem haladja meg.

A projektnek köszönhetően a lakosság a környezetvédelmi és egészségügyi előírásoknak megfelelő minőségű ivóvízhez jut hozzá.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.