Wellnessezni otthon, avagy „ép testben, ép lélek”

Az illatgyertyák is  a kikapcsolódást segítik

Mit nevezhetünk wellnessnek? Nem csak pihenés, egészségmegőrzés szempontjából alkalmazandó programok, valamint immunerősítő gyógykezelések kiegészítésének összessége. Elsősorban lazítást, regenerálódás, elősegítő tevékenységekből áll, valamint egészséges ételek készítéséről szól. Stressz helyzet, depresszió ellen is hatékony módszernek bizonyulhat.

Ki ne vágyna egy heti, vagy akár napi robot után egy kis kikapcsolódásra? Nem csak a testnek, lelkünknek is szüksége van feltöltődésre. Többnyire szakértőktől várjuk a tanácsokat, kényeztető programokat, pedig otthonunkban is előteremthető a pihentető légkör. A kezelések egy része a mindennapi rutin részévé is válhat, de egy egész napot vagy hétvégét is érdemes rászentelni. Részei lehetnek: egészséges ételek fogyasztása, testmozgás, masszázs, jóga, és minden, ami örömmel, kikapcsolódással tölthet el. Akár rég halogatott dolgok elintézése, családi, baráti összejövetelek megszervezése.

Otthon az is jó érzés lehet, ha olyan dolgokkal vesszük körbe magunkat, mint például egy csokor friss virág, gyertya,- füstölőgyújtás, bármi, ami nem tartozik a napi rutinhoz.

A hétvégi kikapcsolódás – időbeosztás, tervezés kérdése.

Készüljünk és tervezzünk meg egy hétvégét akár egyedül, vagy párunkkal.

A négy fal között is harmóniát teremthetünk, formába hozhatjuk magunkat, lazíthatunk.

Fürdő a stressz ellen. Tejjel, citrommal, illóolajokkal, fürdősóval, stb. turbózva. Nemcsak a hideg beköszöntével kényeztethetjük testünket, lelkünket egy finom illatú fürdővel, testápolási szerekkel, hanem a hétköznapokban is, de egy hétvégi kikapcsolódás jelentős pontja is lehet. Kényeztessük bőrünket különböző szépségpakolásokkal, melyeket régóta halogatunk!

Lehetőleg aludjunk többet a megszokottnál, majd testmozgás után forró zuhannyal, bőséges, egészséges reggelivel, kávé helyett teával kezdve egész nap megőrizhető vitalitásunk. A szabadba is kitérőt tehetünk futásra, sétára ösztönözve magunkat.

Az egész napot szenteljük máskor nem gyakorolt, esetleg elhanyagolt tevékenységekre: étkezések utáni szieszta, zenehallgatás, olvasás, illatgyertya gyújtása, relaxáció.

A házimunka megvár másnap is. A gyerekek felügyeletét is bizonyosan szívesen átvállalják a nagyszülők egy-két napra. Beszélgessünk a párunkkal, építsük a kapcsolatot!

Próbáljuk meg, legalább egy-két napra csökkenteni a zajt magunk körül, egyszerre egy dologgal foglalkozni, nem dolgozni, elmerülve a részletekben, elképzelni, minden gond nélkül a jövőt. Merjünk nagyot álmodni, hiszen csak úgy valósulhat meg bármi is életünkben.

Mosolyogjunk minél többet!

Rúgjuk fel a szabályokat! Tervezzünk szokatlan programot!

Ilyenkor megengedhető a nassolás, készítsünk párunkkal együtt mindenféle ételeket. Esetleg legalább ennyi időt szánjunk méregtelenítésre, egészséges ételekre, tisztítókúrára.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.