Fehérvári főhajtás a Nagyerdőn

Magabiztos győzelem a fehérváriak ellen  Fotó: DVSC

A Debreceni VSC rangadóra készült vasárnap délután, a Nagyerdőre ugyanis a Fehérvár alakulata látogatott. A harmadik címért küzdő hazaiak a kiesés ellen egyre kevesebb reménnyel harcoló fejérieket fogadták, végül pedig 2-0-s győzelemmel tartották otthon a három bajnoki pontot.

A Debrecen sem Sós Bencére, sem az eltiltása miatt kényszerpihenőt tartó Ferenczi Jánosra, sem pedig Varga Józsefre nem számíthatott, ellenben a kapitány, Dzsudzsák Balázs hazai pályán visszatérhetett. A találkozó csaknem hat és félezer szurkoló előtt kezdődött el, a hazai b-közép jelentős számú szurkolótáborral telt meg, hiszen a lelátó szempontjából is fontos presztízscsata volt ez – tekintettel a két tábor közti megromlott viszonyra. A debreceni ultrák tehát elemi erővel zengték a dalokat, kezdődhetett a találkozó.

Alapvetően csekély iramban futballoztak a felek, a mérkőzés elején egyik oldalon sem sikerült érdemben helyzetet kialakítani. Ezzel ellenben a középpályán és a tizenhatosok környékén kifejezetten fizikális csata zajlott, a védekező csapat rendre agilisan lépett fel ellenfelével szemben. A fehérváriak tizenhatosánál már az első félidőben kialakult egy kisebb csetepaté, de Karakó játékvezető idejében közbeszólt. A legnagyobb izgalmakat a debreceni támadósor szállította, elsősorban Szécsi Márk révén. Ettől függetlenül azonban gól nem született az első negyvenöt percben. Nem úgy a másodikban. Először Dorian Babunski talált be a vendégek kapujába. A hangulatot csak fokozta, hogy mindez a debreceni b-közép előtt történt.

Néhány perccel később Dzsudzsák beívelését Babunski fejelte a kapuba, de videózás után a bírók nem adták meg a találatot, lesre hivatkozva. Aztán a Vasutas szabadrúgásból mégis megduplázta előnyét, a csereként pályára lépett Bódi Ádám találta el jobbal tökéletesen a labdát, esélyt sem hagyva a hálóőrnek.

A második félidő szintén fénypontjaként emelhető ki, hogy amikor a fehérváriak a taktikát cserével próbálták egy cetlin pályára küldeni, a vendégek védője a papírdarabot az oldalvonalon kívülre dobta, majd a piros-fehéret viselő Loncar felvette azt. A debreceni kíváncsiságát nem díjazták a Fejér megyeiek, és egy agresszív lökést követően jókora dulakodás keletkezett a nézeteltérésből, amelynek a vége aztán kettős sárgalap lett.

A lefújásig aztán már nem érkezett sem válasz a két debreceni találatra, sem pedig folytatása azoknak. A végeredmény 2-0 lett. A hajrában még egy vendég piroslap is született, amelyet a bíró Larsennek mutatott fel. Hazai győzelmével a DVSC nagy lépést tett a harmadik hellyel járó bronzérem felé. Illetve újabb döfést adott a kiesés ellen küzdő piros-kékeknek, akik az utolsó előtti helyen szerénykedő Honvédtól mindössze egyetlen bajnoki ponttal állnak előrébb.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.