Dráma és diadal – továbbjutott a Vasutas

Megyeri Balázs a mérkőzés egyik "hőse"  Fotó: DVSC

A DVSC a Konferencia Ligában megvívta első hazai összecsapását is csütörtökön este. A mérkőzés a Jerevánban az Alashkert ellen 1-0-ra megnyert találkozó visszavágója és a Loki századik nemzetközi kupameccse volt.

Csaknem tizenegyezer szurkoló gyűlt össze a Nagyerdei Stadionban csütörtök este, hogy megnézze, a harcos Debrecen miként viaskodik örmény ellenfelével. A b-közép fehérbe öltözött a Komáromi Gábor szektorba, ünnepelve csapata századik, jubileumi nemzetközi kupameccsét. Aztán útjára indult a labda a gyepen. Nem kellett sokáig várni az első helyzetekre, Dzsudzsák Balázsék jelentős nyomást igyekeztek gyakorolni a vendégekre, akiket maroknyi drukkerhad is elkísért a cívisvárosba. A tizennyolcadik percben mégis az örmények örülhettek, Ustinov találatával ugyanis előnybe került az Alashkert. A meccsen 0-1 volt az állás, összesítésben 1-1. A félidő ezt követően viszonylag eseménytelenül zajlott, a szünetben maradt ez az állás.

A fordulást követően a második játékrész már annál több izgalmat hozott. A 65. percben csereként beállt Bódi Ádám mindjárt veszélyeztetett a vendégek kapuja előterében, kettő perccel később azonban csend omlott a Nagyerdőre, jött a hidegzuhany. A magabiztosan és precízen, hazai produktumát meghazudtoló módon futballozó örmények Mimito révén már 0-2-re mentek, így ők álltak továbbjutásra. A tábor azonban nem adta fel, ahogyan a piros-fehérek sem, valóságos családként küzdött egymásért a lelátó és a csapat. Pályára lépett Domingues és Bárány Donát is. Ahogy ez megtörtént, előbbi látványos cseleket követően tolta meg a labdát a jobb szélen az alapvonalig, majd beívelte a játékszert. A csapatkapitány Dzsudzsák tökéletes átvételt követően igazított és tüzelt. Tízezer szurkoló egyszerre ugrott a levegőbe, a labda célt ért, szépített a Loki, összesítésben egyenlített. A hajrában úgy tűnt, a hazaiak lélekszakadt küzdelme eredménytelen marad és hosszabbításnak kell majd következnie, a DVSC mégis hatalmas előnybe került a 87. percben, amikor Kutalia szándékos és aljas szabálytalanságot követően kapott azonnali piroslapot. Gól azonban már nem esett a rendes játékidőben, így kétszer tizenöt percnyi ráadás következett, amivel együtt a hajdúságiak csaknem egy órát fociztak emberelőnyben – gól nélkül.

A mérkőzés sorsa immár a tizenegyeseken múlt. A pénzfeldobás után tombolt a b-közép, hiszen a hazai tábor előtti kapura rúgták a büntetőket. Először az örmények Megyeri Balázsnak. A Loki hálóőre azonban semmit nem bízott a véletlenre, párduc módjára vetődött és hárított. Bódi nem hibázott, Mimito azonban mellérúgta a második sorozatban, válaszul Mance is betalált. A Debrecen már kettő gólnyi előnyben járt, amikor Muzek szépített, de Bárány Donát sem hibázott. Százszázalékos büntetőformával állt a Vasutas, amikor Fatai állt a labda mögé az örmények oldalán, vele Megyeri nézett farkasszemet. A labda emelkedett, Megyeri vetődött, majd találkoztak. A háló érintetlen maradt, felhangzott a mérkőzést lezáró sípszó. Győzött és továbbjutott a DVSC a Konferencia Ligában.

A csapat következő európai ellenfele az osztrák Rapid Wien lesz, a folytatásban azonban NBI következik. Augusztus 13-án újra hazai környezetben szerepel a Blagojevic-csapat, amikor a Zalaegerszeg gárdája érkezik a Nagyerdőre.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.