„Hazugságok helyett az igazságok”

A megújult zsinagóga

A Diszpolgár magazin az elmúlt időben háromszor is foglalkozott a Debreceni Zsidó Hitközség és elnöke Horovitz Tamás ügyével. Az írásokkal kapcsolatban az érintett megkereste szerkesztőségünket, hogy hozzászólását (az általa adott cikk címmel együtt) tegyük közzé, változtatás nélkül. Kérésének ezúton teszünk eleget.

2016. 06. 27. napján közölt cikk vonatkozásában:

1. Valótlan az a közlés, hogy a „2015-ben érvényes alapszabálya ugyanis kimondta, hogy 2 millió forint feletti kölcsön felvételéhez közgyűlési határozat szükséges” tekintettel arra, hogy az Alapszabály nem tartalmaz olyan rendelkezést, mely szerint az Elnöknek 2 millió forint feletti összeg kölcsön felvételéhez közgyűlési jóváhagyásra lenne szüksége.

2. Valótlan az a közlés, hogy „Hosszas huzavona után, végül június ötödikén volt közgyűlés, ahol nem esett szó a 95 millióról. Sem az elnöki beszámolóban, sem a mérleg ismertetésében” ugyanis az Elnöki beszámolóban tájékoztatásra került a közgyűlés Horovitz Tamás által a MAZSIHISZ-től felvett kölcsönről, annak összegéről, mely elnöki beszámolót a tagok egyhangúlag elfogadták.

3. Valótlan az a közlés, hogy „a debreceni hitközségnek jelenleg nincs könyvelője”, ugyanis a Debreceni Zsidó Hitközségnek mindig volt és jelenleg is van könyvelője.

4. Valótlan az a közlés, hogy „a debreceni közgyűlés a mai napig nem hiteles, a jegyzőkönyvet nem kapták meg a hitelesítők, mert még el sem készült”, ugyanis a közgyűlés hitelessége nem attól függ, hogy az arról készült jegyzőkönyv mikor kerül írásba foglalásra, másrészről a jegyzőkönyv az Alapszabályban előírt határidőn belül elkészült, azt egy hitelesítőn kívül mindenki aláírta (az Alapszabálynak megfelelően a levezető elnök, a jegyzőkönyv vezetője és az egyik felkért tag) és az a hitelesítő aki nem írta alá, az a személy is tájékoztatva lett több alkalommal, hogy a jegyzőkönyv elkészült, meg lett arra kérve, hogy fáradjon be a hitközséghez és írja alá, de ennek a mai napig nem tudott eleget tenni elfoglaltságára tekintettel.

2016. 07. 08. napján közölt cikk vonatkozásában:

1. Valótlan az a közlés, hogy „mire kért alapszabály-ellenesen 95 millió forint kölcsönt”, ugyanis nem alapszabály ellenesen kért a Hitközség kölcsön.

2. Valótlan az a közlés, hogy „Horovitz Tamás tartozik különböző vállalkozóknak is….ugyanezen bádogosnak az elhíresült MAZSIHISZ székház…”, ugyanis senkinek nem tartozom semmiféle jogos követeléssel szemben, velem szemben senki nem támasztott jogos igényt sem peres sem peren kívüli eljárásban.

2016. 07. 22. napján közölt cikk vonatkozásában:

1. Valótlan az a közlés, hogy „felszólították Horovitz Tamást, hogy haladéktalanul rendezze adósságát”, ugyanis nem történt felszólítás, nem Horovitz Tamás tartozik a MAZSIHISZ-nek, nem történt olyan kijelentés, hogy haladéktalanul rendezze bárki is a tartozását, tekintettel arra, hogy egyrészről a Debreceni zsidó Hitközség tartozik, másrészről a felek között – a továbbra is együttműködő - konszenzusos és mindkét fél számára elfogadható megállapodás született a visszafizetésről.

2. Valótlan az a közlés, hogy „Dr. Kunos Péter országos ügyvezető levélben szólította fel Horovitzot..„ ugyanis Dr. Kunos Péter Úr nem felszólította Horovitz Tamást, hanem megkérte, hogy bizonyos okiratok megtekintését tegye lehetővé, aminek Horovitz Tamás eleget is tesz valamennyi szabályozás betartása mellett.

3. Valótlan az a közlés, hogy „…július 19. reggel leszállt a Liszt Ferenc repülőtéren barátnőjével a Tel-Avivből érkezett járatról….Kiszivárgott hírek szerint az izraeli látogatás célja az volt, hogy onnan is kunyeráljon valamennyi pénzt….”, ugyanis Július hónapban Horovitz Tamás nem járt Tel-Avivban, nem kunyerált pénzt soha senkitől, de voltak és vannak támogatói a hitközségnek.

4. Valótlan az a közlés, hogy „Hiába tehát a megrendült bizalom Horovitz Tamás iránt…”, ugyanis a MAZSIHISZ részéről semmiféle bizalomvesztés nem merült fel.

Amennyiben lehetséges, kérem, hogy a cikk végére rögzítsék az alábbi idézetet, mely idézet Sulhán Áruch-tól ered:

„Ne terjesszünk rossz híreket senkiről. Már őseink idejében súlyos következményei voltak a pletykáknak.”

 

Hozzászólások

Hozzászólás

A Debreceni Zsidó Hitközségről megjelentett lejárató, rágalmazó cikk írója nem meri aláírni a nevét! Miért? A személyeskedő megjegyzéseivel nem épülhetett volna meg a zsidó negyed. Igen is mindenhez pénz kell. Ha pedig ilyen sértő számára a felújítási költség, akkor ki lehet segíteni magántőkéből. A szerző szerintem az újjá épült, korszerű intézményünket igénybe veszi, rendszeresen látogatja . Üdvözlettel Rahel Hidasi

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.