Berobbantja az évkezdést a Debreceni Egyetem

Az egyetemi tanév első rendezvénye  Fotó: BIT'Z Facebook

Valóságos bulisorozattal érkezik a Debreceni Egyetem, illetve négy kar Hallgatói Önkormányzatának minifesztiválja. Már csak néhányat kell aludni, és érkezik a BIT’Z, máris a hagyományteremtő rendezvényt követően pedig a yoUDay.

A tanévkezdés a Debreceni Egyetemen már hosszú esztendők óta nem csupán az első órák meghallgatásáról szól. Annál inkább a kötetlen megismerkedésről, a lehetőségről, hogy valóságos családként induljon neki egy újabb szemeszternek a DE polgársága. Ennek legismertebb mozzanatai a tanév legelejétől hetente jelentkező Campus Party bulik, amelyeknek a HALL, a Kazánház, illetve a Klinika ad otthont. Akad itt azonban két olyan rendezvény is, amely országszerte egyedülálló hangulatot és élményt kínál. Elsőként szeptember 11-12-én jelentkezik a BIT’Z, a Bölcsészettudományi, az Informatikai, a Természettudományi és Technológiai, illetve Zeneművészeti Karok minifesztiválja. Noha ez esetben először könnyűzenei programra gondolhatunk, ez jóval több annál. Focitornával, tehetségkutatóval és főzéssel is jelentkezik a rendezvény, a két nap végén pedig hatalmas bulival a Nagyerdei Víztorony színpadain. Ezek a partik pedig elhozzák a hazai könnyűzenei élet krémjét a cívisvárosba. Az idei felhozatal élén hétfőn már egészen biztosan ott lesz többek között a hazai trapélet és az OTL neves képviselője, Ekhoe és AKC Misi. Azonban ez még korántsem a teljes felhozatal, hiszen a szervezők folyamatosan jelentik be az újabb és újabb sztárokat, így már az is biztos, hogy Hundred Sins is pult mögé áll.

A BIT’Z után továbbra sem fogunk unatkozni, hiszen jön a yoUDay, a Debreceni Egyetem tanévkezdő óriásshowja a Nagyerdei Stadionban, természetesen az elmaradhatatlan afterpartyval szeptember 13-án. Valóságos korosztályi korlátokat megsemmisítő buliban lesz részünk, hiszen színpadra áll majd Dzsúdló, a Valmar, érkezik Korda György és Balázs Klári, Zalatnay Cini, Nagy Feró, de velünk lesz Csepregi Éva és Végvári Ádám is a Neoton Famíliából. A yoUDay Stadion Show évről-évre csaknem húszezer embert vonz a Nagyerdő szívébe, várhatóan ez idén sem lesz másképp a fergeteges egyetemi fiesztaestén.

A BIT’Z bulijaiba az egyetemi hallgatók kedvezményes jegyeket vásárolhatnak, míg a „külsősök” számára is van lehetőség részt venni a programon. További részletek a rendezvény Facebook-eseményében: ITT 

A yoUDay részletei pedig ugyancsak a Facebookon érhetőek el: ITT

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.