Market – STB Kupa: újra Debrecenben

Szilasi és Barátai  Fotó: Market - STB Kupa

A Hódos Imre Sportcsarnokban rendezték az esztendő legnagyobb teremfoci bajnokságát december 27. és 29. között. A Market – STB Kupa pénzdíjas és kiemelkedően nívós megmérettetésén harminckét csapat vett részt az ország minden tájáról, de csak egy alakulat vihette haza a trófeát.

A december 30-i, DVSC Schaeffler – Győr női kézilabdamérkőzés előtt sem volt üres a Hódos a 2022-es esztendő végén. Mint azt már megszokhatták a debreceniek, a csarnok rendre magas színvonalú futballtornáknak is otthont ad, ezúttal sem volt másképp. Nyolc debreceni csapat, öt budapesti, két miskolci, továbbá egy polgári, salgótarjáni, szigetszentmiklósi, szolnoki, tiszafüredi, budaörsi, nyíregyházi, karcagi és túrkevei gárdával indult a Market építőipari vállalat és a Sport Talent Bank közös szervezésű pénzdíjas teremlabdarúgó tornája kedden délután – 2018 után ismét Debrecenben.

A névadó szponzor szervezők között ott volt a Socca Hungary, kispályás labdarúgó szövetség is, amely a játékvezetőket delegálta az eseményre. A résztvevők csoportkörökkel kezdték a háromnapos menetelést, amely rendezvényre összesen keddtől csütörtök estig több százan voltak kíváncsiak. Ez a futballkupa pedig nem csupán a nyilvánvalóan minőségi labdarúgás miatt volt népszerű, hiszen az elmúlt eseményekhez hasonlóan idén is pályára léptek közismert magyar focisták. Korábban már például Dzsudzsák Balázs vagy Tisza Tibor is bemutatkozott a teremtornán a nagy debreceni nevek közül, ezúttal pedig többek között Igor Bogdanoviccsal találkozhatott a tisztelt publikum, akárcsak a nézőként ellátogató, egykor Debrecenből indult Fradi-játékossal, Sigér Dáviddal.

A szervezők a látványon, szurkoláson és szórakozáson túl gondoltak másképpen is a nézőkre, a kilátogató szurkolókra. A belépőjegy megvásárlásán túl ugyanis jelképes összegért tombolát is vehetett a közönség. A vásárlással a Debreceni Karitatív Testület munkáját lehetett támogatni, a nyeremények listáján pedig olyan értékes ereklyék szerepeltek, mint dedikált mezek, gasztronómiai vagy épp népművészeti különlegességek. Nyertest tehát a lelátó soraiban is hirdettek, de a trófea sorsát is el kellett dönteni. Az utolsó megmérettetésen, a fináléban a Damasztor-Budapest Bisztro játékosai néztek farkasszemet a Szilasi és Barátai alakulatával, így két budapesti gárda menetelt a döntőig. A végeredmény pedig sima lett, a Szilasi és Barátai ugyanis 5-0 arányban győzött, és elhódította a Market – STB X Socca Kupa aranyérmét.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.