Fontos pontok az MTK otthonából

Bordás Réka a falban  Fotó: MTK Kézilabda

A DVSC Schaeffler kézilabdázó hölgyei az MTK otthonában vendégszerepeltek szerdán. A fővárosiak február közepén elraboltak egy pontot a Hódosból, így a Lokinak volt mit visszaszereznie. Kudor Kitti tanítványai számára ráadásul a bajnokság végkimenetelét tekintve különösen is fontos volt elhozni a két pontot.

A csapatkapitány, Vantara-Kelemen Éva számára több tekintetben is emlékezetes maradhat ez a találkozó. Az MTK elleni volt ugyanis piros-fehér mezes profi pályafutásának utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzése. A rutinos, közönségkedvenc azonban hivatalosan majd a Győr ellen búcsúzik el, Debrecenben.

A pályán valóságos kapitányhoz méltóan, vezérként teljesített. A cundereiről is híres balszélső volt ugyanis a Vasutas egyik motorja, a mezőny egyik legjobb formában lévő kézilabdázójával, Kovács Annával egészen egyedülálló „dinamikus duót” alkotva. A Loki számára kezdődött eredményesebben a találkozó. A DVSC már 4 találatnál járt, míg a vendéglátók csaknem öt perc elteltével tudták megszerezni első góljukat, a cívisvárosban is megforduló Marincsák Nikolett révén. A kék-fehérek aztán eredményben leginkább a valamelyest Debrecenhez is köthető hölgyek góljaira támaszkodhattak. A góllövőlista élén menetelő, ifjú irányító Pál Tamara, majd Dakos Noémi is megmutatta magát. A Kudor Kitti-vezette piros-fehéreknél a Vantara-Kelemen–Kovács-páros egy félidő alatt 12 góllal járult hozzá a szünetbeli eredményhez, a túloldalon Szekerczés Lucáék csupán faragni tudtak hátrányukból. A szünetben 15-17 állt az eredményjelzőn.

A fordulást követően érezhető volt, hogy Golovin Vlagyimir különösképp feltüzelte „lányait”. Ezúttal Loki-gól nélkül telt el szűk hat perc, az MTK pedig át is vette a vezetést. Gyors labdajáratással, agresszív betörések végén megszerzett gólokkal magához ragadta a kezdeményezést a fővárosi gárda. Szekerczés Luca góljára még Vantara-Kelemen válaszolt, s visszazárkóztatta egy találatnyira a Debrecent, a házigazdák azonban rendkívüli tempót diktáltak, gyorsan kialakítottak egy kényelmesebb, 3 gólnyi vezetést. Kovács Anna eredményes lövései mégis hamar nyitottá tették a küzdelmet. A mindössze 16 esztendős Csernyánszki Liliána aztán ifjú titánként robbanva egyenlített. A debreceni háló előtt jelentősen javult a kapusteljesítmény, először Ann-Cathrin Giegerich remekelt, majd Csapó Kyra ihletett pillanatainak ideje is elérkezett. A Kovács-show folytatódott, az MTK pedig újra csupán zárkózni tudott. Petrus Mirtill, a csapat másik bájos ifjú titánja is gólokkal jelezte, hogy igenis figyelni kell rá. A meccs záró mozzanataként Csapó Kyra még kivédte Szabados kísérletét. A végeredmény 32-35 lett a Népfürdő úti derbin.

A DVSC Schaeffler kettő, különösen fontos bajnoki pontot gyűjtött, győzelmével pedig helyet cserélt az MTK-val. A valentin-napon, hazai pályán elvesztett ponttal járó döntetlen után tehát idegenben, a nehezebb akadályt sikerült eredményesen venni. Ráadásul kettőt is előrelépett a Vasutas. Mögötte épp az a Vác áll a tabellán, amelyet vasárnap 16 órától fogad majd a Hódos Imre Sportcsarnokban, Debrecenben. Azon kívül egyetlen megmérettetése lesz még Arany Rebeáéknak. A szezont szerdán, a Győr ellen zárják majd a cívisvárosban.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.