A DVSC jövője, a jövő DVSC-je

Karnik Szabina hamarosan újra Loki-mezben játszik (fotó: DVSC Kézilabda archív)

A DVSC női kézilabdacsapata további egy évig hosszabbított a névadó szponzor Schaefflerrel, illetve az érkező és távozó játékosokat is bejelentették. Ábrók Zsolt ügyvezető szerint a változtatásokkal hosszú távon versenyképes együttest alakíthatnak ki.

A csapategységet és az összhangot tekintve elsődleges szempont a fiatal, Loki-nevelésű játékosok beépítése. A 2019/20-as szezonban a 21 fős keret 12 saját neveléssel vág neki a bajnokságnak, továbbra is Köstner Vilmos irányításával. Az ifjú lokisták közül Poczetnyik Lucával kötött profi szerződést a klub, illetve hosszabbítottak a már felnőtt csapatban szereplőkkel. További cél, hogy minden pozícióban bizonyíthassanak fejlődő tehetségek a rutinos kézisek mellett, a rutinosabbak pedig mentorszerepben is helytálljanak. Irányító poszton a junior válogatott Vámos Petra érkezik Debrecenbe, 2 éves szerződéssel. 16 évesen a NEKA mezében NB1/B-csoportos mérkőzéseken lépett pályára. A 18 esztendős Petra nagy lehetőségnek tekinti, hogy a DVSC játékosa lehet, ráadásul a korosztályos nemzeti csapatból több ismerőse is a Vasutas kötelékében kézilabdázik.

A következő idénytől ismét piros-fehér mezt ölt Karnik Szabina. A válogatottat is megjárt debreceni származású jobbátlövő, - aki Köstner Vilmos „szárnyai alatt” vált első osztályú játékossá - az MTK csapatától tér vissza. A mester reményei szerint Szabina és Kovács Anna könnyen megtalálják majd a közös hangot, és meghatározó párost fognak alkotni.

Ugyancsak kiemelt figyelmet kap a légiósok arányának csökkentése. Távozik a szezon végén Lotte Grigel. Dán irányítónk, csapatunk egyik motorja családi okok miatt Franciaországba költözik, a román Madalina Zamfirescu pedig hazájában folytatja pályafutását. Átlövő poszton Anna Punko hagyja el Debrecent, ugyancsak magánéleti indokkal. A váltás Argentínából érkezik, Elke Karsten személyében. A jelenleg a spanyol Bera Bera alakulatát erősítő, irányítóként is bevethető átlövő számára nem ismeretlen Magyarország, hiszen az EHF Kupa idei csoportkörében a Dunaújváros ellen léphetett pályára, és 10 gólt szerzett. Elmondta, hogy a váltás nagy kihívás számára, de bízik a gyors beilleszkedésben.

Nyáron több ifjúsági korosztályban szereplő lokista is a felnőtt csapattal készül, de ők egyelőre csak az edzéseken és az edzőmeccseken tesznek majd próbát. 

A DVSC Schaeffler jelenleg nyolcadik a tabellán. A jelentős keretmódosítással az új szezonban az élmezőnybe való visszajutás és a hosszú távon, nemzetközi szinten is versenyképes együttes összeállítása a kitűzött cél.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.