DEAC: elcsúsztak az olajon

Erősen védekeztek a szolnokiak  Fotó: MKOSZ

Már két vereség áll a DEAC férfi kosárlabda együttesének neve mellett a tabellán. Három meccsből. A szomorú az egészben az, hogy az első fordulóban arcpirító kudarcot szenvedtek a srácok saját otthonukban az Oroszlánytól. Rá egy hétre kiköszörülték a csorbát a Kecskemét ellen, de az igazi megmérettetés csütörtökön este volt Szolnokon, az Olajbányász hazájában.

A Mandic legénység úgy vágott neki a száz kilométeres távolságnak, hogy begyűjti a két pontot. Az optimizmusra az is okot adhatott, hogy a hazaiaknál hiányzott a válogatott Lukács, és Wiggins sem állt hadra készen.

Váratlanul nagy iramban kezdtek az együttesek. Az egyetemistáknál Edwin értékesítette a büntetőket, Buljevics zsákolt, és ennyi. A Szolnok gyorsan hintett egy kilenc nullát, és máris 14-4 lett az állás. Beletelt néhány percbe, míg a DEAC magához tért. Elsősorban Buljevics vette hátára a társaságot. Az első negyedben több pontot szerzett, mint a legutóbbi két derbin összesen. De ez is csak annyira volt elegendő, hogy öt pontra csökkentsék a hátrányukat.

A második tíz perc elején a különbség nem csökkent. Mandic üvöltözött a kispad előtt, ez hatott. Mócsán, Ságodi és Williamson is betalált, a szünetben már a cívis városiak vezettek két ponttal.

A harmadik etap úgy kezdődött, hogy Wiiliamson a „Tisza-hídról” elengedett egy triplát, aztán Ságodi is rátett egy lapáttal, de vége lett a villogásnak hajdúsági részről. Révész gyorsan szerzett egyedül nyolc pontot, majd a végén jött Clay és Arabo is, így a Szolnok vezetett 54-50-re az utolsó negyed előtt.

Az utolsó 10 perc Drenovac találataival indult, és ez olaj volt a tűzre: megunták a hazaiak. Rudner két triplát engedett el, 61-53-nál Mandic mester időt kért, ami csak arra volt elég, hogy egyszer felzárkózzanak Edwinék 69-66-ra. Több már nem volt benne. A végjátékban biztosan tartotta magát a Szolnok, és a duda azt jelezte, hogy hét ponttal nyertek. A DEAC ezzel jelenleg a tabella alsó harmadában vesztegel.

(A tudósítás a Debreceni Sportélet kiadójának engedélyével került az oldalra.)

W. Gy.

DEAC: Edwin 10, Mócsán 9/3, Neuwirth, WILLIAMSON 17/9, BULJEVICS 15 csere: Drenovac 10, Buckles 1, Kenéz, Ságodi 4.

Andjelko Mandics: Először is gratulálunk az Olajnak! Izgalmas meccsen érdemelték ki a győzelmet. Küzdelmes találkozó volt, ahol a védekezés kiemelt fontossággal bírt. Nem volt könnyű pontot szerezni ilyen agresszív védők mellett, és ez magával hozta a nagy küzdelmet. A záró negyedben volt három percünk, amikor fejben szétestünk, elvesztettük a kellő koncentrációt. Innen már futottunk az eredmény után. A végjátékban így is volt esélyünk. Sajnos kihagytuk a megítélt büntetőt, utána egy emberelőnyös lerohanásban a Dorde elcsúszott és elvesztette a labdát, majd Edwin hibázott el egy tiszta hárompontos lehetőséget. Vagyis volt lehetőségünk, csak nem használtuk ki. Sajnálom, hogy nem tudtunk ezzel élni, mert nem sok csapat fog Szolnokon nyerni. Mindent megpróbáltunk, alul maradtunk, de ez még csak a harmadik forduló volt, megyünk tovább!

Lovro Buljevic: Mindenekelőtt gratulálunk a Szolnoknak a győzelemhez! Megérdemelt nyertek egy nagyon jó mérkőzésen! Az első félidőt jól tudtuk irányítani, amit a szünet után elvett tőlünk az Olaj. Nem tudtunk visszaváltani abba a jó ritmusba, ami addig jellemző volt ránk.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.