Nem éri meg kihagyni a Kutatók Éjszakáját

Megszámolhatatlan program várja az érdeklődőket

Idén sem marad el a legnagyobb interaktív tudományos fesztivál, amelynek országos és nemzetközi térképén a Debreceni Egyetem szerepel. A Kutatók Éjszakáját ezúttal szeptember 29-30-án rendezik a DE-n.

Már több mint 17 esztendeje, hogy először több szereplő részvételével Magyarországon is útjára indult a Kutatók Éjszakája. A 2007 óta pedig a Debreceni Egyetem is megannyi színes, izgalmas, érdekes és jövőbemutató tudományos programmal vesz részt évről-évre a Kutatók Éjszakáján. Ezúttal, 2023-ban sem lesz ez másképp, hiszen szeptember 29-én este és éjszaka életre kell a megtestesült tudomány az intézmény falain belül. A cívisváros felsőoktatási intézménye 13 karral és 24 doktori iskolával készül erre a rendhagyó és igen színvonalas estére. Hogy kinek is? Kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak, időseknek, azoknak, akik még csupán gondolkodnak az egyetemista léten, azoknak, akik már több éve egyetemi polgárként vannak jelen a DE életében. Egyszóval mindenkinek.

Humán, reál, természettudományos előadások, bemutatók várják majd az érdeklődőket szerte a Debreceni Egyetem campusain. Találkozhatunk többek között az állatvilág rejtelmeivel, miként viselkednek különböző környezeti feltételek között a természet lakói. Testközelből érthetjük meg a drónfelvételek működését és virtuális kezelhetőségét. Vízminőség ellenőrré is válhatunk, de akár a mentőstiszti létet is kipróbálhatjuk, azon túl, hogy a matematika is megelevenedik ezen az estén. Velünk lesz Olaszország számos borvidéke, a századfordulós Debrecen, sőt, az orosz nyelvet is lesz lehetőség elsajátítani, akárcsak a BMW gyártási technológiáit vagy a VR rejtelmes és sejtelmes, velünk élő valóságát. A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék jóvoltából pedig akár a digitalizációval és a közösségi médiával járó „Tudunk még igazak lenni?” kérdés számos válaszát is megkaphatjuk. Több száz előadás várja tehát az érdeklődőket a tudomány gyakorlatilag valamennyi szegmenséből a 2023-as Kutatók Éjszakáján a Debreceni Egyetemen, az ország legrégebben működő és egyik legnagyobb felsőoktatási intézményében. Mindezek olyan szakemberek reprezentációjában, akik nemzetközi hírű tekintélyként kutatnak a maguk tudományos területén.

Részletek, információk és az előadások listája: ITT

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.