Teltház, foci, buli – sikeres szakhét az egyetem médiásainál

Megyeri Csilla influenszer, Vavra Bence és Dánielfy Gergő zenész-dalszerzők  Fotók: Reményi Réka és Bojti Bence

Kulissza, Csapó, Teltház címmel tartott szakhetet a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszéke május 2. és 4. között. Az előadásokon, kerekasztal beszélgetéseken rendre – stílszerűen – teltház fogadta a meghívott vendégeket.

A tanszék csaknem másfél évtizedes történetének egyik legismertebb és legnagyobb hagyománya a minden tanévben megrendezett szakhét, amely során a szak hallgatói workshopokon, előadásokon vehetnek részt, külön tradíciója született a tanszéki focinak, amelyen oktatók és hallgatók lépnek pályára, az egész rendezvénysorozatot pedig szokásosan nagyszabású buli, szakest zárja. Az esemény ezúttal kedden kezdődött, ugyanis hétfő épp május 1-jére esett. A nyitónapon délelőtti „backstage” kerekasztallal kezdődött a program, amelyen Berényi Zsófia rendezvényszervező, Rózsa Gábor, illetve Szabó K. István rendezők vezették be az érdeklődő hallgatókat a kulisszák mögötti rejtelmekbe. A folytatásban Béres-Áfra Zsuzsa vonta be a kommunikáció szakosokat a szociológiai titkokba workshopján, a nap pedig a Baross utcai Malterben zárult. Bár a szakhét ezúttal is az alapszakos másodévesek keze munkája nyomán jött létre, a Kultúripar láthatatlan hősei címre keresztelt kerekasztal a harmadévesek közbenjárását dicséri. A nyilvános rendezvényen teltház előtt Sándor Attila rendezvényszervező, marketing manager lépett színre, Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője, illetve Énekes András Előd, a tanszék oktatója, a PusztaHang társalapítója.

Szerdán újra méltán népszerű rendezvénypontokra volt kilátás. Mindezeket Káposztás Bálint zenés kávéháza indította, majd a folytatásban Mészáros Ibolya, a Csokonai Színház színművésznőjének beszédtechnikai workshopján gyakorolhatták a kommunikációs stratégiákat a médiás egyetemisták. A Médiaelemző műhelyt a tanszék és a másodév hallgatói az Observer munkatársaival közösen, így Győri Attilával, Bogárné Tari Edinával és Erdei-Nagy Annával hívták életre. E programok között játékos kommunikációs gyakorlatokon is részt vehettek a legbátrabbak. A szerdai záróprogram az „onstage”, tehát a színpad főszereplőinek közreműködésével jött létre. A helyszínt és az infrastruktúrát a MODEM és Don Tamás, vezető kurátor Tiéd itt a tér című projektje biztosította a tanszék számára. A közönség ezúttal Megyeri Csilla influenszertől, Vavra Bence és Dánielfy Gergő zenész-dalszerzőktől tudhatott meg közszereplői kulisszatitkokat, illetve beszéltek a bulvármédia erőszakos hátulütőiről.

No, de ennyi tartalom, érdekesség, mediális rejtelem után mit is adhat egy harmadik nap? Alighanem a szakhetek legmozgalmasabb, legfárasztóbb, mégis legjobban várt pillanatait. Május 4-én csütörtökön délelőtt újra összeálltak a hallgatói-oktatói futballcsapatok, a Fehér Sasok és a Fekete Tigrisek összecsapása pedig kiélezett „szakmai” csatát hozott az OEC műfüves pályáján. A barátságos, ám korántsem tét nélküli derbi végén a fehér mezesek örülhettek, miután a 4-2-es félidei vezetésüket követően a rendes játékidő végén 7-4-re diadalmaskodtak, parádés hangulatú meccsen. A délutánt szituációs gyakorlatok nyitották, majd Jenei Réka, a BMW Debrecen kommunikációs vezetője is ellátogatott a Debreceni Egyetem médiásaihoz. Miután pedig valamennyi szakmai program befejeződött, nem volt más hátra mint bevenni a Domb utcán található SIKK Klubot. A szakest ugyanis ezúttal itt kapott otthont. S, hogy továbbra se felejtsük el az egész szakhetet megkoronázandó, csattant a csapó, ledőltek a kulisszák, majd hajnalig tartott a teltházas buli, kvízzel, tombolával, meglepetésvendéggel.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.