Idomítandó közlekedők

Suhanás

Nagy Laci bácsi, a Bosch Szerviz vezetője újságolta, hogy cirkuszban járt. Majd’ megfagyott a huzatos sátorban, főleg az elefántok bevonulásakor. A nagytestű állatok miatt alaposan széttárták a sátorkapukat, a manézsba dőlt a hideg. A didergést leszámítva, elragadtatással mesélt a látottakról.

- Csodálatos, mennyire okosak az állatok! Mennyi mindenre idomíthatók – lelkendezett. - Bárcsak az embereket is lehetne a jóra idomítani! - sóhajtotta.

- Laci bácsi, nem is kell messzire mennie! - adtam az ötletet. - A Széchenyi utcán (a szerviz a közelében működik - a szerző) el is kezdhetnénk. Sok autóst kellene a KRESZ betartására idomítani.

E rövid beszélgetés adta az ötletet, hogy mini felmérést készítsek a közlekedési morálról. Elöljáróban annyit: volna mit idomítani.

A Hajnal utca és Faraktár utca kereszteződésében kezdtem számolni. Tízből négy autós nem volt bekötve. Tízből kettő már piroson hajtott át. Hat kerékpáros nyeregben ülve hajtott át a zebrán. Egy férfi piros lámpánál futott át, csak, hogy elérje a 41-es buszt. Két lengyel kamion, messze túllépve a megengedett sebességet, döngetett. A Hajnal utcán a Nagyállomás felől egy audis a belső sávból kanyarodott a Vámospércsi út irányába. Napsütéses időben két autó is ködlámpával közlekedett. A hirtelen, index nélküli sávváltásból is akadt egy tucat.

Félórás nézelődésem eredménye a felsorolás. Nem véletlen, hogy a rendőrség a hét első felében fokozott közúti ellenőrzést tartott. Az össze traffipaxot kivitték az útszélre. Kedden délután a Böszörményi úton volt komoly rendőrségi razzia.

Valamilyen módon muszáj idomítani az autósokat.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.