Létszámrekord a Buzánszkyn

Buzánszky Jenő szobra a DESOK-nál

Rekordszámú résztvevő rúgja majd a labdát a 2023 őszi kiírásban, csak a divízió 3-ban 76 csapat – ez derült ki szombat este, amikor megtartották a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa sorsolását a Nagyerdei Stadion Silver VIP termében.

Valamennyi hely megtelt az előzetesen regisztrált „buzánszkysokkal” a piros-fehérek otthona, a stadion különtermében. Egy kicsivel délután 5 óra után pedig elkezdődtek a Buzánszky Jenőről, a legendás Aranycsapat-védőről, illetve a róla elnevezett egyetemi futballtornáról szóló emlék, illetve kampányvideók. A köszöntőbeszédekben elhangzott, hogy a BJLEK egyre magasabb színvonalon, egyre népszerűbb tornaként hűen tükrözi az egész ország számára, hogy bölcs döntés volt a bíráktól, amikor a 2021-es esztendőben az Év szabadidős sporteseménye-díjat ítélték a Debreceni Egyetem focisorozatának. Ez a népszerűség pedig továbbra is töretlen, hiszen ismét háromjegyű szám a résztvevők létszáma. A sorsoláson kialakult először a női liga mezőnye, majd a divízió 3 következett. A harmadosztályban idén 76 csapat méri majd össze tudását, így az eddigieknél jóval több, kisebb létszámú csoportokba osztották az alakulatokat. Az elmúlt szezonokhoz hasonlóan immár szokás szerint együtt indul majd a superliga-divízió 2, amely két osztályban 32 gárdának osztottak ellenfeleket.

Idén jelentős újításokkal is jelentkezik a BJLEK. Ezek közül az egyik legnagyobb, mindenkit érintő innováció a DVSC bevonása az egyetemi sportéletbe. Egészen pontosan nyereményjátékként látogathatnak a Buzánszky résztvevői a Loki-meccsekre. Amely három csapat ugyanis a szezon végén a legtöbb érvényes jegyet váltotta tagjainak a D7-D8, tehát az egyetemi szektorokba, értékes nyereményekkel lesz gazdagabb. Nem is akármilyen díjak találnak majd gazdára. A képzeletbeli dobogó első fokáért címerrel nyomtatott mezgarnitúra jár majd, a második helyezett válogatott mérkőzésre látogathat, míg a „bronzérmes” csapatépítőt kap a Teniszkében. Az első alkalom rögtön rangadó lesz a pontgyűjtésen, október 22-én ugyanis a Fehérvár együttese látogat a cívisvárosba.

A ceremónia és az újdonságok bemutatása után a vendégek fogyaszthattak, de máris folytatódott az este. A Buzánszky-közönség ugyanis együtt nézte meg a Loki–Újpest bajnoki összecsapást, bár a meccs végén sajnos nem a hazaiak örülhettek.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.