Ragyogó bronzérem

A biztos bronz győztesei  Fotó: DSVC Kézilabda

Bronzérmes a DVSC Schaeffler. Aligha kell magyarázni, hiszen magáért beszél ez a kijelentés, amely azt jelenti, hogy hosszú esztendők után a Vasutas kézilabdázó hölgyei újra felállhatnak a dobogóra.

Utoljára 11 esztendővel ezelőtt nyert érmet a DVSC női kézilabdacsapata. A lányok a 2010-11-es bajnoki szezont ezüst medállal zárták. Eltelt egy bő évtized, és újra dobogóra állhat a csapat. A remény pedig három mérkőzéssel a szezon vége előtt vált biztos ténnyé. A piros-fehér hölgyek úgy utaztak Fehérvárra, a Köfém Sportcsarnokba, hogy tíz játékos néhány nappal ezelőtt még válogatott csatát vívott. Hat magyar felnőtt, egy hazai junior, két magyar ifjúsági és Mariana Costa személyében egy brazil válogatott játékos is képviseltette magát nemzetközi porondon, mígnem az első közös edzést a dunántúli megmérettetés előtt szerdán tudták megtartani Szilágyi Zoltán tanítványai. A szombat esti mérkőzés aztán önmagában nem tartogatott sok meglepetést. Érvényesült a papírforma, az alföldi csajok egészen magabiztosan, kiemelkedő Csapó Kyra-pillanatokkal, illetve számos kiváló egyéni teljesítménnyel a mezőnyben múlták felül nagy különbséggel ellenfelüket. A tabella 10. helyén álló székesfehérváriak ellen mindkét félidőt 14-18-ra nyerte a Debrecen, így Bordás Rékáék 28-36-os diadallal vonultak le a pályáról.

Csekély érdekesség, hogy míg a lokista lányok Fehérváron győztek, addig Fejér megye székhelyének futballcsapata, a MOL Fehérvár a Nagyerdei Stadionban lépett pályára Dzsudzsák Balázsék ellen. No, de e sorok a kézis lányokat hivatottak méltatni.  A Köfém Sportcsarnokban megszerzett két bajnoki pont pedig azt jelenti, hogy a negyedik pozíciót elfoglaló Vácnak immár matematikailag sincs esélye utolérni hajdúsági riválisát. Az Alba elleni mérkőzés előtt a matematikai számítás alapja volt, hogy a következő négy meccsből legalább kettő bajnoki pontot kell szereznie a cívisvárosi csapatnak, a küldetés rögtön sikerült, ráadásul a hátralévő találkozók között is akad még nyerhető csata. Május 6-án a Siófok látogat Debrecenbe, majd a Vasashoz utaznak Vámos Míráék, végül a Győr érkezik az Alföld szívébe.

Az éremátadó ünnepséget május 20-án tartják Debrecenben, a Hódos Imre Sportcsarnokban, amikor a DVSC Schaeffler a jó eséllyel bajnoki címre pályázó Győri ETO ellen lép utoljára pályára az idényben.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.