Bent góleső, kint zivatar

Kovács Anna és Csapó Kyra  Fotó: dvsckezilabda.hu

A Vasutas-lányok egy híján tízzel verték a Dunaújváros csapatát vasárnap délután a Hódosban. Mire az örömmámorban úszó debreceni kézilabdázók befejezték az ünneplést, odakint jócskán eláztak, hiszen az égiek nem voltak kegyesek ezen a nem mindennapi meccsdélutánon.

A vasárnapi program adott volt a Loki-fanatikusok számára, hiszen a szombati terasznyitás lehetővé tette, hogy, bár a lelátó még üresen maradt, de a szurkolók összegyűljenek a csarnok előtti kivetítőnél, egy korsó sör társaságában. Lélekben pedig egy lépéssel közelebb kerüljenek kedvenceikhez. A hosszú idő utáni, újbóli találkozás nem volt minden tekintetben felhőtlen, hiszen a sors sajnos nem csak adott, de el is vett. Elment egy barát, egy hű társ. Bihari Csabáról emlékeztek meg együtt a DVSC Schaeffler vezetői és a szurkolók, s gyújtottak egy gyertyát az eltávozott cimboráért.

Aztán nem volt más hátra, mint a mérkőzés. A pályán a Kohász volt az ellenfél, s Vágó Attila tanítványai nagy lendülettel rugaszkodtak neki a kihívásnak, hogy megállítsák a kitűzött célokhoz képest méltatlan pozíciót elfoglaló Lokomotívot. A jócskán megsűrűsödött programtól függetlenül kiválóan felkészültek egymásból a riválisok. A DKKA kezdeti ihletettségét mégis gyorsan letörték Jeca Deszpotovicsék. A montenegrói kiváló ritmusban kézilabdázott, a szélek pedig különösen is veszélyesnek bizonyultak a vendég kapura. A dunaújvárosiak hét a hat elleni támadókísérletét Csapó Kyra, a kapuból belőtt, egész pályát átívelő találata „fektette két vállra”. A szünetre végül Kovács Anna bombája állította be a 17-13-mas magabiztos vezetést.

A második felvonásra megállíthatatlan Deszpotovics tért vissza, a kapuban Anca Giegerich megálljt parancsolt a vendégek akcióinak. A végén már azért lehetett izgulni, hogy vajon meglesz-e a tízgólos különbség – egy híja maradt: 35-26. Látványos, eredményes és szervezett volt a cívis-lányok játéka, magabiztos győzelem született. Mialatt a piros-fehér hölgyek a csarnokban beszélték meg a tapasztalatokat, kint, a kivetítő előtt az időjárás szétcsapott az összegyűlt szurkolóhad között, ám az ünneplés így sem maradt el, s az árkádok alá húzódva folytatódott a régen várt találkozó, a leglelkesebbek pedig még a Nagyerdei Stadionban elkezdődött focimeccset is megnézték az óriásképernyőn.

A DVSC Schaeffler számára már szerdán késő délután folytatódik a bajnoki menetelés. Vantara-Kelemen Éváék azzal a Ferencvárossal találkoznak Budapesten, amellyel az idei szezonban tétmeccsen még egyszer sem nézhettek farkasszemet. Vasárnap délután pedig újra a Hódosban vár megmérettetés Kudor Kitti tanítványaira, s külön pikantériája annak a bizonyos Érd elleni rangadónak, hogy a jelek szerint már a csarnokon belüli széksorokat is szurkolók tölthetik meg, hogy a kupa négyes döntőre is készülő csapattal fél év után újra együtt harcolják ki a győzelmet.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.