Az Olasz Focisuli: 25. karneváli kupa

Debrecen, 2015. augusztus 12., szerda (MTI) - A debreceni virágkarneválhoz kapcsolódó programok sorában az idén 25. alkalommal rendezi meg az OTP Karneváli Kupát az Olasz Focisuli.

A szervezők szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a szombat-vasárnapi nemzetközi utánpótlás labdarúgótornára 13 - köztük 2 női - korosztályban érkeznek a csapatok. Hét ország képviselteti magát: lengyel, szlovák, szlovén, román, ukrán gyerekek mérik össze tudásukat a magyar fiatalokkal. Jelen lesznek az élvonalbeli magyar futballklubok - FTC, Honvéd, MTK, DVSC, DVTK - utánpótláscsapatai.

A mérkőzéseket öt pályán, többek között az Oláh Gábor utcai sportcentrumban, a pallagi labdarúgó-akadémián és az egyetemi műfüves pályán játssza majd a karnevál kupára érkező 108 csapat - ismertette a részleteket Hegedűs Tamás főszervező.

Hegedüs Gábor, a Debreceni Honvéd SE - Olasz Focisuli szakigazgatója elmondta: 25 évvel ezelőtt olyan rendszert építettek fel, amely nem kapcsolódott szorosan felnőtt labdarúgó klubhoz, de a tehetséges focisták így is kijutottak akár nemzetközi porondra is. Közülük jelen voltak a sajtótájékoztatón Tisza Tibor, Tőzsér Dániel, Balogh János és Máté Péter. 

Az idő azt is igazolta, már óvodás korban le kell rakni az alapokat. Ezért is indult el az az ovi-foci program, amelynek keretében az országban már több mint 200, speciálisan ennek a korosztálynak kidolgozott pálya épült meg, és tízezer óvodapedagógust készítettek fel a pályák használatára - sorolta Hegedűs Gábor.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.