Javuló tendencia, egyenesedik a Vasutas vágánya

Dzsudzsák kapitány még mindig jól irányít  Fotó: DVSC

Kiválóan rajtolt a DVSC labdarúgócsapata a tavaszi nyitányon, ám néhány kérdés még mindig jogosan vetődhet fel a csapat teljesítményének hullámzó vonalát tekintve. Noha, aligha érheti szó a ház elejét a legutóbbi, hazai diadal után, mégis van még a srácokban kraft.

A Zalaegerszeg ellen szinte makulátlan csapatjátékkal győzött 3-0-ra a Vasutas legutóbbi, tavaszi nyitómeccsén a Nagyerdőn. Dzsudzsák Balázs egészen elképesztő pontosságú, precíz labdakezelésének és a támadójáték olajozott működésének, a csapat szervezettségének köszönhetően a Zete számára alig akadt olyan lehetőség, amelyből legalább veszélyeztethetett volna. Mindezzel a nemrégiben még az alsóház felé húzó piros-fehérek immár az elithez tapadnak az ötödik helyen – mondjuk ki, megérdemelten.

A keretet illetően bőséggel maradtak még a tavaszi kezdés utánra is dilemmák. Többek között az igen gyors, de kifejezetten az asztalra nem sokat letett védő, Saná Gomes már régóta nem a debreceniek háza táján kereste eredményeit, mégis csak nemrégiben érkezett a hír, hogy Bulgáriában folytatja, akár Gróf Dávid esetében (a hálóőr a görög élvonalba szerződött), akinek távozását a hazai sportlapok már igen korán belengették, végül a hírek be is igazolódtak, az egykor Budapest élcsapatait is megjárt kapus távozott. A Nagyerdőn, illetve Pallagon maradt keretből a szurkolóknak a leghosszabb ideje a balbekként alkalmazott Ferenczi János okoz fejtörést, hogy vajon miért szabják rá rendre ezt a feladatot, amikor láthatóan a Zete támadósora is több alkalommal az ő bakiját követően jutott labdához.

A válasz egyszerűnek tűnik, alighanem nincs jobb. Annak idején, Joan Carillo, illetve Joao Janeiro is megpróbálkozott vele a felállás első harmadában, ahol több-kevesebb sikerrel, de felülmúlta védői önmagát. No, azért persze felesleges volna ennyire pesszimistán látni a helyzetet, hiszen a gyenge láncszemek köré igen erős acélszemek gyűlnek, mint például a lelkes ifjakat is megszégyenítő Dzsudzsák-kapitány irányítószelleme, az ötvenedik élvonalbeli meccsét legutóbb vívó Baráth Peti fiatalos, lendületes, csapattársakkal kiváló összhangot mutató játékstílusa, vagy épp a remélhetőleg hamarosan újra teljes erőbedobással futballozó, makk egészséges Bárány Donát gólérzékenysége, agilitása. Ezekre feltétlenül szükség lesz a továbbiakat illetően, hiszen fontos és megterhelő, kemény mérkőzések következnek a Blagojevic-csapat számára, ezek közül az első épp az immár lelátón is komoly riválisnak számító Fehérvár otthonában.

Apropó, lelátó, az immár az élmezőny nyakát szorítva menetelő DVSC szurkolói még mindig egyaránt megállják a helyüket hazai és idegenbeli környezetben is. A klub pedig nemrégiben új kommunikációs felületeket is biztosított, a szurkolók feltehetik kérdéseiket a közösségi médiában is, noha a szurkolói ankét, a szemtől-szembe párbeszéd még egyelőre várat magára. Szembetűnő tehát egyaránt, hogy tavaszodik, a Loki pedig magabiztosan tért vissza a bajnoki menetelésre. Úgy fest, a jó idővel a Vasutas vágánya is kiegyenesedik, és hatalmas esély nyílt a zakatoló Lokomotív számára, hogy újra méltó helyen zárjon a tabellán.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.