Sok hiba, fájó vereség

Ez most nem sikerült  Fotó: MKSZ

A magyarok második mérkőzésükön Horvátország ellen léptek pályára vasárnap este a női kézilabda Európa-bajnokságon. Az első félidő igen nehezen indult, a játékrész végére minimálisan, de rendezte sorait a Golovin-leányhad. A horvátok a folytatásban is magabiztosak maradtak, és felülmúlták Töpfner Alexandráékat.

A Svájcot nehézkesen legyőző Magyarország az első meccsén egy, a norvégok ellen igen magabiztos meglepetésfélidőt produkáló horvát Sostaric-csapattal nézett farkasszemet. Az első félidő hasonlóan felemásan indult a mieink számára, akárcsak a nyitányon. Csaknem tíz teljes játékpercet kellett várni az első magyar találatra. Vámos Petra egészen káprázatos lövéssel vette be Tea Pijevic hálóját. Azonban mégsem az eredménytelen támadójáték volt a legaggasztóbb, hanem a gyenge védekezés. A beálló rendre megjátszható maradt a horvátoknál, így nem csoda, hogy Debelic az első három kísérletéből a védőkről tökéletesen leválva rögtön három gólt is szerzett. Bordás Rékáék nem léptek ki az átlövőkre sem, így a horvátok tartani tudták 3-4 gólos előnyüket. Lassan aztán sikerült beindítani a magyar gólgyárat is. A válogatott élére a debreceni beálló, Füzi-Tóvizi Petra lépett, aki a mieink legjobbjaként kézilabdázott, jól találták meg Vámos Petráék a falban álló Tóvizit. Golovin Vlagyimir negyedóra után kétbeállós játékkal kísérletezett, így Bordás Réka és Füzi-Tóvizi egyszerre is pályán voltak, majd ugyanezt 7 a 6 elleni játékkal ötvözték a magyarok, több-kevesebb sikerrel. A születésnapos Janurik Kinga védései sem tudták érdemben előbbre léptetni a csapatot az első félidő derekáig, viszont Szemerey Zsófi káprázatos hárítással jelentkezett be. Az első játékrész végére kissé sikerült a horvátok szakadatlan lendületét megtörni, szorosabbá vált a védekezés, horvát részről egyre nehezebben sikerültek a bejátszások, és emberelőnyből zárkózni is tudtunk. A magyar csapat 10 gólt kapott rutinosabb ellenfelétől, szünetben 10-7 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészben folytatódott a magyarok részéről a lassú, szervezetlen játék. Nem csupán a gyenge helyzetkihasználás miatt akadozott a kézilabda, hanem az egyéni hibáktól tűzdelt produktum is rányomta bélyegét a magyarok teljesítményére. Pijevic esélyt sem hagyott a mieinknek a gólszerzésre, csaknem ötven százalékkal védte kapuját. Magyarország válogatottja szó szerint az utolsó pillanatban ébredt. Már csak arra futotta, hogy kozmetikázzunk az eredményen, a tabellán álló gólkülönbség miatt. Az utolsó percben a némileg lazult horvátok ellen már sikerültek a szélsőbefutások is, Kácsor Gréta kései átlövései is célba értek. A végeredmény így 21-18 lett.

A kevés pozitívum egyike, hogy Szemerey a hajrában ihletett pillanatokkal próbálta javítani a teljesítményt és impozáns védéseket mutatott be. A magyar válogatott Svájc elleni győzelme után tehát továbbra sem talált magára, fájó vereséget szenvedett Horvátország ellen, rengeteg hibával tűzdelt játéka miatt.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.