Születésnapi győzelem – továbbjutás kapujában a DVSC

Régen látott színkavalkád  Fotó: dvsc.hu

Három év után játszott ismét nemzetközi kupameccset a debreceni labdarúgócsapat. A születésnapos Herczeg András tanítványai az albán Kukesi gárdáját látták vendégül az Európa Liga második selejtezőkörében.

A nehézkesebb első játékrész után a folytatásban beindult hazai gólhenger: Tőzsérék végül háromgólos sikerrel örvendeztették meg mesterüket és a kilátogató nézőket.

A külföldre vágyó Bódi Ádám sérülés miatt nem lehetett ott a keretben, pozíciójában az újonnan szerződtetett Nikola Trujic kapott lehetőséget. Ezt leszámítva nagyobb meglepetést nem tartogatott a hazai összeállítás: a kapuban Nagy Sándor, a védelemben Kusnyír Erik, Szatmári Csaba, Pávkovics Bence és Ferenczi János bizonyíthatott. A középpályán a Tőzsér Dániel-Haris Attila-Varga Kevin trió, a támadósorban pedig a tavalyi házi gólkirály Szécsi Márk és Takács Tamás jutott szóhoz.

A találkozó enyhébb debreceni fölénnyel indult, a játékrész derekán viszont az albán pontvadászat ezüstérmese is megvillantotta oroszlánkörmeit. Nagy Sándornak több ízben is résen kellett lennie, amikor pedig már ő is tehetetlen volt, a kapufa óvta meg a góltól a hazai együttest.

Egyértelmű volt, hogy a folytatásban többre lesz szükség, ezzel együtt a hangulatra nem lehetett panasz: a nagy létszámú cívisvárosi B-közép végig elszántan buzdította a kedvenceket.

A második felvonásban a visszafogott Takács Tamást az új szerzemény, Haruna Garba váltotta, percekkel később pedig már őt ünnepelhette a stadion népe, miután Varga Kevin kipattanó lövését sodorta a gólvonal mögé, megszerezve ezzel a vezetést csapatának. 1-0!

A találat felszabadította a játékosokat, akik egyre bátrabban és jobban futballoztak. Mindeközben zúgott a „Herczeg Bandi, Herczeg Bandi”-rigmus, a lelátó népe vastapssal és születésnapi skandálással köszöntötte legendás mesterét, akin láthatóan úrrá lett a meghatottság.

A csörtének azonban nem volt vége, hazai részről több ígéretes lehetőség is kimaradt, ám a 77. percben már semmi nem menthette meg a góltól a vendégeket: Garba indította a balszélen megiramodó Trujicot, a szerb játékos a középen érkező Varga Kevin elé tálalt, akinek már nem volt nehéz dolga, könnyedén az üres kapuba passzolta a labdát. S itt még nem volt vége, a fiatal középpályás a hajrában megszerezte második találatát, miután lapos lövése utat talált Frasheri kapujának bal alsó sarkába. 3-0!

A nagy kedvvel játszó Varga a mesterhármastól sem járt messze, azonban életerős löketét az albán kapuvédő hárítani tudta. Ennek ellenére a debreceni előny rendkívül biztató az egy hét múlva esedékes visszavágó előtt.

DVSC – FK Kukësi 3–0 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 10250 néző. Vezette: Gishamer (Riedel, Jabanovic – osztrákok)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír (Kinyik, 89.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Szécsi – Takács (Garba, 52.), Trjuics (Csősz, 88.)

Kukësi: Frasheri – Kitanovski, Cuculi, Teqja, Rumbullaku – Limaj, Ethemi (Cyrbja, 72.), Musolli, Rroca (Musta, 76.) – Shkurtaj, Rama

Gól: 1-0 Garba (52.), 2-0 Varga K. (77.), 3-0 Varga K. (83.)

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.