Utolsó meccsek

Bulath Anitát búcsúztatják  Fotó: MKSZ

Újra a debreceni Főnix Aréna volt a magyar női kézilabdavilág figyelmének középpontjában. A cívisvárosban rendezték ugyanis szombaton és vasárnap a Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. A Dunaújváros, Ferencváros, Győr, Siófok négyes csatája újra emlékezetessé tette a Final Fourt. 

Ami azt illeti, évről-évre megosztja a közvéleményt, hogy az FTC és legnagyobb riválisa, a Győr miért nem egymás ellen játszik már végre egy jó elődöntőt, hanem (többnyire) a döntőben találkoznak egymással – már, ami a bajnokságon túlmutató meccseket illeti. Ezúttal sem volt másképp, hiszen a szombati játéknapon a fővárosiak a Siófokkal csaptak össze, míg az Eto a Kohász alakulatával mérkőzött. Előbbi összecsapáson mindkét csapatnak sikerült egy játékrészt nyernie. Ez a kiegyenlített csata pedig éppen elég volt ahhoz, hogy a rendes játékidő végén ne szülessen döntés azt illetően, ki folytathatja az aranymeccsen a menetelést. Szétlövés, azaz büntetőpárbaj hozott ítéletet a felek fölött. Ezzel együtt pedig a zöldek örülhettek a 25-24-es sikernek, így Elek Gábor lányai már biztosan ott voltak a döntőben, a Balaton-partiaknak pedig a bronzra maradt esélyük. A második találkozón korántsem volt ennyire kiegyenlített a játék képe. A friss bajnok Győr ugyanis már a félidőre kilencgólos előnyt halmozott fel, a lefújásig ezt még jócskán ki is egészítette, és 39-18-as győzelemmel továbbjutott a döntőbe.

A vasárnapi meccsnapon tehát az SKC és a DKKA nézett farkasszemet. A dunaújvárosiak jobban kezdték a mérkőzést, magabiztosan kézilabdáztak Farkas Johannáék, ám a Siófok nem adta könnyen magát, a szünetben már vezetett is, a hajrában pedig végleg eldöntötte a bronzérem sorsát. A fáradó dunaújvárosiaknak Herczeg Lili semmit sem engedett belőni, csapata, a Siófok pedig 27-20-as győzelmével ünnepelhette a Magyar Kupa harmadik helyét. A meccs krónikájához tartozik és emeli a Dunaújváros fényét, hogy, bár debreceni szempontból nem volt közvetlenül releváns találkozó, cívis vonatkozás azonban mégis jócskán akadt vasárnap. A Kohász-szurkolók és a Loki-drukkerek ugyanis szoros baráti kapcsolatot ápolnak, és a Főnix lelátóján a két piros-fehér csapat szurkolói együtt éltették a Duna-partiakat. Ráadásul ez volt – bár nem lépett már pályára – a Debrecenben is ismerős Bulath Anita utolsó mérkőzése profi sportolóként.

Az eseményből „csupán” a nagydöntő, vagyis a zöld-fehér-finálé volt hátra. A győriek nemrég már elvittek egy aranyat Debrecenből. A bajnoki trófea sorsa ráadásul hasonlóképp az Eto és a Fradi közt dőlt el – előbbi javára. Nem úgy a kupadöntőn. Ambros Martín BL Final Fourra készülő csapata másfél félidőn át tudta tartani a lépést a budapestiekkel. A végeredmény 26-22 lett, így a nyolcadik olyan döntőt immár másodszor nyerte meg a Fradi, amelyen a legnagyobb riválisa, a Győr ellen szerepelt.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.