Félig tele, avagy félig üres?

Grigel nagyot harcol a volt debrecenivel, Hakunovával  Fotó: DVSC kézilabda

Nem született döntés a tegnapi DVSC-SCHAEFFLER-Kisvárda Master Good SE kézilabda bajnokin, hisz hiába tért vissza, s játszott ellenállhatatlanul Lotte Grigel, a jól kézilabdázó, s szívósan küzdő szabolcsiak ellen végül az egy pontnak is örülni kellett.

Fiataljaink megfelelő felvezetést adtak a meccsnek, hisz az ifik több sérültjük és hiányzójuk ellenére valósággal átgázoltak ellenfelükön, s 50-24 arányban diadalmaskodtak. Ezzel szemben a serdülők mérkőzése már pár árnyalattal szorosabban alakult, túl sok izgalmat azért nem tartogatott: Márián Blanka tanítványai végig vezettek, s magabiztos játékkal, 28-18-as sikerük révén itthon is tartották a bajnoki pontokat.

Első csapatunk sikeréhez ezúttal is adott volt minden, hiszen szépen megteltek a lelátók, a szépszámú hazai tábor pedig a jól megszokott szenvedéllyel kezdett rá a nótákra. A gólok sorát a vendégek nyitották Tamara Radojevic révén, azonban Lotte Grigel duplájával a Loki gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, s ekkor már sejteni lehetett, hogy dán irányítónk parádés estének néz elébe.

Ellenfelünk Maria Hakunova és Andrea Klikovac vezérletével nem egészen tíz perc letelte után meglépett, s három góllal is vezetett (3-6). Kedvenceink persze nem hagyták annyiban a dolgot, a nagy kedvvel és még nagyobb iramban kézilabdázó Varsányi révén megkezdték a felzárkózást, majd Grigel további találataival az áhított egyenlítés is összejött. Újabb tíz perc elteltével pedig már a mieink mentek hárommal, köszönhetően a védekezésben és támadásban egyaránt nagyot alakító Bulath Anitának, valamint Varsányi precizitásának és harciasságának. Az viszont aggasztónak tűnt a folytatásra nézve, hogy Kovács Anna és Jeca Despotovic megoldásai sem ültek, s mindketten messze voltak legjobbjuktól és a kirobbanó lövőformától. A fordulatos, izgalmakban bővelkedő játékrész a piros-fehér hölgyek kétgólos előnyével zárult.

A térfélcserét követően sokáig úgy tűnt, ha nem is utcahossznyi különbséggel, de a DVSC futhat be a keleti derbi győzteseként. Varsányi parádézott a jobbszélen és Lotte Grigellel szemben sem volt fegyvere a szabolcsiak védősorának. A játékrész derekához közeledve néggyel is vezettek a lányok, ám a KKC megrázta magát, s néhány perc alatt egyenlített, majd meg is fordította az összecsapást. Ezekben a percekben dán klasszisunkat bántóan magára hagyták társai, kis túlzással minden akció az ő befejezésével, legtöbbször szerencsére góljával ért véget.

A véghajrára fordulva egyre inkább fáradtak a debreceniek, s helyzetüket nem könnyítette az sem, hogy az egyébként magasan jegyzett, s általában színvonalasan fújó Herczeg-Südi bírópáros kétkezes lökéseket, arc közeli ütéseket hagyott szankció nélkül.

Az utolsó percekre aztán megérkezett a vezérteljesítmény. Ki más, mint csapata és a komplett mezőny legrutinosabbja,Bulath Anita „vette hátára” övéit: kétszer is betalált, majd egy precízen kidolgozott akció végén Vantara-Kelemen bombázott a léc alá, ám ekkor már biztos volt, maximum egy pontot hozhatunk ki a meccsből, hiszen a hátralévő időt végigtámadhatta a Kisvárda. Vlatko Donovic ki is kérte idejét, ám Hakunova lövése elkerülte a második félidőben beszálló Oguntoye kapuját. 27-27 a vége!

Csupán félig sikerült tehát megtölteni azt a bizonyos poharat, és bár a végjátékban nem nekünk állt a zászló, jogos lehet a hiányérzetünk. Dacára annak, hogy a várdai légióssereg jól kézilabdázott, s megérdemelten vitte el az egyik pontot a Hódosból.

Debreceni oldalon ezúttal Lotte Grigel és Varsányi Nóra vitte a prímet, előbbi tizenhat próbálkozásból tizenegy gólig jutott, jobbszélsőnk pedig hatszor ugrasztotta talpra a lelátó népét. Beszédes viszont, hogy másik két lövőnk, Despotovic és Kovács ketten együtt nyolcszor kísérelték meg bevenni az ellenfél kapuját. Tőlük a jövőben minden létező tekintetben többre lesz szükség ahhoz, hogy megnyerjük a kiélezett meccseket, és elérjük legfőbb céljainkat.

Lányaink mindettől függetlenül megérdemelték a pacsikat és a vállveregetéseket, hisz mindent megtettek és végig hősiesen küzdöttek. Ahogy járt a taps Pásztor Bettinának, aki válogatott formában védett, s jól láthatóan bejött neki a közegváltás, ám a meccs után csak ennyit mondott: „Hiányoztok!” Ennél őszintébb és kedvesebb szó talán egyetlen szurkolónak sem kell.

DVSC-SCHAEFFLER–KISVÁRDA MASTER GOOD SE 27–27 (14–12)

Debrecen, 1200 néző. V: Herczeg, Südi

DVSC: Triffa – Varsányi 6, Zamfirescu, Tóvizi 1, Deszpotovics 1, Grigel 11 (3), Vantara-Kelemen 3. Csere: Oguntoye (kapus), Kovács Anna 1, Bulath 3, Bordás 1, Arany Edző: Pal Oldrup Jensen

KISVÁRDA: Pásztor B. – Benko 5 (4), Dragut 4, Radojevics 2, Milanovic-Litre 2, Hakunova 5, Avgyekova 3. Csere: Kordowieczka (kapus), A. Klikovac 2, Giualo 3, Rebicová, Orbán A., Morena 1. Edző: Vlatko Djonovics

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.