Győztes fordulat a meccs legvégén

Kácsor Gréta sikertelen akciója  Fotó: dvsckezilabda.hu

Vácon lépett pályára a DVSC-Schaeffler a K&H női kézilabda-bajnokság negyedik fordulójában. Szilágyi Zoltán együttese a találkozó nagy részében csak üldözte a házigazdákat, a legvégén azonban fordítani tudott, és megnyerte a rangadót.

Bár a meccs két váci találattal és Vámos Petra két hibájával indult, hamar felvette a megfelelő fordulatszámot a Loki: a gólgyártást Karina Yezhykava kezdte, majd Planéta Szimonetta folytatta, s az első percek egyértelműen a két klasszis sziporkáiról szóltak. Felváltva mattolták a debreceni publikum egykori nagy kedvencét, Pásztor Bettinát, aki természetesen nem mulasztotta el annak lehetőségét sem, hogy csillogtassa kapuvédői kvalitásait. Fontos hárításokkal tüzelte övéit, akik a debreceni fallal szemben sem mutatták jelét a megilletődöttségnek, s volt, hogy négy góllal is elléptek a piros-fehérektől. Ezzel együtt a meglehetősen hullámzó, súlyos bakikkal és bravúros megoldásokkal egyaránt kísért első félidő összképe és végeredménye teljesen nyílt, kiélezett folytatást ígért.

A lüktető, élvezetes csata a maroknyi debreceni szurkolótábort is lázba hozta, így hiába szerelkeztek fel dudákkal, sípokkal, dobokkal, nádihegedűkkel a hazai szimpatizánsok, a derbi jelentős részében cívisvárosi rigmusoktól zengett a váci aréna. Ökölrázást azonban bosszantó legyintés követett, ugyanis a hibák állandó, kitörölhetetlen részeivé váltak a játéknak – némelyiknél még beállós csillagunk, Tóvizi Petra kedvese, a Fradi férficsapatának kiválósága, Füzi Dániel is fogta a fejét a lelátón. A két pont nyilvánvaló esélye azonban pár másodpercnél többet nem engedélyezett az ilyesfajta pillanatoknak. A lányok pedig a lehető legfontosabb pillanatokban rázták meg magukat, s a hajrában új energiákat mozgósító Planéta Szimonetta villanásaival fordítani tudtak. Egy esélye a keményen, de szimpatikusan harcoló váci lányoknak is maradt, ám a fáradhatatlan Kácsor Gréta felugrás után és szabaddobásból sem tudta bevenni Csapó Kyra kapuját az utolsó másodpercekben.

A lefújás után a vendégtábor tagjai elégedetten, diadalittasan borultak egymás nyakába, míg a lányok a pályán tettek hasonlóképp. A teljesítmény persze több ponton is hagy némi kívánnivalót maga után, az együttes küzdőszelleme és a játékosok egyéni erőfeszítése példaértékű. Van tehát ok örömre, már csak azért is, mert a DVSC makulátlan mérleggel menetel céljai felé. Az újabb lépést október 22-én a Mosonmagyaróvár ellen tehetik meg Szilágyi Zoltán tanítványai.

Váci NKSE-DVSC SCHAEFFLER 25-26 (15-13)

Vác, játékvezetők: Andorka, Hucker.

Vác: Bukovszky, Pásztor (kapusok), Aron, Ballai B., Balogh, Diószegi, Grosch, Hámori 3, Helembai 5, Kácsor 6, Kovalcsik, Kuczora 7 (6), Pálffy, Schatzl 3, Szondi, Világos. Edző: Ottó Katalin.

Debrecen: Giegerich, Csapó Ky. (kapusok), Arany 4, Bordás 1, Costa, Csernyánszki, Hornyák 3, Jezsikava 4, Korsós, Kovács A. 2, Petrus, Planéta 5, Szabó 1, Tóvizi 1, Vámos M., Vámos P. 5. Edző: Szilágyi Zoltán.

Tóth Sándor

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.